קציצות פרסיות – מסע של טעמים מפתיעים
בואו נדמיין לרגע את הרגע הזה, כשאתם נכנסים הביתה וריח מעלף של קציצות מתפשט באוויר. אתם מתקרבים למטבח, וברקע נשמעת מוזיקת מזרחית קצבית. הקציצות מגיעות, והן לא סתם קציצות. מדובר בקציצות פרסיות, שהן כל כך מדהימות וממכרות, שאתם לא תצליחו להפסיק ללקק את האצבעות! זהו מתכון של סבתא, מלא באהבה ובמסורת, והוא נועד לסחוף אתכם לטעמים חד פעמיים שיחממו לכם את הלב.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
הקציצות הללו הן שילוב אגדי של טעמים ומרקמים, וכל כוס קציצות מצוידת באהבה מסורתית, סודות משפחתיים ותוספות נוספות שיכולות לקחת את המנה לרמה חדשה. להלן רכיבי המפתח של המתכון:
- 500 גרם בשר טחון (בקר, עגל או עוף – תלוי בהעדפה)
- 1 בצל גדול – קצוץ דק
- 2 שיני שום – קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס נענע קצוצה (ולא להיבהל – תנו לה מקום במתכון!)
- 1/4 כוס אורז (אפשר גם אורז מתובל כה שלוחה בריאותית)
- 1 ביצה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית קימל (או כמון נוסף, בהתאם לטעם)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון (מומלץ שמן זית – לכל הכוונה הבריאותית)
- לרוטב: 1 כוס עגבניות מרוסקות, פפריקה חריפה, מלח לפירות והכנת סחוסי נועם
שלבי ההכנה
הכנת קציצות פרסיות זה כמו לחיות דיאלוג עם האוכל. בכל שלב אנחנו מתקרבים יותר לעונג המושלם שסוף סוף נשיג. אז בואו נצלול לתוך שלבי ההכנה:
- בסיר קטן, מבשלים את האורז במים רותחים עד ריכוך – בערך 15 דקות.
- מניחים את הבשר בקערה גדולה, ומוסיפים את הבצל, השום, הפטרוזיליה, הנענע, האורז, הביצה, הכמון, הקימל, המלח והפלפל.
- לשים את התערובת היטב עם הידיים עד שהכל מתאחד.
- מעצבים קציצות קטנות בגובה של 2-3 ס"מ ומניחים אותן על צלחת.
- מחממים שמן בסיר עם דפנות גבוהות לטיגון עמוק.
- מטגנים את הקציצות מכל צד כ-4-5 דקות עד שהן מקבלות צבע זהוב משגע.
- לאחר שהקציצות מוכנות, אפשר להעבירן לצלחת עם נייר סופג.
- לרוטב: בסיר נוסף, מחממים את העגבניות המרוסקות עם מעט פפריקה, מלח וצליל של הידע העמוק של התיבול הישראלי.
- בסיום, יש להגיש את הקציצות עם הרוטב מעל ולפזר מעל פטרוזיליה קצוצה.
אפשרויות לשדרוגים ותוספות
כמובן שיש מקום לשדרוגים שונים! אפשר להכין גרסה טבעונית על בסיס פטריות קצוצות שעשויות להקפיץ את הטעמים לגבהים חדשים. אפשר להשתמש בבשר שונה כמו טחון טלה לאווירה יותר מסורתית.
ואם אתם רוצים לרענן את המנה, אפשר להוסיף לתערובת קישואים קצוצים או גזר – זה מביא בריאות בלי להזיק לטעם! ממש קדימה, תתנסו עם עשבי תיבול שונים! רגע אחד אתם מגלים שהאוכל המד gourmet שאתם מחפשים נמצא במטבח שלכם.
שאלות ותשובות
האם אפשר להמליח את האורז במהלך הבישול?
בהחלט! המלחה קלה של האורז יכולה לשדרג את הטעם שלו וללא ספק לעלות על המנכ"ליות של הקציצות.
האם אפשר להכין את הקציצות גם באפייה?
כמובן! אם אתם מעדיפים גרסה קצת יותר בריאה, הכנה בתנור על טמפ’ 180 מעלות למשך כ-25 דקות בהחלט יכולה לעבוד!
האם עלי להשתמש בבצל סגול או לבן?
שני סוגי הבצל עובדים מצוין, ולכל אחד יש את הטעמים הייחודיים שלו. בחרו את מה שמדבר אליכם יותר!
האם אפשר להכין קציצות קפואות?
כן, קציצות המוכנות למועד מאוחר יותר הן רעיון מעולה! הקפיאו אותן ואז תוכלו לשולחן מהיר ונעים בכל זמן.
מה אם אני לא אוהב נענע?
לא נורא! פשוט נמליץ לכם להחליף בנענע בתיבול אחר. אפשר ללכת על טימין או שנן!
אפשר להכין את הקציצות גם במדיום של לשון?
כמובן! כדי להוציא הכי טוב מהקציצות, ניתן להשתמש כמדיום של בישול, ולא לדאוג לנושאים של שומן.
האם יש מקום לשדרוג בסלמון או טופו?
כן! טופו קצוץ דק יעבוד נהדר וכך גם סלמון טחון. בהחלט אפשרות מצויינת!
איפה אפשר למצוא את המלח מזרחי שמתארים במתכון?
המלח המיוחד הזה נמצא בכל חנות מזון טבעי, וברוב החנויות הכשרות יש גם מלחים מיוחדים.
מההמלצות זהים אני מעדיף לגלות במתכון הזה?
חלוקת המתכון הזה שווה ונלהבת. לכל אחד יש אפשרות לטעום את טעם אשר מגלה לאור השולחן!
האם ישPlace להיות קציצות בגרסה דלת פחמימות?
כן! אפשר להחליף את האורז בגרסה דל פחמימה, אפשר להציץ בגרגרי חומוס קצוצים.
נראה שסידרנו שיחות רבות על קציצות מושלמות, וכשאתם מבינים שאתם יכולים לשתף את המתכון הזה עם חברים ומכרים, זה מדהים! שתפו את המתכון ברשתות החברתיות שלכם, כי האוכל הטוב הזה צריך להגיע לכולם!