סטייק פרגית בתנור: המנה המשגעת שאי אפשר להפסיק לאכול!
לא הרבה מאכלים יכולים להתפאר בכינוי של "מדהים" כמו הסטייק פרגית בתנור. כאשר אנחנו מדברים על מנת בשר, היא מספקת מסע של טעמים, עוררת את כל החושים והיא כל כך נימוחה שזה פשוט מעלף! וזה לא רק מאכל – זה אירוע, חגיגה של שמחה סביב השולחן. מה יכול להיות יותר מושלם מזה? אז, אם אתם מוכנים לעבור את הקורס המזורז להכנת מנת הגזיה הזו, אני מזמין אתכם לצלול פנימה!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 1 שעה
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
קודם כל, נתחיל ברכיבים – הם בקושי יכולים להיות יותר טובים מאלה. האמת, זהו מתכון פשוט, אך שימו לב שבחירת החומרים היא קריטית, כמו בכל מתכון קלאסי של סבתא.
- 800 גרם פרגית (בקר או עוף – תלוי בטעם שלכם)
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות דבש (או שומשום לטבעונים)
- 2 כפות טחינה (כמובן שעדיף להוסיף גם כמה תבלינים)
- 1 כפית כמון
- 1 כפית Paprika (פפריקה מתוקה)
- מלח ופלפל לטעם
- 1/2 כוס מיץ לימון טרי
- שיני שום כתושות (לפי טעם, נגיד 4-5 שיניים)
- עשבי תיבול טריים לקישוט (כמו פטרוזיליה או כוסברה)
אפשר גם לשדרג את המנה והפעם אני מדבר על גרסה טבעונית, אפשר להמיר את פרגית בתחליף של עוף כמו טופו או סייטן, כך שהמנה תהיה בריאה וגם דלת פחמימות.
שלבי ההכנה
ועכשיו, כשכל המרכיבים מגונדרים על השולחן, אנחנו מוכנים לצלול למטבח ולשכוח מכל הלחצים שבחוץ.
- חתכו את הפרגית לחתיכות שטוחות יותר, כך שהן יבושלו באופן אחיד יותר.
- ערבבו בקערה את שמן הזית, הדבש, הטחינה, מיץ הלימון, השום הכתוש, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל.
- שימו את הפרגית בקערה וערבבו עד שהחתיכות מצופות היטב בתערובת.
- כיסוי את הקערה בניילון נצמד והכנסו למקרר למשך חצי שעה – אם יש לכם סבלנות, תנו יותר זמן!
- חממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- הכינו תבנית עם נייר אפייה ויוצקים עליה את חתיכות הפרגית.
- אופים במשך 25-30 דקות עד שהן משחימות ונראות טעימות להפליא!
- כשהן מוכנות, הוציאו מהתנור והניחו לנוח מספר דקות – זה חשוב!
- מגישים עם קישוט של עשבי תיבול טריים.
אל תשכחו ללקק את האצבעות! הסטייק פרגית הזה לא רק סופר טעים, הוא גם מתכון שקל להכנה והתוצאה ממש משגעת.
תוספות אפשריות לשדרוג המנה
אם אתם רוצים להרים את הפרגית לרמה הבאה, תוכלו לשדרג את המנה עם:
- שום ועוד שום! – קלויים בתנור על מנת להגיע למגרש של טעמים שונים.
- ירקות קלויים – גזר, קישוא ופלפלים שיתווספו למסיבה.
- טחינת סמה – טחינה עם טעם אגדי שיכולה לשדרג את המנה.
- סלט ירקות רענן שמשולב עם המנה יגרום לעונג נוסף.
שאלות ותשובות
מה אני יכול לעשות אם אין לי דבש?
ניתן להשתמש באופציות אחרות כמו סירופ מייפל או חצי כפית סוכר.
האם ניתן להכין את המתכון עם נתחי עוף אחרים?
בוודאי! זה יכול לעבוד עם חזה עוף או חלקי עוף אחרים – רק הקפידו לקצר את זמן הבישול.
איך אני יכול לדעת אם הבשר מוכן?
שתו קצת מזלג לתוך החתיכה ואם היא נוגעת בפנים מאוד ועוד בעסיסית – המנה מוכנה!
האם אפשר להכין את הפרגית במוקדת אחרת?
לגמרי! אפשר גם בגריל או במחבת, אם אתם רוצים להימנע מהתנור.
האם אני יכול להוסיף תבלינים נוספים?
תשובות מחממות הלב! אפשר לשדרג בכל תבלין שאתם אוהבים כמו רוזמרין או אורגנו.
מה ניתן לצרף לצד המנה?
תוספות של אורז, פירה או סלט ירקות טריים מתאימים מצוין.
איך שומרים על הסטייק פרגית לשימוש מאוחר יותר?
שביליכו אותה בכלי סגור במקרר – היא תישאר טרייה למשך 2-3 ימים.
מה המנה ילך טוב עם סלט?
סלט ירקות קליל או סלט חומוס עם טחינה. כולם יאהבו את זה!
האם המנה מתאימה לאורחים?
בוודאי! זה סטייק אגדי שאף אחד לא יכול לסרב לו.
אם אני רוצה להפתיע, איך אני יכול לשדרג את המנה?
מומלץ להוסיף צנוברים קלויים ולפזר חרדל מתוק מעל.
ועכשיו, הגיע הזמן! אחרי שהכנתם את הסטייק המושלם הזה, אני בטוח שנשארתם מזועזעים מהטעמים והאיכות. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ולגרום לאחרים לנסות את הקסם הזה! יאללה, טפחו על שכם לעצמכם – אתם האלופים במטבח!