המתכון לרוטב לסטייק שישדרג כל ארוחה

מדריך להכנת רוטב לסטייק – מענג בטעמים!

סתם סטייק? לא אצלנו! כשמדובר על בשרים, רוטב הוא זה שלוקח את המנה למקומות ששום דבר אחר לא יכול. אם אתם מתכננים ארוחת ערב ומשתוקקים לרוטב שיגרום לסטייק שלכם להיות מדהים, ממכר ומשגע, כדאי לכם להחזיק בעט ולתעד את המתכון הזה. זהו מתכון שיגרום לחבריכם לחשוב עליכם כעל שפים מקצועיים, לא פחות! קחו לכם זמן, כי הכנת הרוטב הזה נעשית באהבה ובתשומת לב.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מכין 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הרוטב המעלף הזה, נזדקק לרשימה קצרה אך אגדית של מרכיבים. חשוב מאוד להשתמש בחומרים איכותיים כדי למקסם את הטעמים! התוצאה תהיה הכי טעים שיש.

  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיניים שום קצוצות דק
  • אופן סודי: חצי כוס יין אדום טוב (השתמשו במשהו שאתם אוהבים לשתות!)
  • 1 כוס ציר בקר (מומלץ ציר טרי, אבל גם קנוי יכול לעשות את העבודה)
  • 2 כפות סויה
  • מלח לפי הטעם
  • וף פלפל שחור טחון לפי הטעם
  • כפית תבלין קימל (מומלץ אבל לא חובה)
  • צרור עלי עשבי תיבול קצוצים: רוזמרין, טימין או פרובנס

שלבי ההכנה

נתחיל עם המתכון המושלם והמרגיע הזה. הרוטב הזה הוא כמו טיול ברכבת הרים של טעמים, אז שימו לב! זה הזמן להפעיל את המטבח שלכם ולעקוב אחרי השלבים הבאים:

  1. במחבת גדולה, המיסו את החמאה יחד עם שמן זית על חום בינוני.
  2. הוסיפו את השום הקצוץ וערבבו עד שזה מתחיל להיות ריחני, אבל לא מושחים!
  3. ש Pour והוסיפו את היין האדום, תנו לו להתאדות כחצי מהנוזלים.
  4. הוסיפו את ציר הבקר והסויה וערבבו היטב.
  5. תנו לרוטב להתבשל על חום נמוך עד שיתמזגו כל הטעמים יחד.
  6. עכשיו זה הזמן להתאים את המליחות והפלפל לטעמכם האישי.
  7. בסופו של תהליך, כאשר הרוטב רסק והתקבל מרקם סמיך, הוסיפו את עלי עשבי התיבול הקצוצים. ערבבו היטב וסגרו את הלהבה.

מרכיבים חלופיים

למי שמעוניין בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס או בשמנת צמחית. לשדרוג משמעותי, ניתן להוסיף מעט רוטב חריף לערבוב הטעמים, ואפילו להוסיף פטריות מוקפצות לרוטב.

תוספות ושדרוגים אפשריים

פנקו את הרוטב שלכם על ידי הוספת כמה חצילים קלויים או בצל סגול, שיביאו נופך נוסף ומעודן. אפשר גם לשדרג אותו עם אגוזי לוז קצוצים, שיתנו לאורחים שלכם את רגע ה-וואו!. התנסו עם טעמים שונים והשתמשו ברוטב הזה לסטייקים, המבורגרים, או אפילו כבסיס נפלא לפסטה!

שאלות ותשובות

איך כדאי לאחסן את הרוטב?
ניתן לשמור את הרוטב במיכל זכוכית סגור במקרר למשך 5 ימים. אם אתם רוצים לשמור אותו לאורך זמן, כדאי להקפיא אותו.

האם אפשר להכין את הרוטב מראש?
מידע מעניין! בהחלט ניתן להכין את הרוטב מראש. תוכלו להכין ולהשאיר במקרר עד לשימוש או אפילו להקפיא לכמה שבועות.

מה טעם השום ברוטב?
השום מוסיף רב-גוניות ומסייע עם הטעמים, וכמובן יוצר את הריח המדהים במטבח!

מה אפשר לשים במקום ציר בקר?
אפשר להשתמש בציר ירקות, או מים עם תיבול טוב, אם אתם מחפשים אלטרנטיבה דלה בפחמימות.

האם אפשר להכין רוטב לסטייק גם על גריל?
בוודאי! אפשר למרוח את הרוטב על הסטייק בזמן הצלייה, וזה יוציא אותו נגיס, רך ומלוח.

האם אפשר להוסיף סוכר לרוטב?
בהחלט! מעט סוכר חום יכול לייצר איזון טוב עם החומציות של היין.

כמה זמן אפשר לשמור את הרוטב במקפיא?
הקפיאו את הרוטב במיכל אטום עד לשישה חודשים, הוא יישאר טעים וריחני.

מה כדאי להגיש עם הרוטב?
הרוטב מתאים בצורה מושלמת לסטייקים, אך מה עם תפוחי אדמה אפויים לצד סלט רענן? זו השילוב המושלם!

איזה יין הכי מתאים כאן?
בחרו יין אדום בעל גוף ואופי, כמו קברנה סוביניון או מרלו – הם ישתלבו מצוין!

האם אפשר להשתמש ברוטב גם עם עופות?
חד משמעית! כבר ניסינו את הרוטב הזה גם עם עוף ויצא מעלף! אתם חייבים לנסות את זה!

עכשיו, כשיש לכם את המתכון המושלם לרוטב הסטייק, אתם חסרי תירוצים. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חבריכם ברשתות החברתיות, כי הם גם צריכים ליהנות מההפתעה המדהימה הזו!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​