גנאש שוקולד מדהים ללא שמנת
מה קורה כשחושבים על קינוח שוקולדי, עשיר, שמנוני, אבל בבת אחת מגלים שאין שמנת סביבה? זהו אתגר, ולא פחות. אך אל דאגה, כי כאן אתם עומדים לקבל את המתכון המושלם לגנאש שוקולד ללא שמנת, שיביא לכם את כל הטעמים המושלמים מבלי להתפשר על שום דבר. המנת גנאש שלנו היא אגדה! תארו לעצמכם: הוא נמס בפה, קומפקטי, עמוק ומחבק – כל מה שאפשר לבקש מקינוח שוקולדי. ואם חשבתם ששוקולד הוא מלך המתוקים, אז היום הוא יושב על הכתר! כעת, תפסו את כוס המיסרים שלי, כי מדובר במתכון שמרגיש כמו של סבתא, אבל עם טוויסט מודרני שמדבר בעד עצמו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
אז בואו נצלול לתוך היקום של המרכיבים! גנאש שוקולד ללא שמנת הוא גן עדן בשפה שוקולדית. כולנו יודעים שגנאש הוא הבסיס להמון קינוחים: עוגות, טראפלס, ועוד. המזל שלנו הוא שיש לנו רשימה פשוטה מאוד ומרשימה מאוד של רכיבים שיגרמו לכלכם להרגיש את הנעליים של השף העליון במטבח!
- 200 גרם שוקולד מריר (או חלב, לפי ההעדפה)
- 100 מ"ל מים (אפשר להוסיף קצת בסוף אם צריך)
- 1-2 כפיות דימוי וניל (או תמצית אגוזי לוז)
- 40 גרם חמאה מינימלית (או חלופה לטבעונים)
- 50 גרם סוכר (אם רוצים מתוק יותר)
שלבי ההכנה
כעת, נכנס לתהליכי ההכנה המופלאים של הגנאש! זה קל ומהיר, אז אל תדאגו – אתם הולכים להכין מתכון מושלם שכולם ילקקו את האצבעות אחר כך.
- שמים את השוקולד המריר בקופה קטנה ומגרדים אותו לחתיכות קטנות.
- מוסיפים את המים לקופסה עם השוקולד ומערבבים בעזרת כף עץ או סיליקון.
- מחממים את התערובת על חום נמוך במשך כ-10 דקות עד שהשוקולד מתמוסס לחלוטין.
- כשהשוקולד נמס, מוסיפים את הווניל והחמאה בהדרגה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לקצת זמן למקרר עד שהיא מתייצבת (בערך 20-30 דקות).
- כשהגנאש מתייצב, אפשר להשתמש בו לעיטור עוגות, טארט או כקינוח עצמאי! גם טראפלס עשויים להיות על סדר היום.
מרכיבים חלופיים
מעניין ומרגיע כאחד! ישנם כמה רעיונות לשדרג את המתכון, כך שגם אם יש לכם מצבים מיוחדים או מגבלות, אפשר להוסיף טוויסטים שמתאימים לכם:
- אפשר לשים שוקולד חלב במקום שוקולד מריר, גם אם זה יוסיף יותר סוכר.
- לגרסה טבעונית, החליפו את החמאה בשמן קוקוס או בשמרים טבעוניים.
- להפוך אותו לגן עדן קוקטלי, אפשר להוסיף רום או ליקר שוקולד לתערובת.
- במקום סוכר, ניתן להשתמש בסטיביה או ממתיק אחר, נשמע מדהים, נכון?
שדרוגים ותוספות אפשריים
אם כבר חשבתם על שדרוגים לתוצאות שלכם, אז ריכזנו לי כמה רעיונות שיגרמו לכם להתאהב בגנאש הזה אפילו יותר:
- מאכלים קקאו לסוגיהם יכולים להיות תוספת מדהימה לכך.
- עיטור בקצת פירורי אגוזי לוז או פיסטוק יבוא כהגשה מהשורה הראשונה.
- אולי תבחרו להמיס אותו על גבי עוגת שוקולד שלמה ולהפוך הכול להר אוורירי.
- שילוב של פירות יבשים כמו תמרים או אגסים עזים יכולים להביא אווירה של חום באוויר.
שאלות ותשובות
האם אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב?
כן, בהחלט! אפשר פשוט לבחור בשוקולד חלב לפי העדפתכם. זה ייתן לגנאש טעם מתוק יותר.
מה קורה אם הגנאש יצא מדי סמיך?
כשהגנאש סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מים חמים בהדרגה ולערבב עד להשגת המרקם הרצוי.
האם יש אפשרות לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית לגמרי?
בוודאי! החליפו את החמאה בשמן קוקוס והשתמשו בשוקולד מריר הבטוח לכם.
אילו טעמים נוספים אפשר להוסיף לגנאש?
אפשר להוסיף תמצית מנטה, קקאו נוסף או אפילו תמרים טחונים.
כמה זמן הגנאש מחזיק במקרר?
אם שומרים אותו במכל סגור היטב, הוא יחזיק בין שבוע לשבועיים במקרר.
האם יש סיכוי לעשות טראפלס מהגנאש?
לגמרי! אחרי שהגנאש מתייצב, אפשר לגלגל כדורים ולעטוף אותם בקוקוס, אגוזים או קקאו.
איך ניתן להגיש את הגנאש?
הגנאש מושלם כעיטור על עוגות, גם לבד עם כף, או כקינוח עם פירות משוגעים.
האם זה מתאים לקינוח חלבי?
בהחלט! הגנאש ללא שמנת הוא פתרון מצוין שגם חובבי החלבי יהנו ממנו.
האם אפשר להקפיא את הגנאש?
זה לא מומלץ, אך אם תעשו זאת, הקפידו לשמור אותו במיכל אטום על מנת שלא יספוג ריחות מהמקרר.
האם יש לכם הטעים אחר לגנאש?
יש לא מעט גרסאות, אבל אני ממליץ לנסות את המהירות והפשטות שראינו כאן.
אם הכנתם את הגנאש עכשיו, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות! הקסם מתחיל מכם. ללקק את האצבעות ולשתף את העולם ברגעים ממכרים!