מתכון לעוף שלם בתנור בצורה מדהימה
אי אפשר להכחיש את העונג שבמנת עוף שלם בתנור. השילוב של ארומטים, טעמים עמוקים וקריספיות מושלמת, מרגש כל חובב בישול. אל תשכחו את השיניים שצריכות להתכונן ל״נמס בפה״ – אין כמו לעוף בתנור, תוססת, קפיצית וממכרת! נגלה במיוחד את כל הפרטים, הסודות והטריקים להוציא עוף שלם מהתנור כמו מקצוענים ולהפוך אותו למשגע. האם אתם מוכנים? כשתתחילו, תמצאו את עצמכם לוקחים עוד קרגרים!
זמן הכנת המתכון: 15 דקות (לא כולל זמן בישול)
- רמת קושי של המתכון: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, אחרי שעוררתם את התיאבון שלנו, הגיע הזמן להיכנס לעובי הקורה. נעשה את זה מתוק ומעניין עם רשימה של רכיבים שירימו את מנת העוף שלנו.
- 1 עוף שלם במשקל 1.5-2 ק"ג
- 6 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1/2 כוס נענע קצוצה (או טימין אם אתם אוהבים)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 לימונים – אחד חתוך לפרוסות ואחד סחוט
- 1/2 כוס ציר עוף (או מים אם אין)
- תפוחי אדמה – לא חובה, אבל בכל זאת, מי יכול לסרב לתוספת ?
אופציה לגיוון: אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט הוציאו את העוף ונסו את המתכון על דלעת או רוטב כוסמת! תאמינו לי, זה עדיין יהיה מעלף.
שלבי ההכנה
הנה מגיעה החלק המומלץ והחשוב של המתכון. תכינו את עצמכם, כי כאן תבנו את המנה המהממת הזו!
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- שמים את העוף בקערה גדולה ומוסיפים את השום הקצוץ, שמן הזית, פפריקה, מלח ופלפל ולוחצים את הלימון הסוחט.
- מעסים היטב את התבלינים על כל העוף – זה הזמן להיכנס עם הידיים. החוויה מרגישה כמו אמנות!
- סוחטים את הלימון השני וחותכים אותו לפרוסות, מניחים אותם פנימה לתוך העוף.
- אם רוצים, מעמידים סביב העוף תפוחי אדמה קצוצים לחתיכות בינוניות.
- מניחים את העוף בתבנית, אם יש לכם ציר עוף, שופכים אותו מסביב.
- אופים בתנור במשך 1-1.5 שעות, או עד שהעוף משחים וקריספי.
- לא לשכוח לבדוק את הטמפרטורה הפנימית – היא צריכה להגיע ל-75 מעלות.
- מוציאים את העוף, נותנים לו לנוח כ-10 דקות לפני החיתוך. זה עוזר לשמור את כל הבשר עסיסי!
- חותכים ומגישים עם התוספות שלכם!
החקירה הזו במחוזות הבישול ממכרת! אני כבר מתרגש לדמיין את העוף הזה על השולחן, משגע את כולם! מה שאתם מריחים בזמן הבישול פשוט אגדי.
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
יש כמה אפשרויות לשדרוג המנה: אתם יכולים להוסיף ירקות קלויים נוספים כמו גזר, בצל או ברוקולי. תוספת של גבינת פרמזן על תפוחי האדמה תוסיף טאץ' נוסף למנה. ואם אתם מרגישים נהדר, נסו לשי את העוף בכמה עלי רוזמרין – התפרצות טעמים שתדהים את כולם!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בעוף קפוא?
כן, ניתן להשתמש בעוף קפוא. יש להפשיר אותו לחלוטין לפני ההכנה.
מה עושים אם העוף שלי לא זהוב מספיק?
אם העוף לא זהוב דיו, אפשר להניח עליו מעט שמן זית ולהשאיר אותו בתנור כמה דקות נוספות.
האם ניתן להכין את המתכון על גריל?
בהחלט! אם יש לכם גריל, תוכלו להכין את העוף על תוכנית על חום נמוך, עד שהעוף מבושל לחלוטין.
מהם האפשרויות להגיש את העוף?
העוף טעים עם סלט ירוק טרי, אורז, פירה, או פשוט עם לחם טרי שיקבל את כל הרוטב.
האם יש אלטרנטיבות לגרסה בריאה יותר?
כמובן! אפשר להשתמש בחתיכות עוף כמו הודו או לשמור על כמות השמן נמוכה יותר.
כמה זמן כדאי לאחסן שאריות?
שאריות יכולות להחזיק במקרר 3-4 ימים בשקית אטומה. אפשר גם להקפיא אותן.
מה אני יכול לעשות עם העצמות של העוף?
אתם יכולים להכין מרק, פשוט לשים את העצמות בסיר עם ירקות ומים ואז לבשל. זה מרק אחד שתרצו לאכול שוב ושוב.
איך אני יודע שהעוף מוכן?
שימו מדחום מקל בתחתית הירך, אם התוצאה 75 מעלות, העוף מוכן!
האם אפשר להכין את המתכון עם עוף מוכן?
בהחלט, תוכלו להשתמש בעוף סופרמרקט מוכן ולשדרגו עם התבלינים שלכם. זה יכול לקצר את הזמן במשחק!
איך אני יודע אם הושג יופי מושלם?
בשטח החיצוני, יש לראות קריספיות וזהב מקסים.
לקראת הסוף, האם אתם כבר מוכנים לשתף את המתכון הממכר הזה עם החברים שלכם? אני בטוח שהם יעריכו את המנה הנפלאה והכישוף שיצרתם בתנור! שתפו את הרגעים המופלאים ותהנו מברכות רבות. יום בישול נעים!