גלילות חצילים עם גבינה מאסטר שף – מתכון מנצח!

גלילות חצילים עם גבינה – מתכון מאסטר שף

אם אתם מחפשים מתכון שיגרום לאורחים שלכם להתאהב בכם מהנאנו הראשון, אין ספק שהגעתם למקום הנכון. כל bite מהמנה הזו יגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות, והכי טוב? מדובר במנה שהיא גם מדהימה וגם ממכרת. עכשיו תארו לכם חצילים בתיבול אגדי, ממולאים בגבינה נימוחה, זו חוויה שאי אפשר לפספס! הביס הראשון מנשק את החיך, וההפתעות מתחילות. תנו לי לספר לכם איך להכין את המתכון המושלם הזה שישאיר אתכם בחברת טעמים ומרקמים בלתי נשכחים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

המרכיבים הדרושים

כל מרכיב במתכון הזה הוא חלק מהקסם. כאשר אנחנו מדברים על חצילים, אנחנו לא מתכוונים למשהו רגיל – אנחנו מתכוונים לחצילים שמנוניים שנטבלים בתיבול ובתערובות שימלאו את הלב שלכם באושר.

  • 2 חצילים בינוניים
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה או גבינת פטה
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • שום כתוש לפי הטעם
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון
  • רוטב עגבניות חם (אופציונלי לכל אוהבי הרוטב)

מרכיבים חלופיים

יש לכם טעמים שונים? ניתן לשדרג את המתכון על ידי שימוש בגבינות אחרות כמו גבינת מוצרלה או אפילו גבינת צאן. גם אפשר לשלב פירות יבשים או אגוזים כמילוי לחוויה חושית נוספת. תנסו אפילו לשדרג לגרסה טבעונית עם גבינת קאשיו ומעט שמן קוקוס.

שלבי ההכנה

כשהחצילים בטמפרטורות חדשות לקראת השדרוג, הגיע הזמן לעבור על שלב אחר שלב. כל שלב כאן יקרב אתכם למוצר אגדי.

  1. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים במלח לקצת פחות מחצי שעה כדי להוציא את המים מהם.
  2. סוחטים היטב את הפרוסות ומניחים על מגבת לייבוש.
  3. חמים במחבת עם שמן זית על חום בינוני ומטגנים את פרוסות החצילים עד שהן רכות ומעט משחימות.
  4. מניחים את החצילים על מגבת כדי לספוג את השמן.
  5. בינתיים, בקערה נפרדת, מערבבים את הגבינות והביצים עם הפטרוזיליה והשום.
  6. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  7. לוקחים פרוסת חציל, מניחים כף מתערובת הגבינות ומגלגלים לגלילה.
  8. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומניחים את הגלילות יחד עם רוטב העגבניות, אם בחרתם להוסיף.
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהן הופכות לאווריריות ומעט משחימות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן שאפשר להוסיף חוויות נוספות. אם אתם רוצים את הגלילות בגוון עשיר יותר, ניתן למרוח מעל גבינת מוצרלה ולהשחים בתנור. חובבי הצבעוניות יכולים גם להוסיף פלפלים קלויים או זוקיני לתערובת המילוי שיביאו את המנה למקום גבוה יותר.

שאלות ותשובות

מה עושים אם החצילים כואבים על הלשון?
לעיתים חצילים יכולים להיות מרירים. כדי להימנע מכך, יש למלוח אותם ולתת להם לשחרר את הנוזלים למספר שעות.

האם זה אפשרי להכין את המנה ללא קמח?
כן, אתם יכולים להשמיט את הקמח או להשתמש בקמח תפו”א כחלופה.

האם ניתן לאכול את הגלילות גם בלי לאפות אותן?
אכן, אפשר לאכול את הגלילות גם כשהן לא אפויות, רק כדאי לשים לב שהגבינה לא נמסה.

האם ניתן להכין את הגלילות מראש?
בהחלט, ניתן להכין אותן מראש ולהכניס למקרר. פשוט יש לחמם אותן לפני ההגשה.

מה תוספות הרוטב האידיאלי?
שילוב של רוטב עגבניות עם בזיליקום הוא מושלם לגלילות הללו, אבל תוכלו גם לנסות רוטב שמנת או טחינה.

האם אפשר להקפיא את הגלילות?
כמובן, הגלילות ניתנות להקפאה! רק הקפיאו אותן כשהן לא אפויות.

מה משתמשים בשביל לגרסה טבעונית?
תתכננו על גבינת קאשיו בתוספת שמן קוקוס וטופו במקומן של גבינות אחרות.

האם יש מרכיבים דל פחממימות שאפשר לשים?
שימוש בקמח שקדים וסוגי גבינות עם אחוזי שומן נמוכים בהחלט יכול להוות גרסה דל פחמימות.

איך יודעים אם הגלילות מוכנות?
ברגע שהן מתנפחות ונראות משחימות מצדדים, כדאי לבדוק אותן!

מה הייתי יכול לשדרג במנה?
תחשבו על תוספות שונות כמו זיתים, צלפים, או עשבי תיבול כמו מלח לימון שיכולים להקפיץ את הטעמים.

אהבתם את המתכון? שתפו את המנה הזו עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות שלכם, ותנו להם גם לגלות את הטעמים המדהימים של גלילות החצילים עם גבינה! אני מבטיח שהרושם שהם יותירו על אורחיכם יהיה מעלף!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​