המתכון הסודי לבריין יבש שישדרג כל ארוחה

מתכון לבריין יבש – החוויה המדהימה שלא תשכחו!

תשמעו, לא כל יום אנחנו מתנסים במאכלים חדשים ומרגשים. ואם אתם כאן, כנראה שהגעתם לשוס אמיתי! בריין יבש הוא לא רק אחד מהמאכלים הכי טעימים שיש, אלא הוא גם מאפשר לנו לשדרג כל ארוחה ולהוסיף לעונג הקולינרי שלנו. הבשורה הטובה היא שזה לא מסובך כמו שזה נשמע. ואם אתם מוכנים לגלות את הסוד הפשוט, תמשיכו לקרוא!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

לפני שנשקע בתהליך ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך. הישראלים אוהבים באוכל שלהם את האיכות, והבריין יבש הזה הוא חובה בכל שולחן. אם אתם מתכננים להכין אותו, תוודאו שיש לכם את המרכיבים הבאים:

  • 1 ק"ג של בשר בשרי (למשל בשר בקר או חזה עוף)
  • 1 כוס מים מהברז (ללא גזים, בבקשה)
  • 100 גרם מלח גס
  • 50 גרם סוכר חום
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 כף פפריקה מתוקה (או חריפה, אם אתם מעוניינים במעט תבלינים)
  • 1 כף אגוז מוסקט טחון
  • שמן זית לפי הצורך (לטיגון)
  • תיבול נוסף כראות עיניכם: פלפל שחור, תבלינים מומלצים – קיבלתם השראה?

מלח וסוכר? נשמע כמסלול לא יומן. כשמוסיפים אותם יחד, הם יוצרים את הקסם שמוביל לבריין יבש האגדי. אתם לא תאמינו כיצד זה משתלב!

שלבי ההכנה

אז איך מכינים את הבריין היבש המושלם? הצטיידו בסבלנות וחייכו, כי זה קל וכיף!

  1. נחתוך את הבשר לקוביות בגובה של 2 ס"מ כדי שיהיה נעים ללעיסה.
  2. נשפוך לקערה את המים ונוסיף את הסוכר, המלח ושאר התבלינים. נבצע ערבוב קל.
  3. נחכה עד שהמלח ימס לחלוטין.
  4. נוסיף את קוביות הבשר למשרה המתקבלת. נוודא שהבשר מכוסה לחלוטין בתערובת.
  5. נניח את הקערה למקרר למשך 4-12 שעות (לילה שלם זו האופציה המושלמת).
  6. לאחר שהבשר ישב במשרה, נניח אותו על טבלה נקייה ונייבש אותו בעזרת מגבת.
  7. מחממים שמן זית במחבת ומתבלים במעט מלח ופלפל.
  8. מטגנים את הבשר עד שהוא מקבל צבע זהוב וקריספי.
  9. מעבירים לצלוחית ומניחים בצד להתקרר.
  10. הבריין יבש מוכן! מגישים עם סלט טרי או כריך עשיר בטעמים.

תוספות ואופציות שדרוג

אל תפספסו את ההזדמנות לשדרג את הבריין היבש שלכם. אני ממליץ לנסות את זה עם:

  • חומוס או טחינה בצד – מתאים במיוחד לחימום הקריספי של הבשר.
  • סלט עדשים – מנת בריאות משגעת שתחמם לכם את הלב.
  • צ'אטני תמרים – פיצוץ מתוק אחד שלא תשכחו!
  • לוח מעולה של לחמים – למי שאוהב לנשנש.

היצירתיות שלכם היא המגבלה היחידה. אל תהססו לנסות טעמים חדשים!

שאלות ותשובות

מה עובר על הבשר כאשר שמים אותו במשרה?

המשרה כוללת מלח, סוכר ותבלינים, אשר נמסים ומתריכים את הבשר, מה שהופך אותו לטעים יותר ורך. זה כמו לחבק אותו באהבה במשך כל הלילה!

כמה זמן צריך להשרות את הבשר?

הזמן המומלץ הוא בין 4 ל-12 שעות, כשאם תעשו זאת ללילה שלם, תהיה לכם תוצאה טובה יותר. מוגש עם אלפי טעמים שיסחררו אותכם!

מה עושים אם אין כוס מים?

אפשר להשתמש במרק או בירה, תלוי באילו טעמים אתם רוצים. מי היה חושב על בירה? בדיוק, אתם!

האם ניתן להכין את המנה מראש?

בהחלט! עדיף להכין את הבריין יבש יום לפני, כך שהוא יספוג את כל הטעמים. שיהיה זמין לשעה המושלמת!

אילו תוספות בכוחי להוסיף לבריין יבש?

אתם יכולים להוסיף ירקות טחונים, כמו גזר או קישוא, או אפילו תבלינים נוספים כמו סויה לטעם ייחודי. אפשר גם לשדרגו עם גבינות חריפות!

האם ניתן להכין את המנה גם עם בשר עוף?

בהחלט! ובשר עוף יכול להוסיף גוון אחר למנה. כשאתם משתמשים בבשר בקר, אתם מקבלים טעמים אגדי.

מה אם אני אוהב קצת חריף?

אם אתם אוהבים חריף, תוסיפו פלפל חריף בעבודה עם התבלינים. הבריין יבש יפלס את הדרך לעונג!

האם זה מתכון מתאים לדיאטה?

מכיוון שהוא משלב רמות של סוכר ומלח, חשוב לאזן את המנה עם סלטים טריים ובריאים במהירות.

כמה זמן אפשר לשמור את הבריין יבש לאחר ההכנה?

במקרר, הוא יחזיק טוב עד שבוע, ובמקפיא – בין 3 ל-6 חודשים. אבל מי יכול להחזיק מעמד כל כך הרבה זמן?

האם יש לי אפשרות להכין גרסה טבעונית?

נכון, זה ידרוש מעט ניסיונות. תחליפו את הבשר בטופו או בשריים מזון טבעוניים ואז תבצעו אותן שלבים. אתם לא תאמינו איך התוצאה תהיה משגעת!

כל מה שנותר לכם לעשות הוא לשתף! אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו להפיץ אותו בין החברים, משפחה וכל מי שאוהב אוכל מצוין! בואו ננדנד את הרשתות החברתיות עם טעמים שאנחנו לא שוכחים בזמן הקרוב!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​