מתכון מדהים לנסיכת הנילוס
נכנסים למטבח עם חדוות יצירה ומוסיקה מתנגנת ברקע? אז זה הזמן להפתיע את האורחים שלכם עם קינוח אגדי וטעים במיוחד – “נסיכת הנילוס”! מדובר במתכון מעלף, שמצליח לשלב בין טעמים עשירים ובין טקסטורות מושלמות. ברגע שתגיעו לשלב ההגשה, כולם יתמוגגו מהקינוח הנימוח שישאיר אתכם עם טעם של עוד. אז בואו נצלול יחד אל תוך ההכנה של המתכון הממכר הזה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספק
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
על מנת להכין את קינוח "נסיכת הנילוס" המושלם, נצטרך כמה רכיבים פשוטים אך מלאים בטעמים יארכּו את זמן השהייה הזהות במדבר החם.
- 200 גרם שוקולד חלב
- 100 גרם שוקולד מריר
- 150 מ"ל שמנת להקצפה
- 3 ביצים
- 100 גרם סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם אגוזים קצוצים (לגרסה טבעונית ניתן לשים פירות יבשים)
- פתיתי קוקוס לקישוט
מרכיבים חלופיים
מעבר לשילובים המסורתיים, אנחנו יכולים לשדרגו את הקינוח הזה באופנים שונים. לדוגמה, ניתן להשתמש בשוקולד ללא סוכר עבור גרסה דלת קלוריות, או לשים קקאו טבעי במקום שוקולד כדי לקבל טעם מריר יותר. לאלה שצריכים גרסה ללא גלוטן, אפשר להחליף את האגוזים בפירות יבשים קצוצים דק – טעים ומעניין!
שלבי ההכנה
המתכון תהליך הכנה שמזמין אותנו להיות יצירתיים. אחרי כמה שלבים פשוטים, נגיע לתוצאה מרגשת! בואו נתחיל:
- ממיסים את השוקולד החלב והשוקולד המריר על באן מרי, עד שהתערובת חלקה ומבריקה.
- מניחים את השוקולד המומס בצד ונותנים לו להתקרר.
- מקציפים את השמנת להקצפה עד שהיא מגיעה לשיאים רכים.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת משנה צבעה ולה זהב.
- מוסיפים לתערובת הביצים את תמצית הווניל ומערבבים קלות.
- כשהשוקולד התקרר, אנו מוסיפים אותו לתערובת הביצים בעדינות, תוך כדי קיפול.
- לאחר מכן, מוסיפים את השמנת המוקצפת ועושים את אותו הדבר כדי לשמור על האוויריות.
- לבסוף, מוסיפים את האגוזים הקצוצים לערבוב הקפיצי.
- מעבירים את התערובת לתבניות קטנות או לצלחות הגשה.
- מניחים במקפיא לשעות (או לפחות שעתיים) כדי שהקינוח יתייצב.
- לפני ההגשה, מקשטים בפתיתי קוקוס ומעט אגוזים קצוצים.
שדרוגים ותוספות אפשריים
לפני שנגיש את הקינוח, ניתן להוסיף מגוון תוספות שיעניקו לו רעננות ומגע אישי. ניתן לפזר מעל פירות טריים כמו תותים או פטל, שיתנו קרמיות מתוקה. מי שאוהב מתוק יכול להוסיף רוטב שוקולד מעל, או אפילו לשדרגו עם קצפת לקישוט. לדוגמא, תוספת של מרשמלו מסוכר תביא את הקינוח לשיאים חדשים של מתיקות!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום השוקולד?
לגרסה חלופית אפשר להשתמש בקקאו איכותי, או בציפוי שוקולד מבית טבעי, שיהיה דל פחמימיות וטעים.
האם ניתן להכין את הקינוח יום מראש?
בהחלט. מדובר בקינוח שנשמר בצורה מצוינת במקפיא. מהנסיון שלי, הוא אפילו טעים יותר אחרי שהשתהה לילה במקפיא, כאשר הטעמים מתמזגים.
באיזה כלי מומלץ להגיש את הקינוח?
אני ממליץ על כוסות יפיפיות או תבניות אישיות שיכולות להיות חלק מהקייטרינג!
אילו אגוזים מומלץ להשתמש?
אגוזי לוז, פקאנים או שקדים כולם מתאימים מאוד למתכון הזה. ניתן אפילו לשלב כמה סוגים יחד.
האם ניתן להכין גרסה טבעונית של קינוח זה?
בהחלט. ישנם שוקולדים טבעונים מצוינים, וניתן להחליף את הביצים בממרח תמרים שיתן לתערובת מקסימום עסיסיות.
האם בטוח לחמם שוקולד במיקרוגל?
כן, אבל שימו לב לחמם אותו בטמפרטורה נמוכה מאוד עם ערבוב כל כמה שניות – כדי שלא יתחמם יתר על המידה ויתייבש.
מה אפשר לשים במקום אגוזים?
אפשר לשים פירות מיובשים כמו צימוקים או משמשים. כל אחד יבחר את מה שטעים לו!
האם ניתן לקשט את הקינוח אחר כך?
כמובן! מטבעות שוקולד, קקאו, קצפת ושברי פירות ישדרגו את ההגשה.
אילו טעמים נוספים ניתן להוסיף לקינוח?
אפשר להוסיף תמצית רום או טיפה של תמצית ליקר קפה לתוספת של טעם מעניין.
לכמה זמן ניתן לשמור את הקינוח במקפיא?
תוכלו לשמור אותו במקפיא לאורך שבועיים. לאחר מכן, דווקא לא מומלץ להשאירו יותר מדיי כי הטעמים לא ישארו כמו בעבודה הראשונה.
אז מה הייתם אומרים על קינוח "נסיכת הנילוס"? אם הכנתם את המתכון הזה, אני ממליץ לשתף אותו ברשתות החברתיות, כדי שגם החברים שלכם יוכלו ליהנות מהקינוח המשגע הזה! תהנו ואל תשכחו ללקק את האצבעות.