האם כדאי להשרות שעועית מש? כל התשובות כאן!

האם צריך להשרות שעועית מש?

כולם מכירים את המנה המושלמת של שעועית, אך מה אם נגלה לכם שישנה שאלה מאוד קריטית שמעצבנת רבים מהשפים הביתיים – האם לשטוף ולהשרות את השעועית לפני הבישול? בואו נצלול לתוך עולם השעועית, נבין את התהליך הידוע כ"השריה", ונראה איך זה משפיע על התוצאה הסופית שאתם מגלים בצלחת. אחרי הכל, מי לא אוהב את השעועית המושלמת, הזו, הנימוחה והטעימה, שמלחיצה אותנו תמיד לאכול עוד מהמנה הזאת

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות לשטיפה, 6-8 שעות להשריה, 1-2 שעות לבישול (תלוי בסוג השעועית)
  • רמת קושי: קל!
  • מנועים: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בהחלט, השעועית היא לא סתם קטנייה. היא כה מרשימה, שנחשבת לפנינה הקולינרית בבתים רבים. עם זאת, הכנת המנה עשויה לדרוש מאמצים נוספים. אם אתם רוצים לשדרג את השעועית שלכם, כדאי להקפיד על מרכיבים טריים, אלו שלא עברו ישיבה ארוכה על המדף.

  • 1 כוס שעועית לבנה / נבחרת (כחולה, אדומה או צהובה)
  • 3 כוסות מים (לכל כוס שעועית)
  • 1 בצה גדולה קצוצה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תבלינים נוספים כמו כמון, פפריקה או תבליני ים (לפי הסגנון האישי שלכם)

לא לשכוח את השעועית! אבל אם אתם רואים מולכם שעועית מבושלת, נראית כאילו נבחרה מהמדפים של השף הארצי, בטח שתהיה לכם נטייה להזניח את ההשריה. ואיפה כל המזל? תמיד תזכרו שהשעועית שלנו היא כמו בני אדם – הם צריכים קצת מנוחה לפני שהחיים מתחילים, כדי שיתפתחו למשהו מדהים!

שלבי ההכנה

עכשיו שעברנו על המרכיבים, הגיע הזמן לראות אילו שלבים יש לנו בהכנה של השעועית שהולכת לשגע אתכם ואת כל מי שיתקרב אליכם בזמן הבישול.

  1. שמים את השעועית בקערה ומכסים במים קרים. השאירו להשרות למשך 6-8 שעות. תנו לה פסק זמן כמו שמגיע לה!
  2. לאחר ההשריה, שוטפים היטב את השעועית מתחת למים זורמים.
  3. מניחים את השעועית המסוננת בסיר עם מים חדשים (3 כוסות לכל כוס שעועית) ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום. מוסיפים תבלינים לפי הטעם.
  5. מבשלים את השעועית במשך 1-2 שעות, עד שהיא רכה והכף יכולה לנצח עליה!
  6. לסיום, מסננים את השעועית ומניחים בצלחת או בקופסה. בדרך כלל אני מוסיף לבשלות אחרונות לתבל.

מרכיבים חלופיים

אם אתם משדרגים את המנה, בואו נחשב כאלה שיכולים להוות אלטרנטיבה. בשביל מתכון ללא גלוטן, אפשר למלא את השעועית עם דלורית קלויה או קישואים! ובשביל גרסה טבעונית, שימו קוביות טופו יחד עם השעועית. אין גבול לשדרוגים אפשריים!

תוספות ושדרוגים

מדוע לא לקחת את המנה הממכרת הזו לתוך מימד נוסף? כשזה נוגע לשעועית, אפשר לשדרג בקלות את המנה. אני ממליץ להוסיף עלים ירוקים כמו תרד או בזיליקום לקראת סוף הבישול. ערבובם בשעועית יוצר הרמוניה טעימה על עם תפביפי, שימלא את החיך. אם תרצו לדרוש את הקיץ, הכניסו פנימה צנונית סגולה קצוצה או פיסות עגבנייה מרעננות. אז לא כסף ולא זמן ידרשו מכם!

שאלות ותשובות

מהו היתרון של השריה של השעועית?
אם אתם רוצים לשדרג את השעועית שלכם, ההשריה היא הדרך הקלה ביותר למיקוד וטעמים מתמקדים. השריה עוזרת לשעועית להיות יותר רכה ובסופו של דבר טעים יותר.

האם השעועית תהיה טוב גם בלי ההשריה?
בהחלט, אפשר לבשל שעועית על מיד לח لتع באחר. הדרך הקצרה היא פחות מומלצת לטעמים ולקודי בריאות שונים.

כיצד ניתן לדעת מתי השעועית מוכנה?
תמיד תבצעו בדיקה עם כף – אם השעועית מתרככת בקלות, היא מוכנה לצאת מהסיר!

איך אפשר לשדרג את הטעם?
הטעמים מגיעים מתבלינים ואפשר להוסיף עשבי תיבול פרוסים דק כמו כוסברה או פטרוזיליה במהלך הבישול.

מה אם השעועית שלי נראית לא טובה?
תשקלו במיוחד לא להשתמש בשעועיות לא טובות, ואם תמצאו שחלקן פגום – הוציאו אותן!

איזה סוג של שמן כדאי להשתמש?
הייתי ממליץ להשתמש בשמן זית קטן מפעם. הוא גם מדהים כשמטגנים אותו עם מעט שום.

מה הזמן הכי טוב להשרות את השעועית?
הכי טוב זה לילה שלם, כך שהיא סופגת את המים בצורה אידיאלית.

האם לשעועית יש ערכים תזונתיים?
כמובן! שעועית עשירה בחלבון סויה, סיבים תזונתיים ומינרלים, והם ממשש מצוין במלח!

למה כדאי להוסיף תבלינים?
בגלל שבלי תבלינים, זה לא אותו הקסם. השם של השעועית אפילו לא הייתי יודעת אחרת!

איך לשמור על השעועית לאחר הבישול?
נשמרים במקרר בקופסה אטומה בין 3-5 ימים! מניסיון, בישול כפול ומילוי התוויות חינם!

ככה, אחרי שיסרנו בהכנה, אני בטוחה שאתם כמהים לבשל ולצלול לתוך המנה המדהימה הזו, במיוחד אחרי כל המידע המרגש הזה. אז קדימה, שתפו את המתכון המושלם הזה עם חברים למשפחה שלכם, תנו להם להרגיש את הטעמים המעלפים של השעועית הזאת בכיף שלכם!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​