דייסת סולת מתכון שישדרג את הארוחות שלך

דייסת סולת – המתכון המושלם שלא תצליחו לעמוד בפניו!

דמיינו רגע את הבוקר שלכם, אור השמש חודר דרך החלון, ריחות של קינמון וסוכר מפלסים להם דרך בין האוויר הטרי. עשיתם את הצעד הראשון במטבח, ואתם לא יכולים לחכות להכין את אחת המנות הכי אגדי שיש – דייסת סולת! אם יש משהו שהדייסה הזו יודעת לעשות, זה להביא אתם טעמים שמזכירים את הבית, את סבתא שלכם או את אהבה של אמא שבישלה לכם בילדות. מתכון זה, שאפשר לשדרג בטעמים שונים, יגרום לכם להתאהב במנה הזו מחדש.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמויות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

מעבר לרכיבים עצמם, דייסת סולת היא מנה שניתן לקחת אלפי כיוונים. במתכון שלנו, אנחנו נשתמש ברכיבים קלאסיים, אך חייבים לציין כי ניתן להתנסות ברכיבים חלופיים שיאתגרו את החיך שלכם.

  • 1 כוס סולת (סולת מבריקה, לא רכיבי דיסה)
  • 4 כוסות מים או חלב (לגרסה קרמית יותר)
  • 1/2 כוס סוכר (אפשר גם דחיסות פחותה לסוכרתיים)
  • 1 כפית קינמון (לריח שיביא אתכם למקום הכי נעים)
  • 1/2 כפית מלח (לא לשכוח את הטאץ' הזה!)
  • 2 כפות חמאה או שמן קוקוס (לאוהבי הטעמים האקזוטיים)

שלבי ההכנה

המצב רוח שלכם היום לא משהו? אל חשש! הדייסה הזו תרים אתכם למעלה! אתם מוכנים? בואו נתחיל!

  1. מניחים בסיר את המים או החלב ומביאים לרתיחה על חום גבוה.
  2. כשהמים רותחים, מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים.
  3. בתוך קערה נפרדת, שופכים את הסולת בהדרגה וללא עצירות לתוך הנוזלים הרותחים.
  4. מערבבים בצורה רציפה כדי שלא ייווצר גושים.
  5. מעבירים לאש נמוכה ומבשלים במשך 10 דקות נוספות, עד שהדייסה מתעבה.
  6. מוסיפים את החמאה או שמן הקוקוס ומערבבים שוב.
  7. מוסיפים את הקינמון ומערבבים עד שהתבלינים מתאחדים היטב.
  8. מגישים חם בקערות עם תוספות לפי הבחירה (כמו אגוזים, ריבה, מייפל ועוד).

עכשיו, אחרי שעברנו על כל הצעדים, אתם עשויים לחשוב שהדייסה הזו מדהימה כמו שהיא. נכון? אבל יש לכך עוד זוויות שאפשר להתנסות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אחד מהדברים שמזמנים אותנו לדייסת סולת הזו היא אפשרות השדרוג המלאה! בואו ניתן ליצירתיות שלנו לשחק.

  • אפשר להוסיף חתיכות של פירות טריים כמו בננות או תפוחים כדי לשדרג את הטעם.
  • לעשות מהדייסה פודינג על ידי הוספת שוקולד מריר מפורר.
  • אם אתם אוהבים מתוק, הוסיפו חמאת בוטנים באיזה שלב ובשקשוק – פלא!
  • תמצגו את זה עם אגוזי לוז קצוצים לחוויה של מרקם שמתמזג.
  • לגרסה בריאה יותר, החליפו את החלב בחלב שקדים או כל חלב צמחי אחר.

שאלות ותשובות

מה אפשר להוסיף לדייסה כדי להתנסות בטעמים שונים?
תשובה: יש לכם אין ספור אפשרויות. אפשר לנסות להוסיף תבלינים שונים כמו ג'ינג'ר, אבקת קקאו או אפילו מיץ תפוזים לחוויה פרי ומרעננת.

זה אפשרי להכין את הדייסה ללא גלוטן?
כן! פשוט השתמשו בסולת ללא גלוטן ותהיו בדרכם למנה מדהימה ומפנקת!

כמה זמן נשמרת הדייסה במקרר?
הדייסה נשמרת במקרר כ-3-4 ימים. אבל ראו הוזהרתם, היא כל כך טעימה שהסיכוי שהיא תחזיק עד מחר הוא די נמוך!

האם אפשר להכין דייסת סולת עם חלב צמחי?
בדיוק! חלב שקדים, סויה או קוקוס – כל מה שיעשה לכם טוב והשמיים הם הגבול!

מהו השדרוג הכי פופולרי לדייסת סולת?
שדרוג מאוד פופולרי הוא הוספת אגוזי לוז קצוצים שבאמת מסוגלים לתת לדייסה טוויסט מושלם.

כיצד מתאימים את המתכון לצמחונים?
אין בעיה! כל מה שצריך לעשות זה להחליף את החמאה בשמן צמחי או במרגרינה, ושיהיה לכם טעים!

מה ההבדל בין דייסת סולת לדייסת קוואקר?
דייסת קוואקר משתנה ע"פ סוג הדגן, ואילו דייסת סולת עשויה מקמח חיטה, מה שנותן לה מרקם של דייסה קלאסית!

האם ניתן להקפיא דייסת סולת?
מומלץ לא להקפיא, מכיוון שהמרקם משתנה, אבל מי שיתעקש – תמיד יוכל לנסות…

מה ניתן לעשות עם שאריות דייסת הסולת?
אם יש שאריות, תוכלו להכין פנקייקים מדהימים – פשוט לערבב עם ביצים וקצת קמח ולהכניס למחבת!

האם אפשר לשים דייסת סולת גם בקור?
בהחלט! דייסת סולת היא מנה שהיא גם חמה וגם קרה, אפשר להגיש אותה עם רוטב שוקולד קפוא או מרשמלו מטוגנת.

עכשיו כשאתם יודעים את כל מה שצריך על דייסת סולת, אני ממליץ לכם שלא רק להכין את המתכון אלא גם לשתף את החוויה עם חברים ברשתות החברתיות! זה הזמן להפיץ את האהבה והטעם!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​