גנאש שוקולד פרווה: מתכון מדהים שמשגע את החיך!
אחד הדברים הכי מחממים, מלטפים ומנחמים שאנחנו יכולים להכין במטבח הוא גנאש שוקולד. זה נכון, בכל פעם שאנחנו חשים בגעגוע לשוקולד, אנחנו זקוקים למשהו עשיר, מתוק ומלא באושר. גנאש שוקולד פרווה הוא בדיוק המתכון שיביא לנו את זה! ואם אתם שואלים את עצמכם מה זה גנאש, אז מדובר בנוזל שמתקבל משילוב של שמנת שוקולד, והוא משתמש בהמון מתכונים כמו עוגות, עוגיות וקינוחים. היום אנחנו גם נלמד להכין אותו מגרסה פרווה, כך שגם הצמחונים והטבעונים מביניכם יוכלו להנות מהמושלם הזה.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קל. מספר מנות: כ-500 מ"ל של גנאש (מספיק לעוגה בגובה 20 ס"מ)
- הזמן הכולל כולל הכנה וקירור.
- מתאים למי שאוהב שוקולד, אז זהו הממתק העליון!
- אפשר להגיש עם פירות, או להשתמש בו למילוי בצקים שונים.
הרכיבים הדרושים
כשהילדים מתחילים להתקרב למטבח, הם רואים את המצרכים ושואלים: "מה זה?" אז בואו נענה להם:
- 200 גרם שוקולד מריר (וודאו שהוא פרווה!)
- 100 מ"ל חלב קוקוס (אפשר גם חלב צמחי אחר, כמו חלב אורז או שקדים)
- 50 גרם סוכר (אם אתם אוהבים מתוק – אפשר להוסיף עוד 10 גרם)
- 2 כפות רסק תפוחים (מחליף ביצים, מוסיף טעם ונימוחות)
- קורט מלח (מגביר את טעם השוקולד)
לאחר שהבנו כמה מרכיבים מעניינים יש לנו כאן, בואו נדבר על כמה מהשדרוגים האפשריים שאפשר לעשות, כדי להפוך את הגנאש הזה למשהו אגדי:
- תוספת ח واقعیונד: אם אתם אוהבים טעמים נוספים, אפשר להוסיף מעט תמצית רום או ליקר שוקולד שיביאו עומק.
- קקאו נוספים: הוספת קקאו משפרת את הטעם ואפילו יכולה להפוך את הגנאש למעט כהה ומריר יותר.
- אגוזים: פקאנים או אגוזי לוז קצוצים יכולים לתת קראנץ' ובריאות!
שלבי ההכנה
אז אם קיבלתם תיאבון, כאן מתחיל הקסם!
- ממיסים את השוקולד המריר בקערה על בן מארי (קערה על סיר מים רותחים) ולא שוכחים לערבב.
- בינארוך השוקולד, מוסיפים את חלב הקוקוס והסוכר. מערבבים עד שהכל מתמזג.
- כשהשוקולד נמס לחלוטין, הוסיפו את רסק התפוחים ומעט מלח. תערבו היטב.
- לאחר שהגנאש מתקרר מעט, שימו אותו במקרר ל-10 מדינות לפחות כדי שיתייצב.
- הגנאש המדהים יהיה מוכן, ויכול לשמש למילוי, ציפוי או פשוט לליקוק!
תוספות אפשריות
כשהגנאש שלנו מוכן, ניתן להוסיף לו טעמים נוספים:
- פירות: תוספת של פירות יער יכולה לתת חמצמצות לשוקולד המתוק.
- קישוטים: אפשר לקשט עם אגוזים קצוצים, קקאו, או אפילו מעט קוקוס.
- שוקולדים אחרים: ערבוב של שוקולד חלב עם שוקולד מריר יכול להביא לתוצאה שמשגעת את כולם.
שאלות ותשובות
מה הדבר הכי חשוב כשמכינים גנאש?
הדבר החשוב ביותר הוא שהשוקולד יתמוסס לאט ולא ייכנס אליו מים. מים יכולים לגרום לשוקולד להתקשות ולהתקשות בכל זאת.
אפשר להשתמש בשוקולד חלב?
בהחלט! אפשר להכין גנאש עם שוקולד חלב, רק שימו לב שהטעם יהיה מתוק יותר.
כמה זמן ניתן לשמור את הגנאש במקרר?
הגנאש ניתן לשמירה עד שבוע במקרר.
האם ניתן להקפיא את הגנאש?
כן, בהחלט! ניתן להקפיא גנאש, רק שצריך להסיר אותו מהקפאה ולהתיר אותו בטמפרטורת החדר לפני השימוש.
למה נדרש להוסיף מלח?
מלח מגביר את טעם השוקולד וגורם לו להחמיא יותר ובכך להעצים את טעמו.
איך אפשר להשתמש בגנאש?
גנאש יכול לשמש כמילוי לעוגות, כרוטב לקינוחים, או אפילו לממרח על לחם.
האם יש אפשרות שגנאש ייצא נוזלי מדי?
אם הגנאש יוצא נוזלי מדי, זה אומר שאולי לא המתין מספיק זמן במקרר. ממליץ להמתין מספר שעות לפחות.
איך אני יודע מתי להפסיק לערבב?
כשהשוקולד התמסס לחלוטין והתערובת אחידה, אפשר להפסיק לערבב.
מהו הטעם של הגנאש אחרי קירור?
טעם הגנאש לאחר קירור טעים ועשיר הרבה יותר, מדובר במשהו של נמס בפה!
האם יש דרך להשתמש בשוקולד סמיך יותר?
אפשר להשתמש בשוקולד סמיך יותר על ידי הוספת מעט יותר מוצקי שוקולד, אם אתם רוצים להרגיש את המרקם שוקולדי.
גנאש שוקולד פרווה שהכנו היום הוא ללא ספק אחד הדברים הכי טעימים והכי נזכרים. השלב הבא שלכם? ללכת לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, להתרגש מהתגובות ולחזור לאכול ממנו שוב ושוב!