דג מטוגן מדהים שלא תוכלו להפסיק לאכול
מתכוני דגים תמיד משקפים את האופי הגמיש של המטבח. הם יכולים להיות פשוטים אבל בו זמנית גם מיוחדים, מדהימים וממכרים. דג מטוגן הוא אולי אחד המנות שהכי אפשר להביא לשולחן, במיוחד כשמכינים אותו כמו ששמות כגון "של סבתא" ו"אמא" משתמשות בו. כששמים דג טעים על השולחן, כולם יודעים שהולך להיות חגיגה. הדג הזה נמס בפה, פריך וטעים בטירוף. מתאים לארוחה משפחתית, למסיבה או סתם כשיש חשק למשהו משגע.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: בינונית | מנות: 4 אנשים
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4 אנשים
בקיץ, כשמזג האוויר חם ואנחנו רוצים לחגוג את השמש, דג מטוגן הוא גם אבן יסוד עבורנו. החגיגות שמסביב מטען ברגשות של חוף, ים ומשפחה, וכשאנחנו מטגנים דג כזה בקרמל מדהים, קשה לעמוד בפניו. עכשיו, נעמוד רגע ונשקול איזה דג לבחור! דגי סול, ביף, או אולי אפילו דגים כמו מוסר? אני לגמרי בצד של המוסר, אבל כל דג יהיה אגדי כשמבשלים אותו עם מתכון מעולה.
הרכיבים הדרושים
לפני שניכנס לשלב ההכנה, נבין אילו רכיבים נדרשים כדי לייצר את המנה המושלמת הזו:
- 4 פילטים של דג מוסר, או דג לבן אחר (כמו דגי סול)
- 1 כוס קמח מצה (ואם רוצים אפשר גם קמח חומוס לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כוס גבינת פרמזן (אפשר בשאיפה אלטרנטיביות טבעוניות)
- 1/2 כוס פנקו (כשהאופציה לבריאות מצריכה פחות פחמימות)
- 2 ביצים, שטופות בצורה מושלמת
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון (ניתן להשתמש בשמן זית או שמן חמניות)
- לימון, ל garnish
תהיו פתוחים לרעיונות אחרים! אפשר להחליף את הפרמזן בגבינה טבעונית או לוותר על הפנקו לגמרי אם פשוט אין לכם אותו. ואל תשכחו, דג בריא זה גם דג טעים. עם קצת יצירתיות, אפשר ליצור מנות שלא רק בריאות, אלא גם משגעות!
שלבי ההכנה
בואו נצא לדרך
- מניחים את פילטי הדג על צלחת ומבצעים בהם חריצים בעזרת סכין. כך שמתבלים היטב.
- במספר קערות, מכינים את הבלילה: הכינו קערה עם הקמח המצה, קערה עם הביצים הטרופות וקערה עם הפנקו שכוללת גם את הפרמזן והשום.
- טובלים את הדג קודם בקמח, אחרי זה בביצים ולאחר מכן בפנקו עד שהדג מצופה לחלוטין.
- מחממים שמן במחבת על חום גבוה עד שהשמן רותח.
- מניחים את הדגים בזהירות על השמן החם ומטגנים כ-3-4 דקות מכל צד, עד שהדג משחים יפה.
- מוציאים את הדגים מהמחבת ומניחים לנוח על נייר סופג.
- מומלץ להגיש מיד, עם פרוסות לימון בצד.
שלמות היא לא תמיד ריאלית, אבל זה הכי קרוב לכך. כשתשימו את הדג הזה על השולחן, כולם יתחננו לסיבוב נוסף. אחרי כל ביס סביר להזין משהו בצד – סלט ירוק או אולי פירה? תוספות פופולריות, עם רטבים שונים, תמיד מוסיפות שדרוגים לעונג האכילה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כיאה למנה כל כך מגוון, יש אינספור רעיונות שיכולים לשדרג את הדג שלכם:
- אפשר להוסיף לציפוי תבלינים כמו פפריקה, כמון או בתי חגינה – זה יביא לדג טעמים שונים לגמרי.
- אפשר להכין סלט עשבי תיבול טריים עם רוטב לימון ושום, ולמעלה להניח את הדג.
- אם אתם אוהבים חריף, אולי תרצו להוסיף פרוסות פרושוטו או אפילו צ'ילי כחלק מהציפוי.
- שדרוג בריאותי נוסף הוא להשתמש בתפו”א מרוסק עם עשבי תיבול במקום הפנקו.
לא לשכוח, חווית האכילה מתחילה לא רק מהמנה עצמה אלא גם מהשולחן, האווירה והכיף שאתם מביאים!
שאלות ותשובות
איך מכינים דג מטוגן ללא גלוטן?
אפשר להמיר את קמח המצה בקמח חומוס או קמח תפו”א, שיהפכו את המנה ללא גלוטן לחלוטין ועדיין טעימה!
מתי כדאי להכין דג מטוגן?
דג מטוגן מתאים בכל עונות השנה. הוא מצוין לקיץ כשמזג האוויר חם, ואינו תופס מקום במזווה, ובחורף קשה להכין אותו לבד.
מה לעשות אם הדג מתפורר במהלך הטיגון?
שתמיד חשוב לטגן על שמן חם, למנוע את התפוררות הדג הזה, ועדיף להשתמש בדג טרי.
אפשר לאפות את הדג במקום לטגן אותו?
בוודאי! אם אתם רוצים להפוך את המנה לבריאה יותר, אפשר לאפות את הדג בתנור.
האם אפשר להכין דג מטוגן יום מראש?
כמובן, אבל אני ממליץ לשמור את הטיגון לסמוך על החברתיות – כך תציבו אצלכם דג חם ופריך!
מה משדרגים את הציפוי של הדג?
לגמרי! ניתן להוסיף לתערובת הציפוי תבלינים שונים כמו פפריקה חריפה, קימל או עשבי תיבול קצוצים.
כמה זמן אפשר לשמור את הדג המטוגן במקרר?
לרוב כדאי לאכול אותו מיד, אבל אם נשאר – אם תשימו אותו בכלי אטום, הוא יחזיק במקרר כ-24 שעות.
איזה סלט מתאים לצד דג המטוגן?
סלט ירוק פריך עם רוטב לيمוני ומשהו חריף מצוין! סלט קיץ עם אבוקדו ועגבניות גם משדר הפי אחד.
האם אני יכול להשתמש בדגים קפואים?
בהחלט! חשוב לחכות שהדגים יפשירו לגמרי (ורצוי לייבש אותם) לפני ההכנה.
האם הדג חייב להיות בהנחת על ההכנה?
שום דבר לא מחייב! אפשר לשים את הדג בהכנה המוקדמת, אבל עם טיגון הוא ירגיש טרי ומפתיע יותר.
לאחר שכל זה קרה, אין סיבה שלא לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! בואו לאהוב ולעזור לכולם להכין את המנה המדהימה הזו!