הנוף הקולינרי של קפריסין: מעבר לטעמים המסורתיים

לקפריסין, מדינת האיים שטופת השמש בים התיכון, יש היסטוריה קולינרית עשירה ומגוונת כמו נופיה. משטחים הרריים המייצרים יינות ברמה עולמית ועד אזורי חוף המציעים את פירות הים הטריים ביותר, קפריסין היא גן עדן גסטרונומי שמחכה לחקור. צלול ללב המטבח הקפריסאי עם התובנות החיוניות הללו על סיורי אוכל בקפריסין והאזור:

שווקים מקומיים:

פעימות הלב של המטבח הקפריסאי: לכל עיר יש שוק מקומי משלה שמוכר תוצרת טרייה, תבלינים ופריטי מזון מסורתיים.

דוגמה: בקרו בשוק של לימסול מוקדם בבוקר כדי לצפות בשפים מקומיים בוחרים את המרכיבים שלהם ומתענגים על גבינת החלומי הטרייה ביותר היישר מבעלי מלאכה.

ארוחות Meze:

יותר מארוחה: Meze היא חווית אוכל מסורתית בה חולקים סדרה של מנות, החל ממטבלים ועד בשרים על האש.

דוגמה: בטברנה מקומית, התענגו על מגוון מזסים כולל 'טחינה', 'צזיקי' ו'שפטליה'.

משלחות טעימות יין:

מסורת בת מאות שנים: קפריסין מתגאה באחת ממסורות ייצור היין העתיקות בעולם, קראו על כך באתר Kapriza.

דוגמה: לצאת למסלול יין בהרי הטרודוס, לבקר ביקבים בניהול משפחתי ולהבין את הניואנסים של קומנדריה, יין קינוח בלעדי לקפריסין.

כרוניקות שמן זית:

זהב נוזלי: שמן זית קפריסאי, עם טעמו הייחודי, הוא תוצאה של זני הזית המקומיים ושיטות המיצוי המסורתיות.

דוגמה: השתתף בסדנת מסיק וכבישת זיתים בכפר המוזר אנוגירה.

תענוגות פירות ים:

אוקיינוס באונטי: אזורי החוף, במיוחד פאפוס ואיה נאפה, מציעים פירות ים טריים ככל שניתן.

דוגמה: בסיור רגלי בנמל פאפוס, תטעמו 'לברקי' (בס ים) בגריל עד שלמות במסעדה על חוף הים.

סוף מתוק:

קינוחים ומאפים: קינוחים קפריסאים, לרוב דבש ועמוסי אגוזים, הם חלק מהותי מהמסע הקולינרי.

דוגמה: במאפיות מסורתיות, גלה את 'בקלווה' ו-'galaktoboureko', שניהם מציעים קראנץ' מתוק מענג.

סדנאות קולינריות:

חוויה מעשית: מעבר לטעימה, שקע בתרבות האוכל על ידי הצטרפות לשיעור בישול.

דוגמה: בכפר הנופי לופאו, למדו להכין 'קלפטיקו', תבשיל טלה בבישול איטי, בתנורי חרס מסורתיים.

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

shay

shay

אהבה שלי היא בראש ובראשונה לאוכל ולאורח חיים בריא! בזמני הפנוי אני מבקר מסעדות, מטייל בעולם, מחפש מתכונים ומבשל

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​