ריבת תפוז סיני מרוקאית
דמיינו את הכיף שבחיק המשפחה בשבת בבוקר, כשהריח של ריבת תפוז סיני מרוקאית מתפשט בבית. הארומה המתוקה הזו מצליחה להגביר את המצב רוח מכניס את כל אחד למצב של שקט נפשי. כל נגיסה, כל פיסת לחם רוטבת בריבה הזו מלווה בניהן של זיכרונות שהם חלק בלתי נפרד מהתרבות שלנו. אם אתם מוכנים לגלות את הסוד להכנת ריבה טעימה בשיטת סבתא, בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 1.5 שעות
- רמת קושי: בינוני
- כמות מנות: 5-6 צנצנות בינוניות
הרכיבים הדרושים
לפני שניכנס לתהליך ההכנה, חשוב שיהיו לרשותכם את כל הרכיבים הנחוצים. כאן נציע לא רק את המצרכים הבסיסיים, אלא גם מספר אפשרויות לשדרוגים והחלפות שיכולות להוסיף טעמים מדהימים לריבה.
- 500 גרם תפוז סיני (כמובן עם קליפה)
- 300 גרם סוכר
- 1/2 ליטר מים
- מיץ מלימון אחד
- קמצוץ של קינמון (אם אתם אוהבים את זה)
- מעט מלח
אם אתם רוצים גרסה טבעונית או ללא סוכר, ישנן אפשרויות נוספות. למשל, ניתן להשתמש בדחיסת תמרים במקום סוכר, ואם תצטרכו להחליף את הקליפה – פשוט קחו קליפת תפוזים רגילים, אך תשימו לב שלא תצטרכו לקלף את התפוזים עצמם.
שלבי ההכנה
כעת, כשכל רכיב כבר בידיכם, אפשר להתחיל את המסע לעבר ריבת התפוזים הסינית המושלמת.
- נשטוף את התפוז הסיני היטב תחת מים זורמים. כשהוא ממש מלוכלך, אל תהססו לשפשף אותו קלות עם ספוג.
- חותכים את התפוז הסיני לרבעים ומסלקים את הזרעים. אל תדאגו אם החצאים לא ייראו כמו חצאים, הכיצוצים לא חייבים להיות מדויקים.
- מוסיפים את התפוזים הקצוצים לסיר עם מים ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה, מבשלים על חום נמוך במשך כ-30 דקות עד שהתפוזים רכים.
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב עד שהתמוסס לחלוטין. זה הזמן להוסיף את מלח, הקינמון ומיץ הלימון.
- מבשלים את התערובת על חום נמוך במשך עוד 1-1.5 שעות, עד שהריבה מקבלת את הצמיגות המושלמת. אם אתם אוהבים אותה יותר נוזלית, מומלץ לשמור על זמן בישול קצר יותר.
- לסיום, כשהריבה מוכנה, שימו אותה בצנצנות נקיות וחממות. סגרו את הצנצנות היטב ותנו להן להתקרר.
נראה שכל צעד פשוט ובסיסי, אבל הבשורה היא שבסוף תצא לכם ריבה מדהימה, ממכרת ובדיוק כזו שתגרום לכם ללקק את האצבעות.
תוספות ושדרוגים
אפשר לשדרג את ריבת התפוזים הסינית עם עוד רכיבים נפלאים!
אם אתם רוצים לתת טוויסט מדליק, אפשר להוסיף חתיכות של ג'ינג'ר או אפילו לקשט עם אגוזים קצוצים, כך שהיא תהפוך משגעת ומיוחדת עוד יותר.
אך, אם אתם רוצים שתהיה קצת חומצה, הוסיפו כמה טיפות של מיץ תפוחים או תפוז.
לאלה המתקדמים שביניכם, נסו לקשט עם כמה עלי מנטה מלמעלה – תענוג של טעמים!
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות אם אני רוצה שהריבה תצא מתוקה פחות?
ניתן להפחית את כמות הסוכר באופן הדרגתי עד שתגיעו לרמת המתיקות הרצויה.
האם אפשר להכין ריבה עם רכיבים אחרים?
בהחלט! ניתן לנסות אותו התהליך עם פירות נוספים כמו תפוחים, אגסים או אפילו גזר.
למה מוסיפים מלח לריבה?
מלח משמש כדי להדגיש את המתיקות ומאזן את הטעמים. פשוט קמצוץ קטן עושה קסמים!
מה אם אני רוצה להכין ריבה ללא קליפת תפוזים?
אפשר לשים קליפת תפוז רגיל במקום קליפת התפוז הסיני. יש לשים לב לשמר את יחס המים.
אילו צנצנות מומלץ להשתמש בהן?
הצנצנות חייבות להיות נקיות. ניתן להשתמש בצנצנות זכוכית פתוחות או סגורות, אך המלצה היא להשתמש באלה עם פקק זכוכית.
האם אפשר לאחסן את הריבה במקפיא?
כן, אך בכל מקרה רצוי לאחסן במקרר אחרי הפתיחה ולא להשהות ריבות זמן רב ביציבות מחוץ למקרר.
יכול להיות שהריבה לא התגבשה? מה עושים?
במידה והמרקם דליל מדי, בררו אם אפשר להחזיר לאש על חום נמוך ולהוסיף מעט סוכר לחיזוק.
כמה זמן אפשר לשמור את הריבה?
אם האחסנתם בצורה נכונה, הריבה יכולה להחזיק מעמד במקרר במשך כ-6 חודשים.
מה זה ריבת תפוז סיני בכלל?
ריבת תפוז סיני היא מתכון שמזכיר את המתכונים המסורתיים ממטבח מרוקאי, בו את התפוזים מסווגים על פי הטעמים העזים שמקנים להם.
האם אפשר לשתף את המתכון?
בבקשה! נהדר לשתף מתכונים כאלה ובמיוחד כשמדובר באוכל ששומר על זיכרונות קודמים. אל תהססו לשלוח לחברים במשפחה, זה עשוי לשעשע וגם לענג אותם.
ולבסוף, תבלו עם המתכון, שתפו ברשתות החברתיות ותזכירו לחברים ולמשפחה על המתכונים המדהימים שאתם מגלים! בכל פעם שבשבת תשבו לאכול יחד, אתם יודעים שעשיתם משהו מדהים!