גלה את רוטב ויניגרט מיונז המושלם למנות שלך

רוטב ויניגרט מיונז – מתכון מדהים שישדרג כל סלט!

אחת ההנאות הגדולות ביותר ביום הוא להכין סלט טעים, אבל מה עושה את הסלט באמת לאגדי? נכון, רוטב מושלם! רוטב ויניגרט מיונז הוא אחד מהרוטבים המהממים שהופכים כל סלט למעלף, וכל מנה לארוחה מושלמת. בעזרת המתכון שלנו, אתם תגלו איך להכין רוטב שהוא גם פשוט וגם מרגש, כזה שיהיה קשה להפסיק לאכול לו.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לרוטב ויניגרט מיונז המושלם הזה, נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 200 מ"ל מיונז איכותי
  • 2 כפות חומ vinegar (חומץ בלסמי/חומץ תפוחים)
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפות חזרת (אופציונלי)
  • 1 חצי כפית דבש
  • מלח שטוח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
  • שום קצוץ או שום גרמני (אופציונלי)
  • עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה או תימין, לא חובה)

כמו כן, רבים אוהבים להוסיף למיונז קצת שום לחיזוק הטעם. מצד שני, אם אתם לא מהמאוהבים בשום, אפשר פשוט לדלג עליו. היתרון ברוטב הזה הוא הגמישות, תוכלו להתאים אותו לטעמכם האישי!

שלבי ההכנה

כך תכינו את הרוטב המושלם:

  1. בשלב הראשון, אתם לוקחים קערה גדולה ומניחים בה את המיונז.
  2. בשלב השני, מוסיפים את החומץ ואת מיץ הלימון. חשוב לערבב היטב.
  3. בשלב השלישי, אם החלטתם להוסיף שום קצוץ, עכשיו זה הזמן!
  4. בשלב הרביעי, מפזרים את המלח והפלפל ומערבבים עד שהתערובות משתלבות.
  5. בשלב החמישי, מוסיפים את החזרת והדבש ולערבב עוד פעם אחת עד שהתערובת חלקה.
  6. בשלב האחרון, טועמים ואם צריך, מוסיפים עוד מלח או חומץ לפי הטעם האישי שלכם.

הרוטב הזה הוא ממש עולם ומלואו, והוא יוצר ממש ריחות משגעים! ואם יש לכם זמן, תנו לו לנוח במקרר למשך חצי שעה כדי שכל הטעמים יתמזגו וישתלבו יחד.

תוספות ושדרוגים אפשריים לרוטב

כדי לקחת את הרוטב המושלם הזה לשלב הבא, יש לכם לא מעט אפשרויות לשדרוג. למשל, אפשר להוסיף:

  • אגוזי לוז קצוצים כדי להוסיף קראנץ'
  • אחר טעמים כמו כמון או פפריקה מעושנת
  • שום קלוי במקום שום חי להפחתת החדות
  • לימון כבוש לשדרוג החמיצות בצורה מתוחכמת
  • ללענה קצוצה או חרדל להכנת טעם חדש ולא צפוי

בכל לחיצת כף של הרוטב הזה, אתם תרגישו את העושר והעמקות של הטעמים!

שאלות ותשובות

האם ניתן לשמור את הרוטב במקרר?
כן, רוטב ויניגרט מיונז נשמר מצוין במקרר במשך כמה ימים. אני ממליץ לא לערבב עם סלטים עד לשימוש, כדי שהמייל לא יהפוך לעיסה.

מה עושים אם אין לי מיונז?
אין בעיה! אפשר להחליף אותו בגרסה טבעונית של מיונז, או אפילו להמיר אותו בגרם חלבון כמו חומוס טחול. התוצאה תהיה לא פחות טעימה.

האם אפשר להכין את הרוטב בלי חומץ?
אפשר בהחלט! אם אתם לא אוהבים חומץ, השתמשו בסויה או ביין אדום להוספת הצד החמיץ לרוטב.

איך עובדים עם רוטב דיאטטי?
כמובן! ישנן גרסאות דלות קלוריות של מיונז שאפשר להשתמש בהן, והחומץ מוסיף טעם חומצי משגע מבלי להכביד על הקלוריות.

האם אפשר להכין את הרוטב בלי מיץ לימון?
כמובן! יין לבן או חומץ אנשים יכולים לשמש כתחליפים מעולים.

מהי הדרך הטובה ביותר להשתמש ברוטב הזה?
אה, השאלה הכי חשובה! הרוטב הזה מושלם על כל סלט ירקות, פסטה או אפילו דג! אפשר גם להוסיף אותו בסנדוויץ' כדי להחליף את המיונז בהרבה יותר טעמים.

תוך כמה זמן אפשר להתכונן ולבשל את המנה הזאת?
באופן כללי, הכנת רוטב ויניגרט מיונז לוקחת בין 10 ל-15 דקות, ואם תוסיפו זמן להתמזגות בטעמים במקרר, זה יכול לקחת עד חצי שעה.

האם אני יכול להכין כמות כפולה של הרוטב?
בהחלט! זה רוטב כל כך פופולרי שיכול לשדרג גם את המנות האהובות עליכם. תרגישו חופשיים להכין כמות כפולה ולהשתמש בכמה ימים הקרובים.

איך אני יודע אם הרוטב שלי מספיק טעים?
הכל ניתן לבדוק על ידי טעם. תנסו אותו עם כף ותוסיפו מלח או לימון לפי הצורך. הרוטב הזה חייב להיות מאוזן ונעים על הלשון.

האם אפשר לעשות רוטב דל פחמימות?
בהחלט! אפשר להשתמש במיונז דל פחמימות ורוטב זו אז תיהנו מרוטב בריא ומושלם!

בהצלחה בהכנה! רוצים לשתף את המתכון? אל תהססו להעלות אותו לרשתות החברתיות ולשתף עם חברים! כולם יאהבו את הרוטב המדהים הזה!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​