בשר צלעות במרינדה המושלמת שלקחה את הרשת בשביה

מתכון לבשר צלעות מדהים וממכר

דמיינתם לעצמכם את הרגע שבו אתם נוגעים בבשר רך, נימוח בפה, עם תיבול שעושה לכם את החיים למושלמים? צלעות בשר, שצלויות בדיוק כמו שסבתא שלכם הייתה עושה, זה כל כך אגדי! אני רוצה לשתף אתכם במתכון מעלף לצלעות בשר שהולך להפתיע את כל מי שימשמש אותן לשולחן. זהו מתכון שמזכיר טעמים מהבית, ולגמרי אפשר לקרוא לו "של סבתא". תאמינו לי, לא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות! ומי יודע, אולי אפילו תמצאו את עצמכם מפתחים התמכרות למשגע הזה.

זמן הכנת המתכון: שעתיים רמת קושי: בינונית מנות: 4-6 מנות

  • 30 דקות הכנה
  • 90 דקות בישול
  • מומלץ לתת לבשר לנוח לפני ההגשה

צלעות הבשר האלו לא רק שהן טעימות, הן גם קלות להכנה! כמה כיף לחזור הביתה אחרי יום ארוך, להתפנק עם ריח הבישול הנפלא שממלא את הבית ולהתענג על מנה שהופקה מתוך מחשבה וטעם. אם אתם אוהבים לקנות בשר מהשוק ולא מהסופר, אתם תתחברו למתכון הזה בצורה מעמיקה עוד יותר. המסורת, הטעמים, והתהליך – כל אלו הם חלק מהחוויות שאנחנו רוצים להעביר לדורות הבאים.

הרכיבים הדרושים

כעת, כשכבר עשינו תיאבון, הגיע הזמן לסקור את רכיבי המתכון שלנו.

  • 1 ק"ג צלעות בשר משובחות
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפות מלח גס
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 6 שיני שום כתושות
  • 3 גבעולי תימין טרי
  • 2 כפות תבלין לגריל (מומלץ לשלב פPaprika פפריקה)
  • 1 כוס מים או יין אדום
  • מיץ מלימון אחד

לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבשר בעשבי תיבול וירקות קלויים על הגריל, וכל אזור יוכל למצוא את הגרסה האהובה עליו שעדיין תשמור על הטעמים המדהימים.

שלבי ההכנה

הגענו לשלב המעניין ביותר – כיצד אנחנו למעשה מכינים את הצלעות המיטיבות הללו. מתכון פשוט שיביא לכם תוצאות מדהימות.

  1. מניחים את הצלעות לקערה גדולה.
  2. שופכים מעל את שמן הזית, מיץ הלימון, שיני השום והמלח.
  3. מעסים היטב את התיבול לתוך הבשר מכל הכיוונים.
  4. מוסיפים את התבלינים והפלפל השחור ומערבבים שוב.
  5. ממניחים את התימין על הבשר ולחוד התיבול, ואז מכסים בניילון נצמד. מרגע זה אנחנו יכולים להשאיר את הבשר במקרר למשך שעתיים לפחות.
  6. מחממים מחבת גדולה על חום גבוה עם מעט שמן זית.
  7. כששמן מתחיל לבעבע, מניחים את הצלעות על המחבת לצריבה של כ-4 דקות מכל צד עד שהן משחימות.
  8. לאחר שהבשר הזהב הושג, מוסיפים כוס מים או יין אדום למחבת ומביאים לרתיחה.
  9. אם סגרתם את המחבת מדפי עץ, תנו לבשרים להתבשל על חום בינוני במשך כשעה.
  10. לאחר כשעה, פותחים את המכסה, מסננים את הנוזלים ומניחים לבשר לנוח במשך 10 דקות רצויות.

ואי, כשאתם פורשים את הצלעות על הצלחת, הקפידו לסדר אותן בצורה מסודרת. יכול להיות שמוזיקה קצבית תהיה ברקע כי מדובר בחוויה שלא חשבתם עליה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, כאשר יש לכם את הבשר המעלף, בואו נדבר על תוספות. תמיד מומלץ להוסיף לדברים בריאותית, וזאת על ידי תוספת של סלט ירקות טרי. סלט עם רוטב יוגורט או רוטב חצי דליל עם שמן זית ולימון ישלים את המנה בצורה מצויינת.

הגענו לערבוב רטבים בארוחה – רוטב צ'ילי, רוטב עגבניות מתובל, או אולי אפילו חומוס עם טחינה כדי לערבב ולשדרג את הכל למדרגה הבאה. כל מה שקשור לירקות קלויים או פירה מדהים הוא תוספת מושלמת!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את המתכון על גריל ולא במחבת? בהחלט! הכנה על גריל תתן לצלעות טעם מעושן מדהים, ומומלץ להוסיף מעט שמן זית כדי למנוע הידבקות.

מה ההשפעה של מיץ הלימון במתכון? מיץ הלימון לא רק שמוזר את הבשר אלא גם מוסיף לו טעמים נוספים ומעט חומציות מרעננת.

האם ניתן להחליף את הצלעות בבשר אחר? כן! אפשר להכין את המתכון עם נתחי בשר אחרים כמו נתח שוק או בשר טלה, ואם זה בשר עוף, כדאי לקחת על זה בחשבון את זמני הבישול.

כמה זמן בסך הכל המתכון לוקח? המתכון לוקח בסך הכל שעתיים, אך אם רוצים בשר רך ונימוח, מומלץ לשים את הבשר במרינדה לפני הבישול.

האם אפשר להכין את המתכון ככוסמין? בהחלט! ניתן לשלוט בכמות התיבול והעונה על פי טעמכם האישי.

מה אוכלים לצד הצלעות? צלעות בשר נשארות טובות יחד עם פירה, אורז, סלטים עשירים, או מנה כמו קוסקוס ירקות.

האם המתכון מתאים לקיץ? חד משמעית! הצלעות מתאימות בכל עונה, אך במיוחד קיץ, כשיש אירועים משפחתיים.

מה הסוד לבשר רך במיוחד? מרינדה ממושכת עם שמן, חומץ ולימון עושה נפלאות! מומלץ גם לבשל לאט.

איך יודעים אם הבשר מוכן? חור עם מגע קל לבשר ייתן לכם את הרעיון לגבי מידת העשייה – הסימן הוא בהחלט גמישות.

האם ניתן להקפיא את הצלעות? לא מומלץ, מאחר וכשהן פתאום לא נימוחות ומאבדות מהטעמים המושלמים!

אם הרשיתם לעצמכם לטפח את הבצלים והכנתם את הצלעות הנפלאות הללו, אתם מוזמנים לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות שלכם. בעיני, פרסום מתכונים מדהימים הוא חלק מהחיים שלנו, ואנחנו כאן לשתף, להתלהב ולצמוח יחד!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​