מרק עדשים כתומות ותפוחי אדמה – מרק טעים ומוזר
לא בכל יום אנחנו מוצאים את עצמנו מתחשק לנו מרק חם, מתובל היטב, שממלא את הבית בריחות שאי אפשר להתעלם מהם. מרק עדשים כתומות ותפוחי אדמה הוא לא סתם מרק, אלא חוויה שיכולה לקחת אתכם למקומות רחוקים, לשולחנות אוכל ביתיים וללילות קרים שאת האוכל החם והמנחם הזה לא תרצו להפסיק לאכול. יש בו משהו מדהים, אוכל שמחמם את הלב ומחייך אלינו בכל כף. והכי טעים שיש, כשלכל כף יש טעם מלא ומושלם שיגרום לכם להרגיש שאתם לוקחים חלק בעונג הארץ.
זמן הכנה והתמצאות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז זה הזמן לשופינג במטבח! אנחנו הולכים להכין מרק עדשים כתומות ותפוחי אדמה שיפצו על כל מרק שיצא לכם מהקדרה אי פעם. תראו כמה שזה פשוט, ובטח יש לכם את רוב המרכיבים האלו בבית:
- 1 כוס עדשים כתומות, סינון והשריה
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 גזר, קלופים וחתוכים מעדניות אמריקאיות
- 1/2 כוס סלרי, קצוץ
- 1/2 כוס מים (לפי הצורך)
- 2 כפות שמן זית, כדי להוסיף טעם ועמידות
- 1/2 כפית כמון, אם בא לכם ליהנות בטעמים נוספים
- מלח ופלפל לפי הטעם (הכיף מתחיל כאן!)
- 1/2 ליטר ציר ירקות (אם תרצו)]
שלבי ההכנה
אחרי שהכנתם את רכיביכם בשמחה ובמתינות, הגיע הזמן להיכנס לבישול. אתם תתמכרו לתהליך! מהנסיון שלי, כל שלב כאן יסייע לכם להרגיש את הקסם מתגשם במטבח.
- אתם מתחילים בזה שתחממו סיר גדול על להבת בינונית, מוסיפים את שמן הזית ומחכים שיתמוסס.
- עכשיו, נוסיף את הבצל הקצוץ. נערבב בעדינות ונחכה שהוא יתחיל להזהיב.
- סוחרים שיניים! נוסיף את השום הכתוש ונערבב עוד כמה שניות עד שהשום יתפשט בריחו המיוחד.
- מוסיפים את הגזר והסלרי ומערבבים היטב, נותנים למגניסה לבשל לעוד 5 דקות.
- הכל נראה טוב, נכון? נוסיף את תפוחי האדמה ונערבב קלות.
- עכשיו, הזמן להוסיף את העדשים הכתומות. אם אתם מתקשים בקיץ, אל תדאגו! הכל בריא, אה?
- מוסיפים את המים או ציר הירקות, מתבלים במלח, פלפל וכמון, מביאים לרתיחה ומבשלים על חום נמוך במשך כ-30 דקות עד שהעדשים ותפוחי האדמה מתרככים.
- לא סיימתם! עם סיום הבישול, אתם יכולים לבחור לטחון את המרק עם בלנדר ידני או להשאיר אותו במצבו התחלתי.
- אם אתם רוצים להוסיף קצת חמצמצות, אפשר לסחוט מיץ מלימון לפני היישור.
- המרק שלכם מוכן? תנו לו לנוח במקרר לעוד כמה שעות כדי שהטעמים יתפברקו ונראה איך החיים קיבלו צבעים חדשים.
לגת זה במרק, אפשר להוסיף גם כוסברה קצוצה או פטרוזיליה כדי לשדרגו למושלם! ואם תרצו להפתיע את עצמכם בפיקניק? אבל מה עם חמוצים בצד?
שדרוגים ותוספות אפשריות
המרק הזה פתוח לשדרוגים ולאופציות לתוספות, כמו חלבה קרה או טחינה. אם אתם אוהבים חלב קוקוס, למה לא לערבב אותו בתהליך הבישול? תוספת של קוביות חם לימון או אוכמניות יכולות ליצור פלאים ולטפח את התחושות באוכל.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המרק הזה ללא גלוטן?
כן, המתכון הזה ללא גלוטן מלכתחילה, כי הוא מבוסס על עדשים בלבד.
באיזה ציר אפשר להשתמש?
ציר ירקות למשל הוא המומלץ, אבל גם ציר עוף יכול להוסיף עומק לטעמים.
מה העובי המומלץ של הקוביות תפוחי האדמה?
קוביות בגודל של 2 ס"מ מתחברות בקלות עם שאר הרכיבים וישמרו על אחידות בצורה ובזמן הבישול.
האם המרק מתאים לילדים?
בהחלט! ילדים לרוב אוהבים את המרק בגלל טעמו המתוק והעיצוב הצבעוני.
איך ניתן להקפיא את המרק?
פשוט להניח במיכלים אטומים, להקפיא ולחמם בשעת הצורך, המנה משגעת בכל שלב.
האם זה מתכון נפלא לשישי בערב?
מזמינה בהנאה שאחר כך תגרום לכל המשפחה לבקש את המתכון שלך!
יש אפשרות להוסיף עוד ירקות?
ברור, מה שעושה לכם שמח! אחרי הכל, כל ירק מתבשל היטב כאן.
למה העדשים הכתובות?
העדשים הכתומות מביאות טעמים מתוקים ונפלאים, אבל אפשר גם לשים שחורות או ירוקות אם זה מה שיש לכם.
קרם קוקוס או שמן זית?
בעוד שהשמן מוסיף טעם טעים, קרם הקוקוס יכול להוסיף נוכחות חלומית למרק.
כיצד ניתן לשדרגו גם בטעמים חריפים?
אפשר להוסיף צ'ילי חריף או פפריקה מתוקה במשך הבישול, על מנת לתת למרק טאצ' סופי.
אז זהו, עכשיו עליכם רק לספר לחברים ולשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות. הכל על מה יכול להתפתח מהמרק הנפלא הזה! שתפו את האהבה והקהילתיות, ואל תשכחו לערבב כמה כפות שונות מכל מה שרק תמצאו. בתיאבון!