הסוד לרוטב המושלם לסטייק אנטריקוט על האש

רוטב לסטייק אנטריקוט על האש

בסיס הבישול שלנו מתחיל עם רוטב, ובמיוחד כשמדובר על סטייק אנטריקוט על האש. האמת היא, שהרוטב הזה ממכר, ממש משגע, והכי טעים שיש. רוטב שנשפך בשמחה על בשר עסיסי וצלו על האש, לוקח אותו למעלה, לשמיים! איזה קינוח, אתם שואלים? לא! זה הרוטב המושלם, שמתפקד כקינוח של בשר – רוטב שלא תשכחו!

זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 אנשים

בעצם, מדובר בסטייק אנטריקוט, אחד החלקים האהובים והעסיסיים בבשר, וחלום שאפשר להביא לידי ביטוי עם הרוטב הזה. לבשל את הרוטב, להרגיש את הריחות ולתת להם לחלחל פנימה – זה מה שהופך את הארוחה לאגדה קולינרית!

הרכיבים הדרושים

כעת, נפנה את תשומת הלב לרכיבים, ואל תדאגו – כל אחד מהם מוסיף קסם שאין לו תחליף.

  • 50 מ"ל שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 1/4 כוס סויה דל נתרן
  • 1/4 כוס דבש
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 כפות כוסברה קצוצה (אופציונלי)

כל המרכיבים הללו מתמזגים יחד לרוטב שהופך את הבשר לאוורירי, נימוח וממכר. ממש תענוג!

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שהכנו את כל החומרים, הגיע הזמן לקפוץ לטעימה. אחלה שלב!

  1. מניחים את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
  2. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים למשך 2 דקות עד שיהיה ריח משגע.
  3. מוסיפים את סויה, דבש וחומץ בלסמי, ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את המלח, הפלפל והג'ינג'ר לתערובת.
  5. מבשלים את הרוטב על חום נמוך במשך 5-7 דקות עד שהוא מסמיך.
  6. סוחטים מיץ מלימון ומערבבים למשך דקה נוספת.
  7. מעבירים לקערה ומניחים להתקרר לפני השימוש.
  8. אם רוצים, אפשר להוסיף כוסברה קצוצה לפני ההגשה.

אז זהו, פשוט וקל! הרוטב מוכן ומוכן לשדרוג הסטייק שלכם!

תוספות ושדרוגים

יש אין ספור דרכים לשדרג את הרוטב הזה! אם אתם רוצים פיקנטיות, אפשר להוסיף כף של צ'ילי קצוץ. אם אתם אוהבים מתוק, להוסיף עוד דבש יכול להיות שיגעון!

אפשר גם לשדרג עם טעמים אחרים. מה עם להוסיף רבע כפית כמון? או אולי מה שיש לכם בשיש – תתפרעו!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום דבש? אם אתם מעדיפים להפחית את הסוכר, תוכלו להשתמש בסירופ מייפל, שהוא פתרון מצוין. עוד אפשרות היא להשתמש בממתיקים טבעיים כמו סטיביה.

אפשר להכין את הרוטב מראש? כן, בהחלט! ניתן להכין את הרוטב יום מראש ולשמור במקרר. הוא רק יהיה יותר טעים אחרי יום של סבלנות!

איך אפשר להשתמש ברוטב הזה? מלבד שהרוטב הזה מצוין על סטייקים, הוא מהווה גם תוספת נהדרת לעוף בגריל או אפילו לדגים, זה מגניב בטירוף!

האם הרוטב מתאים לצמחונים? מרגע שעשיתם אותו על בסיס סויה, הוא מתאים לצמחונים ולטבעונים. אתם מבינים, אין גבולות!

אפשר להכין רוטב ללא גלוטן? בהחלט! כדי לשמור על רוטב דל גלוטן, פשוט תוותרו על הסויה ותשימו רוטב סויה ללא גלוטן.

האם אפשר להקפיא את הרוטב? כדאי להימנע מהקפאה כדי לשמור על הצבע והמרקם. עדיף לשמור אותו במקרר.

באיזה סוג בשר הרוטב הזה הכי טעים? ללא ספק בסטייק אנטריקוט, אבל תנו לו לנסות גם עם בשרים אחרים – זה משגע!

מה הטמפרטורה המומלצת לבישול הסטייק? כדי לקבל את הסטייק המושלם, הקפידו על טמפרטורה של כ-60-65 מעלות לצלייה מדויקת.

האם הרוטב נחשב בריא? הרוטב בהחלט בריא יחסית, בתנאי שאתם לא מגזימים עם הכמויות. הוא מכיל הרבה רכיבים טבעיים.

איך אני יודע מתי הסטייק מוכן? הדרך הטובה ביותר לדעת היא עם מדחום לבשר, אבל גם ניתן להרגיש את המרקם ייחודי כשנוגעים בו.

אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים! עולם הבישול מלא באפשרויות, ורוטב כמו זה אל תשאירו לעצמכם!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​