הבשר המושלם: מתכון לבשר שריר מדהים
כולם מדברים על החוויה הקולינרית שנקראת "בשר שריר." זה לא סתם בשר. מדובר באחת מהחוויות המדהימות ביותר שאפשר להציע לחיך שלכם. אתם קונים בשר, מתבלים אותו, מבשלים אותו וזה כבר לא מתחרה בשום דבר אחר. הבשר מגיע עם טעמים ופשטות, אבל הוא טומן בחובו פוטנציאל מרהיב, הוא ממכר בהחלט. ברגע שתטבלו אותו בתיבול הנכון ותבשלו אותו עם הרבה אהבה, אתם תגלו טעמים שלא חלמתם עליהם. נהיה בטוחים – זה הבשר הכי טעים שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2-3 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבשר השריר המדהים הזה, אתם צריכים כמה רכיבים בסיסיים ומעט דמיון. כמובן שאפשר לשדרג כל פרט ולהתאים את הטעמים לחיך שלכם.
- 1 ק"ג בשר שריר, חתוך לקוביות גדולות (אגדי)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 4 שיני שום, כתושות
- 2 גזר, קלופים וחתוכים לעיגולים
- 3 תפו”א, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 קישואים, חתוכים לעיגולים
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 4 כוסות מים או ציר בקר
- אורגנו יבש או תימין
וללא תוספות מיותרות, ניתן גם להכין גרסה טבעונית עם חלבון צמחי כמו טופו או סייטן במקום בשר ואם תרצו גרסה דלת פחמימות, אפשר לותר על תפוחי האדמה ולמקד בקישואים וגזר.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן לפעולה! כך נמשיך עם הביסים המדהימים:
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום גבוה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומקפיצים עד שהבצל מתרכך ומשחים.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים במשך דקה נוספת.
- מנמיכים את החום ומוסיפים את קוביות הבשר; מטגנים אותן עד שהן משחימות מכל הצדדים.
- לאחר שהבשר משחים, מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה והקישואים.
- מתבלים עם פפריקה, כמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
- יוצקים את המים או ציר הבקר ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 2-3 שעות, עד שהבשר רך ונמס בפה.
כעת, אם אתם רוצים לשדרג את המתכון, ניתן להוסיף תבלינים נוספים כמו טימין, רוזמרין או אפילו מעט חלב קוקוס להעמקת הטעמים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אנחנו חיים בעידן שבו העורכים של מתכונים לא מפסיקים לחדש ולהתפתח. לכן, מהנסיון שלי, אני ממליץ לבדוק את השדרוגים הבאים:
- אפשר להוסיף פירות יבשים כמו תאנים או משמשים ליצירת טעם מתוק ומעניין.
- נסו להכין רוטב כבישים מעגבניות בשלות להוסיף טעמים מעט יותר מתוקים.
- כמובן שתמיד אפשר להשרות את הבשר במרינדה של רוטב סויה, סוכר חום ושום.
- בא לכם מוסיקה? הוסיפו קצת תיבול חריף כמו רוטב סרירצ'ה לטעימה משגעת.
שאלות ותשובות
מהו בשר השריר ואיפה ניתן למצוא אותו?
בשר השריר הוא חלק מהטריאנגולציה של הרגליים של הבקר. זהו בשר שבדרך כלל נמכר במחירים סבירים ולא בהכרח נחשב לחלק מהבשר האיכותי ביותר. עם בישול נכון הוא יכול להיות מאוד טעימתי ועסיסי.
כיצד ניתן לדעת אם הבשר מוכן?
יש לבדוק את רכות הבשר. כאשר הבשר מתפרק בקלות והוא נמס בפה, אז אנחנו יודעים שהוא מוכן.
האם אפשר לבשל את הבשר בסיר לחץ?
בהחלט! אם אתם רוצים לקצר את זמן הבישול, סיר לחץ יכול להיות פתרון מעולה, אבל תפנו לטכניקות נמוכות, כי הבשר הזה דורש זמן.
כמה זמן ניתן לשמור את הבשר במקרר?
כמובן שזה תלוי במצב הבשר, אך מומלץ לשמור אותו במקרר עד 3-4 ימים ולאחר מכן להקפיא אותו אם לא עלהכוונה להשתמש בו.
מהם התוספות המומלצות לצד הבשר?
תוספות כמו פירה תפוחי אדמה, קוסקוס פירותי ירוק, או סלט ירקות מרענן מאוד מתאימות ומאזנות את הטעמים.
כיצד ניתן להכין את הבשר באיכות גבוהה יותר?
אם יש אפשרות תמיד כדאי להשקיע בבשר איכותי יותר, תוכלו לשים לב שהטעמים משתדרגים בהתאם.
לא מתחברים לקולינריה? יש עזרה זמינה?
אם אתם לא בטוחים, אל תהססו לחפש מתכונים מקבוצות בישול, או להתייעץ עם שפים.
האם המתכון טוב למפגשים משפחתיים?
בהחלט! זהו מתכון נהדר להגיש באירועים ובמפגשים משפחתיים. כולם יאהבו ויבקשו תוספות!
האם צריך לאזן את המלח במהלך הבישול?
זה תלוי במתכון, לכן אני ממליץ לבדוק טעמי המלך ולראות אם יש צורך להוסיף עוד מלח.
מה התהליך לבישול בבישול "איטלקי"?
בעיקרון, הכנת הבשר הזה מבוצעת עם ירקות ורוטב עגבניות במקום מים. תוספת של גבינת פרמזן בסוף יכולה ליצור גוון “מעלף”.
עכשיו שאתה מצויד במתכון הזה, אני מקווה שתשתפו אותו עם חברים ברשתות החברתיות. זהו מתכון מדהים, וכמובן שיש לכם את האפשרות לשמר אותו בבית!