העוגה המושלמת לפירות יבשים של קרין גורן

עוגת פירות יבשים של קרין גורן

בעולם הקולינרי ישנם מתכונים שמצליחים להרשים ולכבוש את הלבבות של כל מי שמבקש לנסות אותם. אחת המנות המושלמות, המדהימות והמשגעות היא עוגת פירות יבשים של קרין גורן. השילוב של הפירות היבשים, המתיקות המעודנת והמרקם האוורירי מציעים חוויית אוכל שמעלף את כל החושים. יש משהו מאוד מיוחד במתכון הזה, שמחזיר אותנו לתקופות אחרות, לתחושות של הבית והמטבח כמו של סבתא. אז תתכוננו כי הולך להיות לנו מתכון ממכר!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

בהכנת העוגה המעלפת הזו, נשתמש בכמה רכיבים פשוטים אך איכותיים. השימוש בפירות יבשים מגביר את החשיבות של תהליך ההכנה, כשהם תורמים למתיקות ולארומה שיפתיעו אתכם כל פעם מחדש. אז נערוך עכשיו רשימה של הרכיבים.

  • 2 כוסות קמח חיטה
  • 1 כוס סוכר חום דחוס
  • 1 כוס שמן צמחי
  • 4 ביצים מוּתרות
  • 1/2 כוס אגסים מיובשים קצוצים
  • 1/2 כוס תמרים קצוצים
  • 1/2 כוס משמשים מיובשים קצוצים
  • 1/2 כוס חמוציות או דובדבנים מיובשים
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • קמצוץ מלח
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

אין סוף לשדרוגים שאפשר לעשות בעוגה הזו! היא מתאימה גם לגרסה טבעונית – פשוט נשתמש בתחליפים כמו מחית בננה או טחינה במקום ביצים. באותה מידה אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים כדי להפוך אותה לעוגה ללא גלוטן. אני גם מחבב להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס להרגשה בריאה יותר, שעתידה להפוך את העוגה לדל פחמימות.

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן לעבור על שלבי הכנה. כל גרם בהכנה הזו הוא פסגת של טעמים וארומות: אני מתחייב שתרגישו את הריח המדהים מסתובב בבית במהלך האפייה.

  1. חמים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. שמים בקערה גדולה את הסוכר והשמן ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומקציפים עד שהתערובת חלקה.
  4. מניחים את הקמח, אבקת הסודה, הקינמון והמלח ומערבבים עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
  5. מוסיפים את הפירות היבשים ואגוזי המלך (אם רוצים) ומערבבים בעדינות.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ ואופים במשך 45 דקות עד שהעוגה קפיצה מעט והקיסם יוצא נקי.
  7. מצננים לטמפ' החדר לפני שחותכים ומגישים.

מדהים לראות איך העוגה הזו משגעת את טעמי הפירות היבשים עם מתיקות התמרים ומשמירה על אווירה קלילה ואוורירית בזכות הקמח והביצים. כשהיא מחוץ לתנור, אתם תרצו ללקק את האצבעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אוהבי הקינמון יכולים להוסיף שכבת קינמון נוספת מעל העוגה עם סוכר חום להעצמת הטעמים. לכבד את הקלאסיקה? אין בעיה, עם טופינג של שוקולד מריר מעל או רוטב קרמל, אתם תהיו על השולחן בשמחה! יש גם המוסיפים פאדג' שוקולד או רוטב אגס לצידה. לדעתי, גם כדור גלידה איכותית יכול לשדרג את המנה וליצור רגעים אגדים!

שאלות ותשובות

מה ניתן לשלב במקום פירות יבשים?
אפשר לשלב אגסים, תפוחים או אפילו פירות טריים כמו דובדבנים, אם רוצים לגוון.

האם ניתן להתאים את המתכון לדיאטה קטוגנית?
אפשר לשמור על הקיץ כהוגן על ידי שימוש בקמח שקדים לחלוטין, סוכר קוקוס ופירות שיתאימו.

איך אני יודעת שהיא מוכנה?
לבדוק עם קיסם, אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה!

האם אפשר להכין את העוגה יום מראש?
בוודאי! היא מתייצבת מדהים במקרר, ולמחרת גם משתפרים הטעמים!

כמה זמן ניתן לשמור על העוגה?
העוגה נשמרת היטב במקרר עד שבוע, אבל מי יכול לשמור על הידיים ולא ללקק את הפנים אחרי ביס?

מה עושים אם העוגה יצאה יבשה?
אם זה קורה, אפשר להכין סירופ סוכר ולשפוך מעלנת לאפר את זה.

האם ניתן להקפיא את העוגה?
כן, בבקשה! ניתן להקפיא חתיכות בעטיפות נפרדות ואז להפשיר כל פעם שתהיה תרצה!

אני רוצה לגרום לילדים לאכול פירות. איך ניתן לשדרג את זה?
לנסות לשלב פירות אהובים ככל הניתן לתוך העוגה או להרגיש את מרקם התפוחים הטריים!

האם יש דרך להפוך אותה לרכה עוד יותר?
כן, ניתן להוסיף 2-3 כפות חלב או שמנת במתכון, אתם תהיו מופתעים מכמה שזה ישדרגו את זה.

איך המענג של עוגה זו פופולרית?
העוגה נחשבת לאחת העוגות האהובות, הנמכרת ביותר בזמני חגים ובסופי שבוע. למה לא להתמסר לה?

אז אחרי כל כך הרבה על עוגת הפירות היבשים הזו, אני ממליץ לכם לצאת ולנסות אותה לפחות פעם אחת! אם אהבתם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות עם חברים, כי בלי שיתוף, אין כיף! תהנו ומזל טוב על העוגה המושלמת!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​