המתכון המושלם לג'חנון קפוא
בואו נדמיין שכבר יום ראשון, ומן המטבח עולה ריח משגע שכולנו מכירים. ג'חנון! אבל רגע! כמה מכם יודעים כיצד להכין ג'חנון קפוא, וכך לאפשר לכל אחד מכם לבשל את המנה הזו בכל יום שתרצו? אנחנו כאן כדי להסביר לכם את כל מה שצריך לדעת על המנה המדהימה הזו, שתמיד הייתה חלק מהשולחן שלנו בשבת. אנחנו נקפוץ לתוך העולם המפתיע של שאיבות הרטובים שכוללות קמח, שמן וזמן. חוויות, טעמים, וריחות ייחודיים מחכים לכם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 8-10 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנכנס לתהליך ההכנה, חשוב להצטייד בכל המרכיבים האיכותיים שיביאו לג'חנון המושלם, האגדי והנימוח שאתם חולמים עליו. ראשית, נצטרך:
- ½ ק"ג קמח חיטה רגיל
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- ¾ כוס מים (או יותר, לפי הצורך)
- ¾ כוס שמן רגיל
- ¼ כוס סחוג (למגע חריף, אם תרצו)
- 1 כוס רוטב עגבניות (עם תבלינים או טבעי – כמו שאתם אוהבים)
נשמע מושלם, נכון? אבל מה אם תרצו גרסה טבעונית? לא לדאוג! תוכלו להשתמש בשמן זית ולבחור את הרוטב שהכי עולה לכם על הלב.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לכם את כל מה שצריך, אנחנו נכנסים לתהליך הכנת הג'חנון המדהים:
- שמים את הקמח, הסוכר והמלח בקערה לערבוב.
- הוסיפו את המים בהדרגה ולושו את הבצק עד שיתקבל מרקם נעים ונוח.
- לאחר מכן, הוסיפו את השמן ולושו שוב עד שהכל מתאחד.
- עוורו את הבצק לכדורים בגודל של תפוח קטן.
- לכם ככה, נניח כל כדור על ניר אפייה ונשטח אותו דק.
- כשהכדורים מרוטבים בשמן, מרחו עליהם סחוג לפי טעמכם האישי.
- הניחו את הבצק המרוח אחד על השני, טורו את העיגולים והניחו בבסיס קופסה עטופה בניילון נצמד.
- הניחו במקפיא לחצי יום.
- כדי לבשל, הוציאו את הג'חנון מהקפאה: ממלאים סיר עם מים (עדיף מים רותחים) ומניחים את קופסת הבצק המבושל.
- מבשלים על חום נמוך למשך 8-10 שעות או עד שהג'חנון מתפצל ומקבל צבע זהוב.
כשהמבשלים שלנו נעלמים בסיר, האוויר מתמלא בריחות קסומים, משדרים אווירה של שבת, ואין כמו להתגלגל על שולחן האוכל עם המשפחה ולהרגיש את الحب בכל ביס.
שדרוגים אפשריים
לאחר שהבנו איך להכין את המתכון הבסיסי, כדאי לחשוב גם על שדרוגים שיכולים להפוך אותו למיוחד עוד יותר. אפשר לשדרגו ב:
- להוסיף אגוזים קלויים מעל
- אפשר להכין סחוג ביתי שמוסיף לרעננות המנה
- לחייך מעל הכל גבינת פטה כדי להוסיף קרם וריזוטו פיקנטי
- לפרוס דק ירקות טריים – מלפפון, עגבנייה, בצל סגול
שדרוגים אלו יהפכו את הג'חנון שלנו למשהו מתוחכם, שיאתגר גם את הטעמים שלכם.
שאלות ותשובות
מה אם אני רוצה להכין ג'חנון ללא גלוטן?
תחליפו את הקמח הרגיל בקמח אורז או קמח תפו”א. הכבשים יכולים בהחלט להספיק גם.
מה אוכל לשים אם אני לא אוהב חריף?
אם אתם מעדיפים גרסה ללא סחוג, אפשר לשים פחות או לוותר על כך לחלוטין ולהשתמש בתבלינים אחרים.
אפשר להכין את הג'חנון ברבע שעה?
לא! תהליך בישול של 8-10 שעות הוא הכרחי כדי שהג'חנון יתמלא בטעמים הנכונים.
האם ניתן להקפיא ג'חנון לאחר הבישול?
בהחלט! ניתן להקפיא, ואחר כך לחמם את הג'חנון בתנור או במיקרוגל מחדש.
האם יש טיפים כדי שהג'חנון לא יתייבש בבישול?
מומלץ לשים נוזלים נוספים ואם אפשר להניח סיר מים נוסף בסמוך כדי לשמור על הלחות.
האם יש קיצור דרך להכנה?
אפשר להכין ג'חנון באמצעים אחרים כמו אובן טוסטר, אבל הדרך המומלצת היא לבצע את הבישול לאורך כל הלילה.
כמה זמן אפשר לשמור ג'חנון קפוא?
לרוב ניתן לשמור עד חודש במקפיא, אחרי זה טעמיו יכולים להתדרדר.
האם ניתן להלביש ג'חנון במילוי?
בהחלט! אפשר להוסיף עוף, בשר טחון, ירקות או עשבי תיבול לפי העדפה.
מה עושים אם הבצק דביק מדי?
אם הבצק דביק, אפשר להוסיף עוד מעט קמח בהדרגה ולעבד.
איך כדאי להגיש את הג'חנון?
כדאי להגיש עם רוטב נוסף, חומוס, או טחינה, הכי טעים שיש.
אז עכשיו כשאתם מצוידים בכל המידע – ג'חנון קפוא הזה בניגוד לכל הציפיות יגרום לכם להרגיש כמו שף ויוכל לענג כל שולחן שבת! אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות – כולם צריכים לנסות את המתכון שלנו!