דברים שיש בהם חלבון: השימה המפתיעה שפשוט חייבים להכיר!

"`html

חלבון: 10 מקורות שיפתיעו אתכם!

כולנו יודעים כמה החלבון חשוב לתזונה שלנו, אבל לעיתים קרובות אנחנו שוכחים כמה מקורות יצירתיים יש לו. במאמר הזה נחקור את העושר המגוון של המזונות שמספקים לנו את מנת החלבון היומית, וכל זה עם קצת הומור וציניות. אז הישארו איתנו ותגלו דברים חדשים על החלבון!

מהו חלבון ואיזה תפקיד הוא משחק בגופנו?

חלבון הוא מאקרו-נוטריינט חיוני שמכיל אמינו אסידים, אשר חשובים לבניית תאים, רצועות שרירים והורמונים. למעשה, הוא אחד מעמודי התווך של התזונה שלנו. אבל מה בדיוק עושה את החלבון לכל כך מיוחד?

  • מסייע בבניית שרירים וחיזוקם.
  • תומך במערכת החיסונית.
  • מבצע תהליכים כימיים חשובים בגוף.
  • מקנה תחושת שובע ומסייע בשמירה על משקל תקין.

5 מקורות חלבון שלא תאמינו שכוללים!

כשהרבה אנשים חושבים על חלבון, הם מדמיינים מיד בשר, ביצים וקטניות. אבל יש הרבה יותר מזה:

1. שיבולת שועל

כמובן ששיבולת שועל היא לא בדיוק בשר, אבל לעתים קרובות היא מתעלמת ממנה כמקור לחלבון. שיבולת שועל מכילה כ-13 גרם חלבון לכל 100 גרם. תוסיפו אותה ליוגורט שלכם ותקבלו בוקר בריא ומזין.

2. טופו

אז נכון, טופו התקבל בקצת אי-נוחות על ידי חלק מהאוכלוסייה, אבל כל פיסת טופו מכילה כ-8 גרם חלבון ל-100 גרם. אפשר לשים אותו בסלטים, במוקפצים או אפילו להכין ממנו קינוחים!

3. אגוזים וזרעים

אל תתנו לגודלם להטעות אתכם! אגוזים כמו שקדים, אגוזי לוז וצ'יה עשירים ביותר בחלבון. אגוזים יכולים לספק עד 20 גרם חלבון למסך של 100 גרם!

4. קינואה

אם אתם מחפשים חלופה לקטניות, קינואה היא התשובה! היא מכילה כ-14 גרם חלבון ל-100 גרם ומספקת גם פחמימות בריאות. בהחלט לא רע, נכון?

5. מוצרי חלב שונים

יוגורט, גבינות וחלב הם בהחלט מקורות מעולים לחלבון. ספציפית, יוגורט יווני מכיל עד 10 גרם חלבון ל-100 גרם. לא רק טעים, אלא גם בריא!

שאלות ותשובות על חלבון

  • ש: כמה חלבון צריך אדם ביום?
  • ת: על פי המלצות תזונתיות, מדובר על כ-0.8 גרם חלבון לכל קילוגרם משקל גוף.
  • ש: האם אפשר לקבל חלבון ממקורות צמחיים בלבד?
  • ת: בהחלט! ישנם מגוון רחב של מקורות חלבון צמחיים כמו קטניות, אגוזים ודגנים.
  • ש: האם חלבון יכול לעזור גם בירידה במשקל?
  • ת: בהחלט, חלבון משחק תפקיד חשוב בתחושת שובע ושמירה על מסת השריר בזמן ירידה במשקל.

כיצד לשלב חלבון בתפריט היומי?

אז איך ניתן לשלב את כל המקורות הללו בתפריט שלנו? זה מאוד פשוט! הנה כמה טיפים:

  • הוסיפו חלבונים מהצומח לסלטים שלכם; כל זר זית או כפית קינואה יכולה לשדרג את המנה.
  • לארוחות בוקר, שקלו להכין שיבולת שועל, יוגורט עם אגוזים או אפילו שייק חלבון.
  • נסו לשלב חלבון בכל עורכי ארוחה, כך שתמיד יהיו לכם אפשרויות זמינות למקרה של רעב פתאומי.

סיכום: חלבון הוא לא רק על בשר!

חשוב להבין כי חלבון הוא מרכיב חיוני בתזונה שלנו, וכיום יש לנו אפשרויות רבות וגוונות לקבל אותו. מתחילים מפריטים הפשוטים ביותר ועד לסופרפודס המיוחדים. כך או כך, לא כדאי לפספס את החלבון בתפריט היומי שלכם. אז למי שחיסל את כל הארוחות עם בשר, אולי כדאי לקחת רגע לחשוב על כל האפשרויות העשירות והטעימות שנותרות!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

shay

shay

אהבה שלי היא בראש ובראשונה לאוכל ולאורח חיים בריא! בזמני הפנוי אני מבקר מסעדות, מטייל בעולם, מחפש מתכונים ומבשל

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​