שבבי שיבולת שועל – מתכון מדהים ובריא
חושבים פעם על מה זה שבבי שיבולת שועל? לא, לא מדובר רק באיזה דגן משעמם, אלא בכוכב על במטבח שלנו. מדובר בהחלט באחת החלופות הבריאות והטעימות שיש. אז אם אתם מחפשים שיטה להכנסת חומרים בריאים לתפריט שלכם ועדיין רוצים לפנק את בלוטות הטעם, אתם במקום הנכון. המתכון שמגיע עכשיו לפניכם הוא מתכון אגדי, שילדים ומבוגרים כאחד לא יוכלו לעמוד בפניו. אנחנו נדבר על שבבי שיבולת שועל, איך מכינים את המנה הזאת ואולי אף נשתף באגדים כמה טריקים על הדרך. אז בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
- זמן ההכנה: 15 דקות.
- זמן לקירור: 30 דקות.
- דירוג קושי: קל.
- מספר מנות: 12-15 מנות קטנות.
מרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המושלמת של שבבי שיבולת שועל, עלינו לאסוף את כל המוצרים בתשומת לב. הכינו מראש את המרכיבים הבאים:
- כוס שיבולת שועל (לא לוקחים ברצינות, מדהים בריאותית)
- 1/2 כוס דחוסה של אגוזים קצוצים (שקד, פקאנים, או כל מה שמתחשק לכם)
- 1/2 כוס צימוקים או תמרים קצוצים
- 1/4 כוס דחוסה של חמאת שקדים או בקשה להמיר לחמאת אגוזים אחרת
- 1/4 כוס דבש או סירופ מייפל (למי שאוהב את המתוק)
- 1/4 כוס קקאו (לגרסה השוקולדית)
- 1/2 כפית קינמון (לניחוח מיוחד)
- 1/2 כפית מלח
- כפית תמצית וניל
הרכיבים החלופיים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט החליפו את דבש בסירופ מייפל. אם אתם רגישים לגלוטן, יש להקה לעבור לשיבולת שועל ללא גלוטן. וכמובן, אפשר לגוון עם פירות נוספים כמו בננות או פירורי קוקוס. אם אתם רוצה קצת יותר חמצמצות, תוסיפו פירות יער קפואים לתוך התערובת.
שלבי ההכנה
שלבי ההכנה למתכון המושלם שלנו
- מגדילים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים את שיבולת השועל, אגוזים, צימוקים, מלח וקינמון בקערה גדולה.
- ולכאן, נוסיף את חמאת השקדים, דבש ותמצית וניל ונתערבב היטב.
- כל התערובת צריכה להיות דחוסה ככה שתוכלו לעצב ממנה כדורים או קוביות בהתאם לסגנון שלכם.
- שמים נייר אפייה על תבנית ואנחנו ממלאים אותה בתערובת.
- אם מכינים כדורים, נעצב אותם בידיים לשברים קטנים.
- אם מכינים ריבועים, חותכים כך לאחר האפייה.
- אופים כ-20 דקות עד שהשוליים מזהיבים.
- נותנים להם להתקרר כחצי שעה לפני שמנתקים מהנייר.
- נתפנק עם טעמי השוקולד והאגוזים ונתחיל לאכול!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אפשר לשדרג את המתכון הזה בכמה צעדים פשוטים. תוספת של שוקולד מריר קצוץ תעורר את הטעמים מאוד! אם אתם רוצים לנסות לגמרי משהו אחר, הוסיפו פסיפלורה או גזר מגורר לתערובת. אם בחורף, אל תשכחו אפשרות לשדרג עם מעט ג'ינג'ר טרי.
שאלות ותשובות
האם אני יכול לשמור את שבבי שיבולת השועל במקרר?
כן, אנו ממליצים לשמור אותם בכלי סגור במקרר, כך הם נשמרים כאחזקה ממושכת.
האם יש דרכים להמיר את החומרים?
בהחלט, החליפו צימוקים בפירות יבשים אחרים או במקום אגוזים תוכלו לשים טחינה.
כמה זמן זה מחזיק?
כשהם נשמרים כראוי, חשוב, הם מחזיקים גם שבועיים, אך לא בטוח שיישארו כל כך הרבה זמן.
האם זה מתאים לילדים?
כן! ילדים ימצאו את השבבים ככאלה שניתן להעביר בקלות והם יהיו המושלמים לארוחת בוקר או לחטיף.
מה ניתן לשתות עם המנה?
כוס חלב או שייק פירות מצוינים יכולים להרשים עם השבבים האלו.
מה אם אני רוצה תוספת חלבונים?
נפלא! אפשר להוסיף כפית אבקת חלבון לתערובת או להשתמש באגוזים יותר עשירים בחלבון.
האם זה תפריט כאוכל קל או כבדים?
זהו בהחלט אוכל קל מאוד, מושלם לחטיף במהלך היום.
האם זה יכול להיות חלק מארוחת בוקר?
בהחלט! זה בריא מאוד ויכול להיות מדהים עם יוגורט טרי ועלי נענע.
אני לא אוהב קינמון, האם יש תבלינים אחרים שאני יכול לשים?
דילגו לקצת קקאו רוי או קמצוץ תמצית מנטה, יש לאוהבים.
כמה קלוריות יש במנת שבבי שיבולת שועל?
זה תלוי במרכיבים, אך בדרך כלל מנה תהיה במקביל בין 150 ל-200 קלוריות.
לסיום, אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות. זה שיתוף של בריאות וטעם, שידבר לעוד אנשים לאהוב את המזון הבריא והמדהים. בואו נתחיל לשתף יחד את האהבה לשבבי שיבולת השועל!