גלה את המתכון המושלם לסביח עיראקי מעולה

איך מכינים סביח עיראקי

מדי פעם, אנחנו נתקלים במאכלים שמחברים אותנו לזכרונות ילדות, בעיקר למאכלים הנפלאים שהכינו לנו סבתא ואמא. אבל מה אם נגיד לכם שיש מאכל אחד שמסוגל לשדרג כל חוויה קולינרית ולעורר תשוקות נלהבות, עם שילוב של טעמים, ריחות ומרקמים? סביח עיראקי הוא בדיוק כזה! מדובר במנה אגדה שמכילה את כל מה שאנחנו אוהבים: חצילים מטוגנים, ביצים קשות, טחינה, סלטים חמצמצים ועוד. ואם חשבתם שמדובר במשהו מסובך, אנחנו כאן להראות לכם שהדבר הכי טעים שיש יכול להיות גם כל כך קל להכנה. אז קדימה, נתחיל!

זמן הכנת המתכון 60 דקות, רמת קושי בינונית, מנות 4

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4

הרכיבים הדרושים

הכנת סביח עיראקי ממכר זו חוויה קולינרית שמלאה בצבעים ובטעמים. לפני שנרוץ להכין, נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים. וזו רשימה של החומרים :

  • 2 חצילים בינוניים
  • 4 ביצים קשות
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 4 פיתות
  • 1 כוס סלט תפוחי אדמה קצוצים (עושה את הבחירה רק למי שמעוניין)
  • 2 כפות רוטב חריף (אופציונלי, מי שאוהב קצת תיבול)
  • 1/2 כוס סלט עיראקי (מוקפץ על בסיס עגבנייה, חסה, בצל ופטרוזיליה)
  • שמן לטיגון

מעל לכל, חשוב להבין שסביח עיראקי הוא לא מאכל סתם. מדובר בסיפור של מסורת עם טעמים שמומלץ לשמר בכל בית. מהחצילים שמטוגנים עד שהם משגעים, דרך הביצים הקשות שמתווספות כמו שכבת טעמים נוספת, טחינה שיוצרת את המושלמות. כל פרט כאן נועד להביא אתכם לרגע בלתי נשכח.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשהכל מוכן ונגיש, אפשר להתחיל! להלן השלבים שיביאו אותנו למנה המדהימה:

  1. לחתוך את החצילים לקוביות בגובה של כ-2 ס"מ.
  2. לחמם שמן בסיר עמוק ולפרוס את החצילים בזהירות לשמן. לטגן עד שיזהיבו מכל הצדדים.
  3. לסנן את החצילים מנוזלים על נייר סופג.
  4. בינתיים, לבשל את הביצים במים רותחים למשך 10 דקות, ולאחר מכן לשים במים קרים כדי לעצור את הבישול.
  5. לחותך את הביצים לקוביות או לסלקים.
  6. לערבב את הטחינה עם המים, כמון, מלח ופלפל. זה הזמן לטעום ולתקן אם צריך.
  7. לחמם פיתות בטוסטר או במחבת יבש עד שהן משיגות צבע זהוב.
  8. לקחת פיתה אחת ולמלא במנות נדיבות של חצילים, ביצים קשות, טחינה וסלט עיראקי.
  9. לשדרג עם רוטב חריף אם אתם אוהבים קצת תיבול.
  10. להניח את הפיתה המלאה על צלחת וליהנות!

ואתם יודעים מה הכי מדהים? אפשר לשדרג את הסביח באינספור דרכים, כך שכל פעם זה מרגיש חדש! אפשר לשים רימונים, רטבים שונים, או אפילו לשדרגו לגרסה ללא גלוטן עם פיתות אורז או שיבולת שועל. תעזו לערבב טעמים ובעיקר – תהנו!

תוספות ושדרוגים אפשריים

קולינריה היא מקום לגילויים. אני משתף אתכם בכמה רעיונות לשדרוג הסביח שלכם:

  • מקום התפוחי אדמה – ניתן לשים מנת סלט ירוק לצד המנה כדי לקבל רעננות.
  • להוסיף פרוסות אבוקדו בשביל טעם עשיר ומרקם שמענג.
  • אם אתם אוהבים חמוציות, נסו לשים מעל חצילים מכובסים להוסיף חמוץ ייחודי.
  • הכינו רוטב יוגורט עם עשבים טריים על מנת לשדרגו.

האפשרויות רבות ומגוונות, ופה תמצאו את עצמכם עם מנה למופת בכל פעם!

שאלות ותשובות

איך להכין סביח טבעוני?
מתכון הסביח הוא טבעוני מטבעו. אפשר לשים טחינה ואי לכך להימנע מביצים. במקום קרם טחינה, יש תמיד אפשרות להכין רוטב מן האגוזים.

מה לעשות אם אני לא אוהב חצילים?
אם אתם לא אוהבים חצילים, תוכלו להשתמש בקלחי תפו”א או סקווש במקום.

האם אפשר להכין סביח עם רוטב חריף?
בהחלט! רוטב חריף מוסיף טוויסט חריף ומעניין. רק אל תגזימו!

מה אם אני רוצה לסייע בהכנת הסביח?
אפשר לחלק את השלבים בין כולם. אני ממליץ שחלק מהמאכילים יטגנו חצילים, אחרים יבשלו ביצים.

כיצד ניתן לשמור על הטריות של הסביח?
עדיף לא לחכות עם ההגשה הרבה זמן, כי החצילים יאבדו מהפריכות שלהם. אם בכל זאת יישאר, אפשר לשמור במקרר, אך לגוון את הטריות בהגשה הבאה!

האם אפשר לשדרג את המבנה של הסביח?
בהחלט! שדרגו עם שמן זית או תיבול נוסף על מנת להוציא נוף חדש למנה.

האם מדובר במתכון בריא?
כן! סביח מציע שילוב בריא של חלבונים, ירקות ושמנים טבעיים!

כיצד נפח את הסלט שמלווה לסביח?
תתחדשו עם ירקות שונים, אבל חשוב לא לבחור בירקות שיטמנו טעמים מכבידים.

מה לעשות כשאין טחינה בבית?
כדאי להכין סמיפו אגוזים טבעיים כגון שמן זית או שמן קנולה.

איזה פיתה עדיפה?
יפה ליד פיתת חיטה, כך שלא תרגישו את הטעם המתוק של הפיתה!

כך, עם כל הטיפים וההכוונות, אתם יכולים להתענג על סביח עיראקי ברמה שמעוררת רגש ומרתקת כל חוויה! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ומשפחה, כי דבר כזה צריך להתרגש עליו בקול רם!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​