גלידת וניל פרווה – מתכון מנצח!
שום דבר לא יכול להשוות לחוויה המדהימה של לגלוש השפתיים בצלחת גלידה קרירה ומעלה. השילוב של הטעמים, המרקם והרגש שתופס אותנו בעת שאנחנו לוגמים מהקונוס הזה, הוא בהחלט משהו משגע. אז מה אם אני אגלה לכם שגם תוכלו להכין את זה בבית? כן, אני מדבר על גלידת וניל פרווה שניתן להכין בקלות ובמהירות, בלי מכונת גלידה. מדובר בהכנת מתכון אגדי, מלא בטעמים, שאי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות. במהלך ההכנה, תוכלו לגלות את הסודות שמאחורי גלידת הווניל המושלמת, שתשאיר אתכם בסקרנות ותשוקה לנסות שוב ושוב. אז יאללה, בואו נמתין לדבר שאתם לא רוצים לפספס!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 15 דקות
- זמן חידוק: 4 שעות במקפיא
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: כ-6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לכתיבת מתכון מושלם, אנחנו צריכים להקפיד גם על המרכיבים. אז מה אתם צריכים לגלידת הווניל המדהימה שלנו?
- 1 קופסה (400 מ"ל) של חלב קוקוס
- 1/2 כוס סוכר חום (או סוכר קנים)
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס פירות יבשים (אופציונלי ליצירת טעמים נוספים)
- 1/2 כוס חלב מענבים או חמאת קוקוס (ללגרסה שמנתית יותר)
כמו שאתם רואים, המרכיבים כאן פשוטים מאוד, והם לגמרי בריאים ומעוררי תיאבון. אתם יכולים גם לשדרג את המתכון הזה לגרסה טבעונית על ידי שימוש בחלב צמחי כמו חלב שקדים או חלב סויה.
שלבי ההכנה
וכשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן לעבור אל השלב המעניין באמת – שלבי ההכנה!
- מניחים את חלב הקוקוס והסוכר בקערה גדולה ומערבבים היטב עד שהסוכר מתמוסס.
- מוסיפים את תמצית הווניל והמלח ונותנים עוד ערבוב קצר.
- סוחטים את התערובת לקופסה המתאימה להקפאה, אם יש לכם תבנית גלידה, זה אפילו טוב יותר.
- מכניסים למקפיא למשך 4 שעות או עד שהתערובת מתייצבת לחלוטין.
- קצת לפני ההגשה, הוציאו את הגלידה מהמקפיא והניחו לה להפשיר כ-10 דקות כדי שיהיה קל יותר לשרת.
לאחר הכנת הגלידה, אפשר לשלב בה גם פירות מגוונים כמו תותים, פטל או שוקולד מריר קצוץ – זה מוסיף טעמים מעלפים שלא תשכחו כל כך מהר.
אופציות ותוספות
ואם אנחנו כבר מדברים על שדרוגים, יש המון דרכים לגרום לגלידת הווניל המושלמת הזו להיות עוד יותר מדהימה. אפשר להוסיף לתוכה אגוזים קלויים, צימוקים או שוקולד צ׳יפס. בקיץ החם, אפשר גם לשלב אותה עם פירות קיץ טריים ומרעננים.
אם אתם רוצים לחפור עוד יותר בעולם של טעמים, אז למה שלא לנסות להכין גלידת וניל עם ערבובים? לדוגמה: גזר מגורד לשדרוג הבריאות, או אבקת קקאו לשילוב של שוקולד בחוויה. האפשרויות הן אינסופיות!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את זה בלי חלב קוקוס?
בוודאי! ניתן להחליף את חלב הקוקוס בחלב רגיל, חלב שקדים, או כל חלב צמחי אחר שאתם אוהבים.
האם אפשר לשמור את הגלידה בפתיחה?
עדיף לשמור את הגלידה במיכל סגור במקפיא על מנת לשמור על המרקם והטעמים המדהימים שלה.
כמה זמן הגלידה מחזיקה במקפיא?
הגלידה יכולה להחזיק במקפיא עד שבועיים, ככה שתהיו בטוחים שאין לכם בעיה לחסוך אותה וטעום מדי. עם זאת, מזמן למצב שימוש קחו שסגרתם אותה בצורה חכמה.
מה אם אני רוצה להכין גרסה דלת סוכר?
אפשר להחליף את הסוכר בסוכר ממתיק או בממתיקים טבעיים כמו מייפל או דבש. תוספת ממתיק תוציא את טעם הווניל המשגע!
איך אני יכול להפוך את זה לגרסה קפיצית?
במקום להקפיא רק את התערובת, אתם יכולים לשפוך אותה לתוך תבנית עגולה ולשדרג עם שכבת סוכר חום וגרגרי סוכר. תוספת פריחות לאובדנות!
האם אני יכול להשאיר את הגלידה מהמרכיבים כך שיתמוססו?
אין בעיה להשאיר כמה מהמרכיבים ולמקסם את זמן ההשתמרות – רק בידקו שלא תלעמו בעדינות בערכות מתאימות.
האם אפשר לטפח את הגלידה עם פירות שונים?
בהחלט! כל פירות טריים יכולים להשתלב נהדר עם הגלידה ולתת לה טעם מדהים. תנסו תותים רכים או קינמון מגורר על מנת להפתיע את החך.
ומה אם אני רוצה להכין גלידה מקמח תפוחי אדמה?
השימוש בקמח תפוחי אדמה עלול לתת מרקם שונה, אבל בהחלט אפשרי. במדינה שלנו הכל יכול לקרות, והלימון מעורר קלאץ' ברטובים!
האם יש לי טיפים נוספים לשדרוג הגלידה?
כמובן! למשל, אתם יכולים לשפוך מומס על הגלידה עם דיבטים או רוטב שוקולד. גם קרם קוקוס מרוכז יכול לתת פיקוש טעמים מגוונים.
כמה גלידה אפשר להכין עם המתכון הזה?
המתכון הזה בהחלט ייתן לכם כ-6-8 מנות, תלוי בגודלי ההגשה שאתם רוצים. ללקק את האצבעות בוודאות!
נראה שגלידת הווניל פרווה הזאת, עם כל מרכיביה המדהימים ודרכי השדרוג האפשריים שלה, היא מתכון מושלם שתהפוך את כל המתכונים הקודמים למעומעמים אגדיים. אתם חיבים לשתף את המתכון הזה עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות – והכי חשוב, לנסות להכין אותה בעצמכם! תתענגו על הקיץ הקרוב עם הגלידה הזו!