דג קוד בתנור – סיפור מהים אל הצלחת
כשהים נוגע לשולחן שלנו, הוא מביא איתו טעמים וריחות שלא משאירים מקום לספק. דג הקוד, עם בעל המוזיקה הימית המדהימה שלו, ממשיך להוות מקור השראה לארוחות ערב בלתי נשכחות. יש בו משהו כל כך אטרקטיבי, שהמחמאות לשף (שזה אנחנו!) פשוט יישפכו על השולחן. אם אתם מחפשים מנה שמשלבת פשוט, טעים וממכר – דג קוד בתנור הוא התשובה. קסם של טעמים ומתיקות מתמזגים יחד וברגע שהתנור פולט את הניחוחות המעלפים, כל הבית מתמלא במרגוע בלתי נשכח. אם טרם הכנתם דג קוד, הגיע הזמן להכיר אותו! לעיתים קרובות הוא מיתמר אף מעבר לדמיון – בישול קליל שמקנה לו טעמים עשירים.
זמן הכנת המתכון: 45 דקות. רמת קושי: קל. מנות: 4 אנשים
- זמן ההכנה: 15 דקות
- זמן הבישול: 30 דקות
- בינוניות: רמה קלה של הכנה
- כמות מנות: מתכון די לפתור גם עבור מסיבה קטנה או משפחה גדולה
הרכיבים הדרושים
כעת בואו נדבר על המרכיבים המדהימים שיביאו לדג הקוד את הכללת הטעם המושלם:
- 4 פילטים של דג קוד (כל אחד כ-150 גרם)
- 2 כפות שמן זית איכותי
- מיץ מלימון אחד
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית פPaprika
- 1/2 כפית כורכום
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות חמאה (או גרסה טבעונית)
- 3 קישואים בינוניים, פרוסים
- 1 גזר בינוני, פרוס
- 1/2 כוס רוטב מוכן לשום מתוק (אופציונאלי)
דג הקוד הוא מקור נהדר לחלבון. הוא מכיל מעט שומן, דבר שהופך אותו לבריא מאוד. תוכלו ליהנות ממנו בצורה כזו או אחרת, ובמגוון מתכונים. אם תרצו להחליף את הדג לאלטרנטיבה טבעונית, ניתן להשתמש בגרגרי חומוס או טופו, בדיוק באותה שיטה.
שלבי ההכנה
מתכונים קלילים והכנה מהירה? אנחנו פה בשבילכם! כשמכינים דג קוד בתנור, ההכנה פשוטה, ממכרת ומשגעת! כל מה שנדרש זה לא מעט תשומת לב וההנאה שביצירת טעמים מרהיבים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים את פילטי הדג בתבנית אפייה.
- מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, כל התבלינים והשום בקערה קטנה.
- מפזרים את התערובת על הדג, כך שיתמזגו כל הטעמים.
- מניחים את הקישואים והגזר מסביב לדג בדרך אסתטית.
- יוצקים מעט חמאה מעל הדג (או שמן קוקוס אם רוצים גרסה טבעונית).
- מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור כחצי שעה.
- בשעה האחרונה מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ-10 דקות כדי שהדג יתפוס צבע זהוב ויפה.
- מותירים את הדג להניח במעט בזמן מתן המנה שלכם.
המנה הזו מושלמת עבור כל ארוחה משפחתית וגם מתאימה להתפשטות על השולחן בברביקיו. נגיעות של צבע עם תרמילי ירקות, הזאת מרכיבים טעימים ואחיד!"
אפשרויות שדרוגים ותוספות
לא ממצים בתוספות מגוונות בדג שלנו! כאן יש את האפשרויות:
- ניתן להוסיף כוסברה קצוצה במקום פטרוזיליה.
- המנה יכולה להשתדרג עם מעט צנוברים קלויים מעל.
- תוספת ממכרת של פרוסות עגבנייה מעל לדג יכולה לשדרג אותו.
- חצי קופסה של יוגורט טבעי עם שום ועשבי תיבול יעניקו את הקרמיות הנדרשת.
- אם תרצו להרגיש את הטעמים הים התיכוניים, ניתן להוסיף חומוס קלוי שתמיד מחמיא למנה.
שאלות ותשובות
האם יש דרכים לשדרג את דג הקוד?
במהלך הזמן שאני מכין דג קוד, אני תמיד מתנסה בתוספות כמו חצילים קלויים או אפילו פרוסות לימון, שיכולות להוסיף טעמים משגעים.
האם ניתן לשמור את המנה במקרר?
כמובן! דג קוד במצב הכי טעים שלו נשאר טוב גם לאחר יום במקרר. אל תשכחו לאחסן אותו בכלי סגור, על מנת לשמור על הטריות.
איזה סלט מומלץ להגיש לצד הדג?
כמובן! סלט פטה עם עגבניות, בצל סגול, וזיתים יהיה מלווה מעולה לדג, מה שיביא איזון מושלם של טעמים!
האם ניתן להשתמש בדגים אחרים במתכון?
בהחלט! יש המון דגים שאפשר להשתמש בהם, כמו דג סלמון או דג זנב כחול, ויחד עם התבלינים זה ייתן טעם אחר!
מה ניתן להגישן במקום תפוחי אדמה?
הפתרון המושלם הוא קינואה! זה שומר על הבריאות ודל פחמימות בדיוק כמו שרוצים.
האם אפשר להחליף את השום בשום גרגר?
בהחלט! גרגרי שום הם מתכון בריא ודל פחמימות, ויש להם טעם מתוק יותר.
איך מבשלים את הדג בצורה שלא יתייבש?
אחד הטריקים שלי הוא לתבל את הדג באבקת תבלינים, ולאפות בתוך נייר כסף ממש עד לסוף כדי למנוע אובדן נוזלים.
אילו צורות הגשה יש לדג קוד?
אפשר להגיש את הדג הקוד על הצלחת עם פטרוזיליה קצוצה מעל, או להשאיר אותו בתבנית עם מגש ירקות.
מהם טיפים לבחירת דג קוד איכותי?
כדאי לבחור דג קוד רך, וריחו צריך להיות רענן ולהיות קרוב לדגים אחרים בחנות.
עדיין יש לי שאלות על התבלינים – האם יש המלצות?
מומלץ להוסיף טעמים כמו קינמון או ואן, ה תבלינים הולכים היטב לדג שנותן להם ניואנסים מזדמנים שלא שוכחים!
לא משנה אם מדובר בארוחת ערב משפחתית או מפגש עם חברים, דג קוד בתנור הוא מאכל שיגרום לכולם לשאול מתכונים. לשתף את המתכון הזה זה מתכון של מועדפים ברשתות החברתיות! אל תשכחו ללחוץ 'שיתוף'!