כנפיים בנינגה – המתכון המושלם שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
כשהמטבח הופך לזירה של יצירתיות, כאן נכנסות לתמונה הכנפיים בנינגה. אם תחשבו על המילה "מדהים", אתם תדמיינו כנפיים שמתערבבות ברוטב סודי, אפויות בצורה כזו שמשגעת כל חיך. הכנפיים האלה הוא אולי אחד מהמנות הכי טעימות שיש, שיעשו פלאים בכל ארוחה, מסיבה או סתם פינוק בבית. ובואו נודה, מי יכול לעמוד בפני ריח של כנפיים מתבשלות? תכינו את עצמכם להרפתקה בטעמים!
זמן הכנה ורמות קושי
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6
הרכיבים הדרושים
לפני שמתחילים, בואו נדבר על המרכיבים שדרושים לנו. לכל כנף יש את ה"בגדים" שלה ופה אתם תהיו תופרי המנה המושלמת!
- 1 ק"ג כנפי עוף
- 4 כפות רוטב סויה
- 3 כפות דבש
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 2 שיניים שום כתושות
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שומשום וקורנפלור לקישוט (לא חובה)
מרכיבים חלופיים
מעניין לדעת שהמתכון הזה ניתן לשדרוגים קלים! אפשר להשתמש בכנפיים הודו או אפילו בכנפיים צמחוניות. אם אתם טבעוניים, ניתן להמיר את כנפי העוף בקטניות כמו טופו מטוגן.
שלבי ההכנה
קדימה, מתחילים את ההכנה ולעולם אל תתייאשו! מתכון זה מצריך רק מעט תשומת לב אך התוצאה תהיה הכי טעים שיש.
- לחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את הכנפיים בקערה גדולה.
- שמים את רוטב הסויה, דבש, שמן זית, חומץ, שום וג'ינג'ר יחד עם מלח ופלפל.
- מערבבים היטב כדי שהרוטב יתפס על כל כנף.
- מניחים את הכנפיים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 40 דקות, עד שהן מזהיבות ונראות מדהימות.
- להפוך אותן מדי פעם כך שיתבשלו באופן אחיד.
- בזמן האפייה, ניתן להכין קישוט משומשום – פשוט קולים את השומשום במחבת עד שהוא משנה צבעו.
- מוציאים מהתנור ומפזרים שומשום קלוי מעל.
- מגישים חם ונהנים!
שלבים נוספים
וככה, אנו מתקבלים למנה מעלפת! אתם מוזמנים לשדרג את המנת הכנפיים עם תבלינים כמו פפריקה או אפילו צ'ילי לקבלת טוויסט חריף. חכו! זה לא נגמר פה, את התוספות ניתן להוסיף גם תוך כדי טיגון. איזו מתיקות, נכון?
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
מהנסיון שלי, תוספות יכולות לשדרג כל מנה! בהכנה הזו ניתן להוסיף פלפלים קלויים או ירקות מקורמלים יחד עם הכנפיים, להוסיף מעט שיני שום מסוכרות לקישוט, או לזרוק לתוך התבנית כמה תפו”א חתוכים. זה פשוט יהפוך את המנה לעוד יותר אגדה!
שאלות ותשובות
איך הכי טוב לאפות את הכנפיים?
הטיפ שלי הוא להפוך את הכנפיים 3-4 פעמים במהלך האפייה, זה מקנה להן צלייה מושלמת.
האם אפשר להכין את הכנפיים על גריל?
כן, גריל מוסיף טעם מעושן, ולכן זה אחת האפשרויות המוצלחות ביותר.
מה ניתן לשתות עם הכנפיים האלה?
מיץ עשב חיטה או בירה קלילה יתאימו מאוד למנה המטריפה הזו.
האם ניתן להקפיא את הכנפיים לאחר הבישול?
בהחלט! לפני ההקפאה, חשוב לתת להן להתקרר לחלוטין ולהעביר בשקית אטומה.
אילו רטבים אפשר להוסיף?
אפשר לשדרגו ברוטב חריף, רוטב עגבניות או אפילו רוטב יוגורט. כל אחד יוסיף את התיבול האישי שלו.
כמה זמן אפשר לשמור את הכנפיים במקרר?
לא יותר מ-3-4 ימים, אבל עדיף לאכול אותן כמה שיותר מהר! הן פשוט ממכרות.
אם אני רוצה גרסה דלת פחמימות, מה ניתן לשים במקום דבש?
אפשר להשתמש בסירופ מייפל ללא סוכר או באגבה.
מה אם אין לי רוטב סויה?
תוכלו להשתמש באותו כמות של מלח וחרדל להשגת טעם דומה.
האם כדאי לאכול עם סכין ומזל spoon לצד הכנפיים?
כמובן שלא! כשמדובר בכנפיים, בפירוש ללקק את האצבעות זה המעשה המתבקש!
האם אפשר להכין את המתכון ללא שמן?
אפשר לשים מים במקום השמן, אך זה עלול לשנות את המרקם הסופי.
בכך, אתם וקורבנותיכם תהיה להם חוויה מדהימה עם זה! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהשאיר את החברים שלכם רעבים!