הסוד לשניצל טופו מושלם שמרשים את כולם

מתכון מדהים לשניצל טופו – הכי טעים שיש!

תארו לעצמכם ערב רגוע שבו כולם מתאספים סביב השולחן, הריחות מהמטבח ממלאים את האוויר, ובעיקר ריח מופלא של שניצל פריך וטעים, רק שהפעם הוא עשוי מטופו! נדמה שנדמה שהשניצל המוכר לכולנו קיבל טוויסט חדש ומרגש שממציא אותו מחדש. טופו שניצל הוא לא רק מנה בריאה, אלא גם נועזת, ממכרת ואפילו משגעת, שמפתיעה כל חיך. היום נלמד יחד להכין מתכון שעושה כבוד לגורם הבריאות, יחד עם טעם אגדי שהופך אותו למושלם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את השניצל המדהים הזה, נזדקק למספר מרכיבים פשוטים, אך עם טוויסט שיגרום לך ללקק את האצבעות!

  • 400 גרם טופו קשה
  • 1 כוס קמח חיטה (או קמח ללא גלוטן לגרסה טבעונית)
  • 1 כוס פירורי לחם (מומלץ לשלב עם תבלינים כמו פפריקה מתוקה או כמון)
  • 2 ביצים (או רסק תפוחים עבור גרסה טבעונית)
  • 1 כף חרדל
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן טיגון (שמן זית או שמן קנולה)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים לשדרג את המתכון הזה ולאכול גם בריא, אפשר להמיר את הביצים ברסק תפוחים או ביוגורט טבעוני. אם אתם מתעניינים באופציה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח עוזרד במקום קמח חיטה. ככה תיבחרו את הדרך המתאימה לכם!

שלבי ההכנה

הכנתם את כל המרכיבים? עכשיו נעבור לשלבים הקסומים שיגרמו לשניצל הזה להתגלות לעיניכם.

  1. חתכו את הטופו לסטריפים בעובי של כ-1 ס"מ (כדי לוודא שהם יתבשלו בצורה אחידה).
  2. סננו את המים מתוך הטופו – דאגו ללחוץ היטב על האבנים כדי להוציא כמה שיותר מים.
  3. הכינו שלוש קערות: באחת שימו קמח עם מלח ופלפל, בשנייה את הביצים עם חרדל ואילו בשלישית את פירורי הלחם.
  4. עטפו כל רצועת טופו תחילה בקמח, לאחר מכן בביצים ולסיום בפירורי לחם.
  5. בזמן שאתם מכינים את השניצלים, חזרו למטבח, הכניסו את השמן למחבת וטגנו בטמפ' גבוהה.
  6. טגנו את השניצלים מכל צד עד שהתקבל צבע זהוב ופריך, משך הזמן כ-3-4 דקות לכל צד.
  7. לאחר שהשניצלים מוכנים, העבירו אותם לנייר מגבת לספיגת עודפי השמן.
  8. הגישו עם רוטב טחינה או סלט מרענן (כמו סלט עגבניות עם בצל ופטרוזיליה).

תוספות או שדרוגים אפשריים

כדי לקחת את השניצל לשלב הבא, תחשבו על תוספות נוספות. יש לכם פחדים מיוחדים לגבי הסלט? הכניסו קוביות אבוקדו או טחינה מעל. מתקבלים רגעים מושלמים של ניגודים בין הטעמים. גם תוספות כמו ברוקולי מאודה או פירה תפו”א יהפכו את מנת השניצלים לארוחה שלמה ומרשימה, שלא תשאיר לכם תסכול של רעב!

שאלות ותשובות

מה אני יכול לעשות אם אין לי טופו?
לא נורא! אתם יכולים להשתמש בעוף או אפילו בפתיתי סויה.

האם אפשר להכין את השניצל מראש?
בהחלט! אתם יכולים להכין את הפירה ולהקפיא, וכשהגיע הזמן – פשוט לטגן.

האם יש גרסה טבעונית?
כן, השתמשו ברסק תפוחים במקום ביצים, ובכל זאת אפשר להשיג את הטעם הטוב והמוכר.

האם ניתן לצפות את השניצלים בתבלינים נוספים?
כמובן! אפשר לשים תיבול כמו שום יבש, פפריקה חריפה או אפילו תערובת תבלינים ייחודית שמוסיפה נגיעה אחרת.

האם אני יכול לאפות את השניצל במקום לטגן?
בהחלט! חום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות בתנור עם מעט שמן יביא לתוצאה פריכה מאוד.

איך שומרים על השניצלים אם הכנתי יותר מדי?
שמרו במקרר בקופסה אטומה. הם יישמרו כך עד 3 ימים וובלגן מתכונים מחדש זה תמיד נחמד!

האם אפשר להכין את השניצלים גם בקיץ על גריל?
כן, ולא רק קל! להניח על רשת ולעשן – התוצאה פשוט משגעת!

כיצד ניתן להפוך את השניצלים ליותר בריאים?
בשימוש בפירורי לחם מחיטה מלאה ובמערכת טיגון אווירית, אפשר לשדרג את המנה גם לבריאותית!

האם השניצלים מתאימים לילדים?
בהחלט! ילדים אוהבים אוכל פריך וטעים, וככה תצליחו להכניס להם יותר חלבון לאורך היום.

איך אני משתף את המתכון עם אחרים?
פשוט לחצו על כפתור השיתוף ברשתות החברתיות או שלחו את הלינק לחברים – שהעונג יהיה גם שלהם!

שניצל הטופו המושלם הזה הוא חוויה חד פעמית שתשאיר את כל הסועדים מרוצים. לא רק שהוא בריא ואוורירי, אלא גם מלא בטעמים עזים שמכניסים אתכם למצב רוח טוב. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ומשפחה, כי יש דברים שמומלץ לחלוק!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​