גיוזה צמחונית: המתכון שיהפוך את המטבח שלך!

גיוזה צמחונית – טעם מהמזרח שאסור לפספס!

דמיינו את הרגע הזה שבו אתם מעמיסים את הגיוזה המהממת הזו לפה, והזעת מגש טעמים מתפשטת בפה שלכם. החוץ הפריך, המילוי המושלם והרטבים הטריים – זהו נישוק לא רק לחיך, אלא גם לנפש. גיוזה היא לא רק מאכל, אלא חוויה, תחושה; וכל ביס הוא כמו טיול ברחובות טוקיו. ובשיטה הזו, אנחנו נכין גיוזה צמחונית מדהימה, שמסתירה בתוכה את כל הטעמים הממיתים שהם ממש ממכרים. הגיע הזמן להפתיע את החברים ואת המשפחה עם מנה משגעת של גיוזה!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנת המתכון: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, לפני שנצטייד במקצועיות שיש במטבח, חשוב שתדעו שעל מנת להכין את הגיוזה המעלפת שלנו, נדרשים להכין כמה מרכיבים פשוטים ולא מסובכים. מדובר במרכיבים שנמצאים לרוב בכל בית, אבל העלאתם עם טוויסט של גיוזה עושה את כל ההבדל. כאן אתן לכם את הרשימה המשגעת!

  • 350 גרם של קמח חיטה (אפשר גם קמח ללא גלוטן)
  • 150 מ"ל מים חמים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 גזר קטן, קלוף ומגורר
  • 1 פטרייה גדולה, קצוצה דק
  • 150 גרם קישוא, קלוף ומגורר
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1/2 כפית ג'הן (תבלין מזרחי)
  • שמן לטיגון

מרכיבים חלופיים

כמובן שלגיוזה יש אינספור גרסאות. אם אתם צמחוניים או טבעונים, ניתן להשתמש בטופו במקום בשר, ואפשר גם לשלב תוספות אהובות כמו תירס או אפונה. אגב, אם ברצונכם להפוך את הגיוזות על ידי טיגון חלאל, פשוט השתמשו בשמני צמחי. המגוון רחב, ובידיכם האפשרות לבחור במה שתאהבו!

שלבי ההכנה

עכשיו שאנחנו מוכנים עם כל מה שנדרש, בטח אתם מתרגשים כמו שאני מתרגשת לערבב ולהכין את הגיוזות הללו. אז איך מתחילים? ובכן, הנה השלבים:

  1. בתוך קערה, נוסיף את הקמח והמלח, ונערבב היטב.
  2. נוסיף את המים החמים בהדרגה עד שהבצק מתחיל להתגבש.
  3. נעביר את הבצק למשטח מקומח ונלוש אותו עד שהוא נעים וגמיש.
  4. נכסה את הבצק בניילון נצמד וניתן לו לנוח במשך 20 דקות.
  5. בעוד שהבצק שוכב, נכין את המילוי: נחים את כל הירקות הקצוצים עם השום, ונערבל אותם יחד עם רוטב הסויה והג'הן.
  6. נחלק את הבצק לחלקים שווים, כל חלק בגובה של כף.
  7. נרדד כל חלק לעיגול דק, בגובה של 3-4 ס"מ.
  8. נניח כף מהמילוי במרכז העיגול.
  9. נקפל את העיגול לחצי, ונסחוט את הקצוות כך שיהיה לנו דמוי חצי עיגול.
  10. לסיום, נטגן את הגיוזות בשמן עד שהן מזהיבות ופריכות על אש בינונית.
  11. נמזוג על הגיוזות רוטב סויה או רוטב חריף – הכל לבחירתכם!

תוספות או שדרוגים אפשריים

בגיוזה הזו, הטריק הוא הידיעה שהשמיים הם הגבול. אפשר להוסיף מלאווח או אטריות כדי להקים מלאווח של גיוזה. מישהו מתעניין באזור הבריאות? אפשר להגיש עם סלט ירוק מרענן עם רוטב סויה. באמת שלפני כל ביס, אני ממליצה לבדוק אם יש במקרר בוטנים קצוצים להוספת טעם – בהצלחה!

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על הגיוזות כדי שלא יתייבשו?
במקרה שלא הצלחתם לסיים את כל הכמות, שמרו את הגיוזות מכוסות או בקופסה סגורה במקרר. אני ממליצה לחמם אותן באותו היום אם תרצו לאכול אותן שוב.

האם ניתן להכין את הבצק יום לפני?
בהחלט! הבצק יכול להחזיק מעמד כשמור למקרר. רק זכרו, לפני השימוש, להוציא אותו ולשימו בטמפרטורת החדר.

מה לעשות אם אין לי קמח חיטה?
אפשר להשתמש בקמח תפו”ח או קמח אורז. חשוב לוודא שהקמח לא מכיל גלוטן אם אתם זקוקים לגרסה כזו.

אילו רטבים מתאימים לגיוזות שלי?
בהחלט, מיניאון סויה, רוטב חומץ שזיף או רוטב חריף יכולים להוסיף טעמים מדהימים לגיוזות.

לא אוהבת טעמים חריפים. האם אני יכולה להכין את המילוי בגרסה מתוקה?
כמובן, אפשר לשלב בתערובת ירקות כמו גזר או קישוא ביחד עם קצת דחוס של צמחי תיבול.

האם ניתן להקפיא גיוזות בזמננו?
כן, בהחלט! פשוט קפיאו אותן בצורה שטוחה על מגש לפני שקיראו, לאחר מכן אפשר להעביר הכל לשקית.

כיצד ההכנה משפיע על החוויות בישול?
האמת שיש בעבודה עם הבצק בידיים המגע המרגש והיכולת לשחק עם מרקמים וטעימות שהם לא מוגבלים רק למתכון, באתגר הזה כל אחד יכול לבוא לידי ביטוי.

מה לעשות אם חשוב לי להכין גרסה טבעונית?
אפשר להשמיט את כל המרכיבים החלביים ולבחור ומרכז מוצרים ממקור צמחי כמו טופו, שעועית שחורה וירקות שונים.

האם יש ברפואה סינית יתרונות בריאותיים בגיוזה?
ישנם ממצאים שמאששים כי קונפי צמחי מתאים לבריאות מערכת העיכול. אבל כדאי לזכור לבקש אישור מקצועי אם יש לכם תסמינים כאלה ואחרים.

האם ניתן להכין גיוזות ללא טיגון?
בטח. פשוט ניתן לבשל את הגיוזות במים מספיקים עד שהן רכות, אם יש לכם קופסה או ערמה ממתקים על אדים לתוצאה רכה ונימוחה.

לסיום, הגיוזה הצמחונית הזו היא יותר מסתם מאכל – היא חוויה שמקפיצה את טעמים מהמזרח לגרון. כדי לשתף את ההנאה והאהבה למנה הזו, אני ממליצה בחום לשתף את המתכון בין חברים ובני משפחה. כעת, הכינו, תהנו, אל תשכחו ללקק את האצבעות ולחייך!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​