המתכון המושלם לרולדת בשר בתנור שתשגע את כולם

רולדת בשר בתנור: חווית טעמים מדהימה

כשמדברים על אוכל ביתי שאי אפשר לעמוד בפניו, רולדת בשר בתנור מגיעה עם כל הדרמה! מדובר במנה שמצליחה לשלב טעמים עשירים ולענג את החיך של כל מי שטועם ממנה. אם אתם רוצים להכין מנה שמשגעת את החושים ומשאירה טעם של עוד, הגעתם למקום הנכון. רולדת הבשר שלנו היא לא סתם רולדה – היא אגדה של טעמים, טקסטורות ורגשות. כל ביס שלה יגרום לכם להרגיש כמו במסעדת חמישה כוכבים, אבל בבית! אז קחו לכם כוס מים, סלבו, כי אנחנו הולכים לגמור לכם את המצברים עם מתכון זה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעתיים
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

אז מה אנחנו צריכים כדי ליצור את המנה המושלמת הזו? הנה הרשימה הממכרת שלנו למרכיבים:

  • 800 גרם בשר טחון (בקר או תערובת עם טלה)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס חלב
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • תיבול: מלח, פלפל, כמון, Paprika (פפריקה מתוקה)
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • תוספות אופציונליות: פייריגי veya קישואים קלויים

כמובן, ישנן אפשרויות רבות כשתשקלו לשדרג את המתכון. אם אתם רוצים גרסה טבעונית, אתם יכולים להשתמש בבשר טחון מהצומח או תחליף בשר. ואם יש לכם קהל רגיש לגלוטן, ניתן להחליף את פירורי הלחם בקמח תפו”ת או בקורנפלור.

שלבי ההכנה

וכעת, הגענו לחלק החשוב – איך להכין את הרולדה המעלפת הזו!

  1. קודם כל, מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. במחבת, מטגנים את הבצל עם השום עד שהם מזהיבים ורכים.
  3. מעבירים את הבצל והשום לקערה גדולה ומוסיפים את הבשר הטחון.
  4. מוסיפים את פירורי הלחם, ביצים, חלב, פטרוזיליה, גבינת פרמזן ותבלינים.
  5. לשים את התערובת היטב עד שהכל מתאחד.
  6. מניחים על רצועת ניילון רכה מושטחת ואורזים לרולדה שווה.
  7. מעבירים לתבנית ואופים במשך שעה.
  8. מוציאים את התבנית, מניחים להתקרר טיפה לפני החיתוך.
  9. מניחים את הרולדה עם תוספות על צלחת ומקשטים לפי הצורך.

תוספות או שדרוגים אפשריים

כדי להפוך את המנה למיוחדת אף יותר, אפשר להוסיף באמצע הרולדה גזר קלוי, פטריות טיגונות או אפילו פצפוצי אגוזים שישדרגו את הקריספיות של המנה. תוכלו להכין את הרולדה עם רוטב עגבניות סמיך או רוטב פיח של ציר בשר – מה שמתחשק לכם! כמה תכנים נוספים שאני מאד ממליץ עליהם כוללים להגיש לצד סלט ירוק רענן או פשוט תרד קלה עם שמן זית ולימון.

שאלות ותשובות על המתכון

מה ניתן לשים במקום הבשר?
ניתן להשתמש בבשר טחון פטריות או גרגרי חומוס מעוכים, זה יוצר טעם ממכר.

האם אפשר להכין רולדה כזאת יום לפני?
בהחלט! אפשר להכין מראש ולשמור במקרר, רק לחמם את הרולדה 10-15 דקות לפני ההגשה.

מה אפשר לשים במקום הגבינה?
אפשר להחמיץ עם טחון סויה או גבינת טופו עבור טעם מיוחד וגוון סמיך.

למה כדאי להוסיף תבלינים?
תבלינים משדרגים את הטעמים ומוסיפים עומק. כדאי לנסות גורם לי נעים מאד!

איזה סלט מתאים לצד המנה?
סלט ירוק עם רוטב לימון קל יכול להיות מעניין. אם אתם מתאהבים בסלט קצוץ, זה גם טוב!

מה משך הבישול המומלץ?
שעה בישול ונחמד לעשות רבע שעה לפני הוצאתה ושיפוטה!

האם יש אפשרות לשנות את תיבול המנה?
כמובן! כל אחד יכול להתאים את המטעמים לצרכיו. אשכולית, בוטנים ודברים נוספים יתאימו.

האם אפשר להוציא את הרולדה מהתנור מוקדם?
עדיף לא להוציא לפני כיוון שלא יכנס לעובי הנכון.

האם ניתן להוסיף ירקות לתערובת הבשר?
בהחלט, גזר קצוץ יכול להוסיף צבע וטעם, ורצוי לא לשים אגיעים דקיקים.

איך נשמור על האוויריות של הרולדה?
כדאי לא לערבב יותר מידי את התערובת, תנו להם להתמזג בנינוחות.

אני מזמין אתכם לשתף את המתכון המיוחד הזה ברשתות החברתיות! הצעת המתכון הזו היא מתנה של טעם. בריאים נהנים, תאכלו טוב, ושיהיה לכם בתיאבון!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​