דג בנייר כסף: המתכון שישדרג כל ארוחה

דג בנייר כסף – המתכון המושלם שצריך להיות בכל ארוחה

כולם מדברים על זה, כולם מכינים את זה, אבל מה באמת עושה את המנה הזו כל כך מדהימה? דג בנייר כסף הוא לא רק מתכון של סבתא, אלא גם פתרון נהדר לארוחה מהירה, טעימה ובאה מהלב. אתם מכירים את התחושה הזו כשאתם פותחים את נייר הכסף, רואים את הדג שמתבשל באיטיות והארומה פשוט ממלאה את כל הבית? זה מתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות (אף אחד לא שופט!).

בעצם, דג בנייר כסף הוא אחד מהמוקשים הקולינריים המלאים בטעמים, נימוח בפה, ואם תוסיפו לו ירקות טריים ותיבול מדויק – אין ספק שזה יהיה אגדי. זה גם מתכון שמשדר את המסר: "הכי טעים שיש" – ואנחנו כאן כדי להראות לכם איך להכין אותו.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות

  • הכנה: 15 דקות
  • בישול: 30 דקות
  • סה"כ: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

על מנת להכין את המתכון המדהים הזה, נצטרך כמה מרכיבים קלאסיים, יחד עם כמה תוספות שימשיגו את התוצאה המושלמת. להלן הרשימה

  • 4 פילטים של דג (מומלץ דניס או לוקוס, אבל כל דג אהוב יעשה את העבודה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 לימון – מיץ וקצת קליפת לימון מגוררת
  • 1 כפית תבלין דג (חרדל, כמון או תיבול דג)"
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 גזרים קטנים קלופים ומגוררים
  • 1 קישוא קלוף ומגורר
  • 2-3 טפוחים קטנים
  • סוגי תוספות לפי הטעם (פטרוזיליה קצוצה או שמיר)

כשהמרכיבים יציבים, אפשר לעבור למרכיבים חלופיים. תתפלאו, גם טבעוניים יכולים ליהנות! פשוט החליפו את הדג בחתיכות טופו, ובדיוק תיבול יתאים.

שלבי ההכנה

התחילו עם תהליך פשוט כדי לשדרג את הארוחה שלכם. אחרי שתסיימו, תרגישו ממש כמו שפים מקצועיים.

  1. לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. לחתוך ריבועי נייר כסף בגודל 30 ס"מ.
  3. למזוג מעל כל ריבוע של נייר כסף 1/2 כף שמן זית.
  4. להניח על השמן את פילט הדג, ולא לשכוח לחתוך לו את הלשון! סתם, זה בדיחה.
  5. לפזר מעל את השום הקצוץ, מיץ הלימון וקליפת הלימון המגוררת.
  6. לתבל עם תבלין הדג, מלח ופלפל.
  7. להוסיפה את הגזרים הקלופים והקישואים המגוררים מעל הדג.
  8. לסגור את נייר הכסף כמו תיק קטן טוב, ולוודא שאין חורים.
  9. לשים את חבילות הדג בתבנית ולשלוח לתנור למשך 30 דקות.
  10. לאחר 30 דקות, להוציא מהתנור, לפתוח בזהירות את נייר הכסף ולהרגיש את הערך המוסף (וכמובן להריח את הטעמים המדהימים).

חושבים על תוספות או שדרוגים? ישנן אינסוף דרכים להשביח את המנה. חשבו על להוסיף צנוניים קצוצים, שום מקורמל או אגוזים קצוצים כדי להפיק טעמים נוספים.

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בדג קפוא?
בשמחה, דגים קפואים הם פתרון מצוין! בזמן ההכנה, תישהו זמן קצר יותר בתנור תוך כדי שיחה עם הדג.

מה ניתן לשים במקום הלימון?
אם אין לכם לימון, תפוז או חומץ בלסמי יכולים להביא טעמים שונים ונפלאים.

האם אפשר להכין את המתכון הזה על גריל?
בהחלט! גריל מהווה אפשרות נפלאה, פשוט יש לצפות את הדג בנייר כסף כמו בתנור.

כיצד מוסיפים חריף למתכון?
תוספת של פלפל חריף קצוץ תוסיף פיקנטיות ומגע מדהים וכחול לתבשיל.

למה חשוב לא לשים חורים בנייר הכסף?
זה קריטי! החורים יגרמו לטעמים להתנדף ולא נוכל ליהנות מהמיצים שעוטפים את הדג.

האם ניתן להכין את המנה ביום קודם?
אפשר! פשוט לשלוח לתנור ביום ההגשה, וזה ירגיש כזה טרי.

באילו ירקות אחרים אני יכול להשתמש?
כל ירק קיץ יכול להשתלב! קטניות כמו אפונה, תפו”א או חצילים יכולים להוסיף נפח.

אילו תוספות אפשריות תוכלו להמליץ על סלטים לצד המנה?
שלבו סלט ירוק עם רוטב לימון, גזר מרוסק או אפילו סלט קינואה שישדרגו את הארוחה.

האם אפשר להכין את זה בתבנית חד פעמית?
בהחלט! זה למעשה רעיון מצוין, וחוסך בנקים.

דג בנייר כסף הוא מתכון שיביא לכם רגעים משגעים עם המשפחה והחברים, מוזמנים ליהנות כל ביס ולהרשים את כל המוזמנים. אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות כדי שכולם יוכלו להנות ממנו!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​