קינוחים ללא סוכר וללא תחליפי סוכר
דמיינו את הרגע בו אתם חוגגים אירוע מיוחד או סתם יושבים במרפסת עם חברים, ובין כל המעדנים ההולכים והבאים, מוצג בפניכם קינוח מדהים, ממכר, שלא ראיתם כמותו. קינוח שכל כולו מתרפק על סופר פודס, עשויים מרכיבים בריאים וכמובן – ללא סוכר או תחליפי סוכר. האם אפשר בכלל לחשוב על דבר כזה? מחקרי מראים כי סוכר הוא אחד מהמרכיבים הפופולריים ביותר במטבח שלנו, אך לעיתים קרובות אנחנו אוהבים לשים את הבריאות בראש סדר העדיפויות. לכן, אנחנו יוצאים למסע מתוק, אבל עם twist מגניב של בריאות – קינוחים נהדרים שיהפכו כל מפגש לחגיגה של טעמים!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן קירור: 2 שעות
- רמת קושי: קל
- לכמה מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, לפני שנצלול לתוך עולם הקינוחים המעלפים, עלינו להכיר את המרכיבים שמחכים לנו במקפיא ובארון. אני מבטיח לכם שהמזווה שלכם הולך להתמלא ביצירתיות וטעימה בצורה שלא תיארתם לעצמכם.
- 300 גרם תמרים מגולענים (כמובן, מחליפים את הסוכר)
- 160 גרם אגוזי לוז קצוצים דק או אגוזי פקאן
- 200 גרם שוקולד מריר 85% קקאו (הכי טעים שיש)
- 1/2 כוס קקאו איכותי ללא סוכר
- 4 בננות בשלות (אורגניות, אם ניתן)
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כוס חלב שקדים או חלב קוקוס (פה נכנס הטוויסט בריא)
- 1/4 כוס קוקוס מגורר (אפשר לשדרג את הטעם)
- קורט מלח
שלבי ההכנה
לאחר שהבנו מה כל אחד מהמרכיבים מתכוון להביא לעולם הקינוחים המושלמים שלנו, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל בהכנה. תתכוננו לחוויות טעמים בלתי נשכחות!
- משרים את התמרים במים פושרים במשך 10 דקות, עד שהם רכים.
- מסננים את התמרים ומעבירים אותם לקערה גדולה.
- לוחצים את התמרים עם מזלג או מעבד מזון עד שהם מתעבים ויוצרים מעין פירה.
- מוסיפים את האגוזים הקצוצים, הקקאו, הקינמון, מלח וחצי מכמות החלב ומערבבים היטב.
- מועכים את הבננות ומוסיפים לתערובת. מערבבים שוב עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר פרגמנט.
- שמים במקפיא למשך כשעה.
- בינתיים, ממסים את השוקולד המריר בסגנון בן מארי (קערה מעל סיר עם מים רותחים), עד שהשוקולד נמס ונשאר מבריק.
- מרימים את הקינוח מהמקפיא וחותכים אותו לריבועים בגודל הרצוי.
- טובלים את הריבועים בשוקולד המומס ומניחים על נייר פרגמנט נוסף להתייבש.
- מכניסים למקפיא שוב ל-30 דקות נוספות.
- מוציאים את הקינוחים מהמקפיא והם מוכנים לזלול! ללקק את האצבעות.
מרכיבים חלופיים
וחבר’ה, אל תחששו לנסות רכיבים אחרים! אם אתם צמחוניים או טבעוניים, אתם בהחלט יכולים להחליף את חלב השקדים בחלב סויה או אפילו מים. ושלא נדבר על החלפת אגוזי הלוז באגוזי פקאן או שקדים קצוצים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
וכשיש לכם את הבסיס הקסום הזה, אל תהססו להביא את היצירתיות שלכם! הוסיפו חתיכות של פירות יער מיובשים, או זיתים קונפי לשדרוג נוסף. חוויות מסקרנות ועוד תוספות שאתם יכולים לשקול:
- חופן פירות טריים כמו תותים, קיווי או פירות יער לשדרוגים טעימים ומרעננים.
- קמצוץ של מלח גס מעל לשדרוג טעמים ייחודי.
- חלב קוקוס או שמנת קוקוס למי שאוהב תחושת קרם עשירה.
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור על הקינוחים במקפיא?
בהחלט! הקינוחים האלה מתאימים לשמירה במקפיא למשך חודש. הקפיאו אותם בתוך קופסה אטומה.
מה ניתן לשים במקום תמרים?
אם אתם לא אוהבים תמרים, תוכלו לנסות משמשים מיובשים או אגסים מיובשים.
האם אפשר להכין את המתכון הזה ללא קקאו?
אפשר בהחלט. תוכלו להחליף בקמח שקדים או שוקולד לבן במידה ואתם אוהבים את הטעמים המתוקים.
האם יש אפשרות לגרסה ללא אגוזים?
ודאי! ניתן להשאיר את האגוזים מחוץ למתכון או להוסיף פתיתי שוקולד במקום.
האם הקינוח יהיה טעים גם לילדים?
מניסיון, ילדים ממש אוהבים את המתכון הזה. זה מתוק, טעים ועם מרקם נעים שגורם לכולם לרצות לעוד חתיכה.
האם אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר?
כן, אם אתם אוהבים מתוק יותר, שוקולד חלב בהחלט יעבוד כאן. רק הקפידו לבדוק אם הוא דל פחמימות ונמצא ברשימה שלכם.
איך אפשר להגיש את הקינוחים?
את הקינוחים ניתן להגיש עם קרם קוקוס, פירות חתוכים או על מצע של פירות יער מרעננים.
מה אם אין לי מזלג למעוך את התמרים?
אתם יכולים להשתמש גם במעבד מזון או בבלנדר, כל מה שיביא לתוצאה חלקה ואחידה.
האם המתכון מתאים לדיאטה? מה היתרונות הבריאותיים שלו?
המתכון הזה בהחלט מציע יתרונות בריאותיים רבים. הוא דל פחמימות, עשיר בחלבונים ובנוגדי חמצון, כך שהקינוח לא רק טעים אלא גם בריא!
האם אני יכול להוסיף אקסטרה מתיקות לקינוח?
אם אתם מעדיפים טעמים מתוקים יותר, תוכלו להוסיף דחיסות של תמצית וניל או מעט דחיסות של סוכרים לא מזיקים.
לסיום, אנו מקווים שאתם מתמלאים בהשראה ומצפים לנסות את המתכון המשגע הזה. אם יש לכם חברים, אחים או הורים שצריכים טעמים חדשים ומדהימים, אל תהססו לשתף אותם במתכון! בואו נוסיף עוד אור, מתיקות ובריאות לחיים – בתיאבון!