המתכון המופלא ללחם מחמצת כוסמין בבית

לחם מחמצת כוסמין: המנה המושלמת להכנה בבית

שום דבר לא מתעלה על ריח לחם טרי שנעדר מהתנור, במיוחד כשמדובר בלחם מחמצת כוסמין! זו לא סתם לחם – זה משהו מדהים, ממכר, שמחזיר אותנו לזמן שבו סבתותינו היו מכינות את הלחם בבית, עם תשומת לב של אמא, וסוד טעים שנשמר במשך שנים. לחם כוסמין הוא חגיגה אמיתית של טעמים ובריאות. הוא מציע טעם עמוק, והמרקם שלו נימוח ואוורירי, בדיוק כמו שחלמתם!

זמן הכנת המתכון

סה"כ זמן הכנה: 12 שעות (כולל זמן התפחה).

  • רמת קושי: בינונית.
  • מספר מנות: 1 תפיחה (כיכר אחת).

כאשר אנו עובדים עם מחמצת, יש לנו את הכוח להכניס לתהליך הקסום הזה כל כך הרבה יצירתיות! לכן, הכינו את כל המצרכים לפני שמתחילים. החוויה של הכנת לחם היא מהנה ומספקת, ובמיוחד כשזה נוגע להכנה הביתית שלנו.

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם קמח כוסמין מלא (או חצי חצי עם קמח כוסמין לבן אם רוצים טעם קל יותר).
  • 350 מ"ל מים פושרים.
  • 100 גרם מחמצת פעילה.
  • 10 גרם מלח ים.
  • 1 כף דחוסה של דבש (או סוכר חום).

אחד הדברים המדהימים בלחם מחמצת כוסמין הוא שניתן לשדרגו עם תוספות מעולות כמו אגוזים, אתרוגים או צימוקים ייחודיים שיתנו קלות ונעימות לקסומה של הקליה.

שלבי ההכנה

כעת, נתחיל עם הכנת הלחם שלנו! הירשמו, זה הולך להיות כיף!

  1. שמים את הקמח בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את המלח ואת הדבש לתוך המים.
  3. יוצרים מרכז בקמח ומוסיפים את מים עם הדבש ואת המחמצת.
  4. מערבבים בעזרת כף עץ עד שהכל מתחבר לתערובת אחידה.
  5. מעבירים את התערובת לשולחן עבודה ומתחילים ללוש למשך 10 דקות עד שהבצק נעים ואלסטי.
  6. מכסים במגבת ומשאירים לתפוש למשך שעתיים במקום חמים.
  7. לאחר שעה, עושים "קיפול" לבצק: מניחים ידיים משני הצדדים, מושכים ומקפלים פנימה. עושים זאת 4-5 פעמים.
  8. כשהבצק תפוס, סוחטים אותו לכיכר, מניחים בקערה ומק覆ים במגבת. משאירים לשעה נוספת.
  9. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  10. חותכים חריצים קטנים על פני הבצק עם סכין חדה, ומשאירים לתפוס עוד 30 דקות.
  11. אופים במשך 30 דקות עד שהלחם זהוב ויוצר צליל חלול כשנוקשים על התחתית.
  12. מוציאים מהתנור ומשאירים להתקרר על רשת.

השלב הבא הוא לאכילת הלחם. אבל כאן אנחנו ממליצים על מתכון לממרח שיתמזג בצורה מושלמת עם לחם מחמצת כוסמין – ממרח אבוקדו, טחינה או גבינת פטה. החתיכות שנשארו על הצלחת יהיו הנחמה שלכם! אל תתביישו, ללקק את האצבעות שלכם.

חלופות למרכיבים

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט המנעו מהדבש, ומוסיפים סוכר קוקוס או סוכר חום. ניתן גם להשתמש במים מצמחי תבלין לטעימות נוספות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

למראה מחמם ולבצק מחמצת ייחודי, ניתן להוסיף אגוזי לוז קלויים או פירות יבשים כמו תמרים או שזיפים. תוספת של עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין תוסיף טעם עז ומעורר. ואם לחם מתוק הוא מה שאתם מחפשים, שוקולדים קצוצים הם ההפתעה שתשדרגו את כולם!

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם המחמצת שלי פעילה?
אם המחמצת שלכם מתסיסה עם קולות רחש ומפיצה ריח חמוץ – היא מוכנה לשימוש!

מתי הכי טוב לאפות את הלחם?
בוקר או ערב הם הזמן האידיאלי כאשר האוויר טרי מלחות, והבצק זקוק לשקט.

כמה זמן להחסן את הלחם לאחר האפייה?
הלחם שומר על הטריות שלו מספר ימים באחסון בחשיכה ובקופסה אטומה.

במה אני יכול לשדרג את המתכון?
אבוקדו, גבינת פטה, טחינה ועוד הרבה תוספות חלבוניות ואורגניות מתאימות נהדר!

האם אני יכול להמיר את הקמח לכוסמין לבן?
בהחלט! זה בהחלט אפשרי, אך הטעם יהיה שונה במקצת.

איך אני יכול לדעת שהלחם מוכן?
יש עליכם ללקוט בתחתית של הלחם. חייב להיות צלילי ריקות.

מה עושים אם הבצק לא תפוס?
אם הבצק לא תפוס, זה יכול להיות קשור לאיכות הקמח או המחמצת. נסו לאפות עם קמח טרי.

האם זה מותר לאכול לחם מחמצת אם יש סוכרת?
כמובן! לחם מחמצת כוסמין מכיל יותר סיבים תזונתיים והינו בריא יותר בהשוואה ללחם לבן.

האם כדאי לאפות אותו בתנור חלון חלון?
בהחלט! תנור כזה שומר על חום יותר מאוזן ומצויין לאפייה של לחמים.

אני יכול להכין את הבצק ערב קודם?
כמובן! הכנתו לפני שינה שומרת על הלחם רענן למשך זמן רב.

אז אל תשכחו לשתף בחוויות האישיות שלכם עם המתכון הזה ברשתות החברתיות. תנו לחברים שלכם לטעום את הייחודיות והקסם של לחם מחמצת כוסמין, ובואו נעביר אהבה דרך אוכל!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​