המתכון הסודי לעוגת שוקולד טעימה וקלה להכנה

"`html

עוגת שוקולד טעימה וקלה להכנה – מתכון אגדי

עוגת שוקולד היא אחד הקלאסיקות המזוהות ביותר עם עולם הקולינריה. כל מי שאוהב שוקולד יודע שיש משהו ממכר בחתיכת עוגה רכה, נימוחה, שמשאירה אותנו עם רצון לעוד. הדוד שלי, כשהייתי ילד, תמיד היה מכין עוגת שוקולד מושלמת, כזו שהייתה מורכבת מהרבה מרכיבים פשוטים, אך התוצאה הייתה מעוררת תיאבון וייחודית. היום אנחנו נלמד לייצר את הגרסה המדהימה הזו, שתתאים לכל אחד ואחת, ותזכרו – יש לי כמה טיפים לשדרוגים שתמיד משתלמים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנכנס אל מעמקי הבצק השוקולדי, יש לציין שאפשר לגוון במרכיבים, ולבחור את המתכון שמתאים לכם ביותר. יש המון גישות להכנת עוגת שוקולד, ובסופו של דבר הגרסה שלנו תהיה פשוטה ואוהבת.

  • 200 גרם שוקולד מריר (או חלב, אם אתם אוהבים מתוק)
  • 150 גרם חמאה
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

מרכיבים חלופיים

אם יש לכם אורחים טבעונים, אין בעיה! אפשר להחליף את הביצים ב־3 כפות רסק תפוחים עבור כל ביצה. חמאה אפשר להחליף בשמן קוקוס. אפשר גם לשלב קקאו במקום שוקולד כדי להכין עוגת קקאו פשוטה.

שלבי ההכנה

ועכשיו, שלב הגשמת החלומות שלנו – הכנת העוגה המעלפת! לגשת למטבח ולהתכונן, כי יש פה שוקולד!

  1. מחממים את התנור ל־180 מעלות צלזיוס.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה יחד בסיר על חום נמוך (או במיקרוגל, אם אתם רוצה לעשות את זה מהר).
  3. מקציפים בקערה את הסוכר והביצים עד שהתערובת מתבהרת.
  4. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס ואת תמצית הווניל.
  5. מסננים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת סודה לשתייה והמלח, ומערבבים היטב.
  6. כשהתערובות מוכנות, מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת השוקולד ומערבבים בעדינות.
  7. מניחים את התערובת בתבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ.
  8. אופים בתנור במשך 30 דקות, עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין רכה.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לפני החיתוך.

שדרוגים ותוספות אפשריות

כדי להפוך את העוגה שלכם לאגדה קולינרית ממש, הנה כמה רעיונות לשדרוגים:

  • שוס של אגוזי לוז קצוצים פורסים על פני העוגה אחרי האפייה.
  • שכבת רוטב שוקולד על העוגה המוכנה גורמת לכולם ללקק את האצבעות!
  • אפשר להוסיף חתיכות פירות כמו בננות או דובדבנים לתוך הבצק.
  • לגרסת גבינת השוקולד: הוסיפו גבינת שמנת עם סוכר מעל לערבוב לתוך הבצק.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום שוקולד מריר? אפשר להחליף בשוקולד חלב או שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים. יספקו טעמים שונים ומגוונים.

האם אפשר להכין את העוגה ללא גלוטן? בהחלט! אפשר להשתמש בקמח תפו”ח או קמח שקדים כדי לייצר גרסה ללא גלוטן.

מה העוגה מתאימה לאיזה סוג של יום? עוגת שוקולד היא מושלמת לכל יום, אבל במיוחד לימי הולדת, מפגשים עם משפחה או סתם כפות פינוק מול הטלוויזיה.

איך לאחסן את העוגה? כדאי לאחסן את העוגה במיכל סגור במקרר. היא תישאר טריה במשך כשבוע, ואפשר גם להקפיא אותה.

האם אפשר להכין את העוגה ביום שישי ולצרף לדיל של שבת? בהחלט! זה העוגה המושלמת שתשדרג את סעודת השבת.

כמה קלוריות יש בעוגה? לא ניתן לקבוע בדיוק, אך מדובר בעוגה עשירה והשוקולד בהחלט מוסיף.

מה קורה אם שוכחים לשים סוכר? אנא אל תנסו את זה בבית! המרקם יהיה לא מאוד טעים, נתחיים להיות שלא יצליחו להרוס סבב השוקולד.

האם העוגה מתאימה לילדים? בהחלט – היא קלילה, מתוקה ומפנקת, הילדים יזכרו אותה!

מהי העוגה הכי טעימה של סבתא שלך? אי אפשר להתעלם מהעוגת שוקולד של סבתא, היא עוברת מדור לדור!

האם חשוב לשים מלח בעוגה? בהחלט! מלח משפר את טעם השוקולד ויוצר טעמים מובחנים יותר.

עכשיו, כשאתם יודעים לצלך מתכון זריז וטעים, אני בטוח שתשתפו את המתכון עם החברים שלכם! תזכרו, עוגת שוקולד היא לא סתם עוגה, היא חוויה! אז קדימה, לתנור!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​