איך מכינים ג'חנון קפוא
באמצע הלילה, כששום דבר לא מצליח להשאיר אותנו ערים (חוץ מהרעב הבלתי נגמר), ג'חנון קפוא הוא בדיוק מה שאנחנו צריכים. המנה המדהימה הזאת, שבאה אלינו ממרוקו, היא לא רק מזון Comfort Food, אלא מסע של טעמים וניחוחות שמזכיר לכולנו את הבית. דמיינו איך הוא יוצא מהתנור, חם, רך ומשגע. מה יכול להיות יותר מושלם מזה?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ולטיול ברוורס בין הדורות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 12 שעות (לילה שלם של ג'חנון מדהים)
- רמת קושי: קל (אי לכך, מותר לנסות גם אם אתם מתחילים במטבח!)
- מספיק ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
אז למה בעצם אנחנו צריכים את כל הרכיבים המיוחדים האלו? כל אחד מהם הוא כמו כלי בתוך תזמורת מדהימה של טעמים. יחד הם יוצרים מנה שמעלפת אותנו כל פעם מחדש.
- 1 ק"ג קמח
- 1 כוס מים פושרים
- 1/2 כוס שמן (אולטרה טעים, אם אפשר להזמין מנות של עות'מאני!)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית סוכר (כדי לפנק את הבצק שלנו)
- 1/2 כוס מרגרינה (כדי לקבל את האווריריות המושלמת)
- 1/2 כוס סירופ תמרים (לתוספת מתיקות מדהימה)
- 75 גרם חרדל (אם אתם עקשנים לרגש את הבצק)
כמובן, יש גם אפשרויות חלופיות למי שמעדיף. תוכלו להשתמש בקמח כוסמין או אפילו בקמח ללא גלוטן אם אתם מחפשים תחליף בריא ומפנק במיוחד.
שלבי ההכנה
כדי שהג'חנון שלנו יוכל למלא את הבית בניחוחות רחוב מרוקאי אמיתי, אנחנו מציגים את השלבים בבהירות. זהו מתכון קל לשינון, אז תתכוננו!
- נניח בקערה את הקמח, מלח, סוכר ונערבב היטב.
- נוסיף את המים הפושרים ונעבד בעזרת הידיים עד שניצור בצק רך ואוורירי.
- נשמן את הבצק בשמן, ונעטוף בניילון נצמד. ניתן לו לנוח למשך 30 דקות.
- לאחר מכן, נחתוך את הבצק לעשרה כדורים.
- נעשה בעזרת רולר כל כדור לקמח דק מאוד עד שנקבל דקיק. נוודא שהקמח לא נדבק!
- נמרח על כל דקיק מרגרינה, נשלב כף סירופ תמרים, ואז נגלגל אותו על עצמו בקפיצים.
- נניח כל גלגול בתבנית רחבה, ואז נשים את כל התבנית במקפיא למשך כמה שעות.
- כשהבצקים מוכנים, לא נכניס לתנור על 120 מעלות במשך 10 עד 12 שעות.
- כשזה יוצא מהתנור, ניתן לזה לנוח ולהתקרר מעט.
- נחית בזהירות את הג'חנון, ונשמור במקפיא עד הצורך.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן שאפשר גם לשדרג את הג'חנון המושלם הזה. גילינו שכשמוסיפים לשכבת המרגרינה תיבול, זה יכול לחרוג מהגבולות הרגילים. אפשר להוסיף: שקדים קצוצים, צנינים או תבלינים נוספים. כל תוספת מחזקת את הגרגרנות הזאת.
אם יש לכם חברה טבעונית, תוכלו להכין ג'חנון ללא מרגרינה ולשחזר טעמים חמים עם טופו או שמן קוקוס. זו אופציה מדהימה שמוסיפה גוונים חדשים!
שאלות ותשובות
מה זה ג'חנון בכלל?
ג'חנון הוא מאפה מרוקאי, להביא זכרונות מהבית, מכינים אותו בדרך כלל בלילות שבת ומגישים אותו עם ביצים קשות ורוטב חריף. זה מנה מסורתית ששווה להכיר!
איך אני יודע אם הג'חנון מוכן?
כשאתם רואים שהבצק מתנופף ושפיתם באותו צבע מבריק, אפשר להרגיש שזה עמד כמו שצריך. הרצון לאכול הוא סימן מצוין לשיטה!
למה צריך להקפיא את הג'חנון?
זה עוזר לשמור על הצורה ולמנוע מהמאפה להתרכך. יותר מזה, זה מאפשר לנו להכין מראש לבילויים משפחתיים או אתרים גדולים.
מתי הכי נכון לאכול ג'חנון?
זה יכול לבוא יחד עם כל ארוחה! הבוקר עם קפה, בארוחת צהריים עם רוטב חריף, או בשבת בערב משפחתית לצד מרק מעולה.
האם אפשר לשמור ג'חנון במקפיא?
בהחלט! ג'חנון מבעיצי קיץ, ושמירה במקפיא מחזיקה אותו לאורך זמן. רק אל תשכחו להפשיר אותו כמו שצריך לפני ההגשה.
מה הכי מומלץ להגיש עם ג'חנון?
לא חייבים להכין דברים מסובכים. אפשר להוסיף צלחת של ביצים קשות, סלט ירקות טרי ואפילו קצת טחינה לאזן את הטעמים.
האם זה מתכון דל קלוריות?
ובכן, זה ג'חנון, לא בדיוק מדע קלוריות, אבל יש אפשרות לשלב מרכיבים צמחיים שיהפכו אותו לבריא יותר.
למה אנחנו אוהבים ג'חנון?
כי הוא זורק אותנו למקום נוסטלגי ומוכר, הוא מוצר חם שמנחם את הנשמה. הוא פשוט כיף!
האם אפשר להכין ג'חנון בצורה מהירה יותר?
יש למישהו מתכון מהיר יותר, אך זה לא עובר את הטיפול הזה. החוויה המוחלטת היא הכנתו המסורתית!
האם אפשר לשים גבינות או פירות בג'חנון?
תשובה קצרה – בהחלט!יים ביצה פגומה ויותר משגע עם גבינות שמתחוטאות ונמסות בפנים!
לסיום, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות. תנו לחברים לדעת כמה ג'חנון קפוא מדהים יכול לשדרג לכם את הארוחה הבאה. Goi! לכל הטעימים ובישול מהנה!