צרבת היא בעיה שכיחה המשפיעה על אנשים רבים. זה נגרם מהשילוב של לחץ דם גבוה, חרדה ומאכלים מסוגים שונים. צרבת יכולה לגרום לתחושה כללית של אי נוחות באזור הגרון. אם אתה סובל מצרבת, מומלץ להימנע או להפחית את הצריכה של משקאות כמו משקאות קלים ומשקאות מוגזים כמו קולה, כמו גם חטיפים המכילים כמויות גבוהות של סוכר כגון שוקולד.
עם כמה שזה אולי יישמע מפתיע, אכילת טחינה יכולה לסייע במקרה של צרבות.
צרבות נגרמות מחומצות קיבה העולות מהקיבה אל הוושט, וגורמות לתחושת הצריבה שרובנו מכירים בעת שאנו חווים צרבת. טחינה מכילה גם כמות סידן גבוהה המסייעת בנטרול חומצות הקיבה אשר גורמות לצרבות.
טחינה היא ממרח דמוי יוגורט העשוי משומשום. הוא רב תכליתי מבחינת תזונה וטעם ונמצא בשימוש נרחב כמרכיב במתכונים רבים. בשנה שעברה השיקה תעשיית המזון מוצר בשם "טחינה לצרבת" אשר פותח על ידי הפקולטה לטכנולוגיית מזון באוניברסיטה. המוצר תוכנן לעזור לחולים הסובלים מצרבות על ידי הפחתת חומצה בקיבה. מוצר זה הוכיח את עצמו כלהיט מיידי, ונמכר תוך פרק זמן קצר.
לאחרונה נעשה מחקר שבדק האם טחינה טובה לצרבת, המדענים גילו שניתן להשתמש בה למטרה זו וכי לטחינה יתרונות בריאותיים רבים כמו הורדת לחץ דם באמצעות הפוליפנולים שלה הידועים היטב בתכונות האנטי דלקתיות שלהם.
טחינה היא מזון רב תכליתי ותזונתי שניתן להשתמש בו במתכונים רבים. זה יכול לשמש גם כתבלין במנות שונות. לטחינה רמה גבוהה של מגנזיום שהיא גם עוזרת להפחית את שכיחות הצרבת. וריח רע מהפה. ניתן להשיג יתרונות נוספים של הטחינה על ידי השימוש בה בדרכים הבאות: הורדת לחץ הדם שליטה ברמות הסוכר בדם וברמות הכולסטרול.