הבשר המושלם – מתכון בבישול בעבודת יד לשף הבית שלכם
אין כמו בשר איכותי, שעת הבישול שלכם הופכת למסיבת טעמים וארומה שהופכת את המיוחדות בתחושת הביתיות. האמת היא, כדי להכין מנה מנצחת, צריך לשמור על כמה סודות שעושים את ההבדל בין בשר טעים לבשר מדהים. אנחנו מדברים כאן על מתכון בשר מס 5 – מתכון הבשר שאתם לא רוצים לפספס. אז שימו את המעילים המתודלקים בגזרים והתחילו איתנו את המסע בעולם הבשר!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להגיע למנה המושלמת, לא נוכל לוותר על רכיבים איכותיים. זהו המתכון שיכול להתאים לכל אירוע – מיום שישי המשפחתי ועד לארוחת חג מושקעת. לא נשכח את התבלינים המיוחדים שיתפתו לנו כי तब נהפוך את הבשר שלנו לאגדי. אז מה נצטרך?
- 1 ק"ג בשר טחון (עוף, בקר או כבש)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיניים שום, כתושים
- 1 גזר גדול, מגורר
- 1 ביצה
- 100 גרם פירורי לחם (לגרסה ללא גלוטן השתמשו בפירורי טף)
- 1 כפית כמון (או יותר, אם אוהבים פיקנטי)
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/2 כוס שמן זית לטיגון
- לרוטב: 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
מרכיבים חלופיים
אם אתם צמחוניים או נתקלים באורחים עם מגבלות תזונתיות, אתם יכולים להמיר את הבשר באיולה חרושית (פטריות שיטאקי נבנות היטב בפוד פרוס) או בסויה טחונה. כמובן שתגוון עם תבלינים נוספים והוספה של ירקות.
שלבי ההכנה
חדים וחדורים, הגיע הזמן לחמם את הכיריים! אם אתם מרגישים שהמתכון חומק מכם, אל חשש – אנחנו כאן בשבילכם. אחרי המילים המרגשות, הגיע הזמן לתפריט. נהיה פה כדי להדריך אתכם שלב אחרי שלב!
- מחממים שמן זית במחבת בינונית.
- מוסיפים בצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום ומערבבים עוד כ-30 שניות.
- לוקחים קערה גדולה ומערבבים יחד את הבשר, הגזר, התבלינים, הבצל המטוגן, רוטב צ'ילי מתוק, הביצה ופירורי הלחם עד שהתערובת אחידה.
- מעצבים כדורים קטנים ומשטחים מעט על התבנית.
- מחממים שמן בשולחן ומטגנים את הכדורים עד שנהיה להם צבע זהוב.
- מניחים בתבנית ואופים בתנור לחום של 175 מעלות כ-20 דקות נוספות.
- מגישים חם עם חומוס, סלט ירקות או פיתה חמה – מה שעושה לכם טוב.
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
מישהו הזכיר תוספות? יש כך הרבה דברים אפשריים! בקיץ, אפשר לשים את הכדורים על גריל פחמים, הם יוצאים מופלאים! כמו כן, אפשר להוסיף תבלינים כמו רמונס או קינמון, כדי לשדרג את הטעמים שלכם.
לעיתות קרות, ניתן לשדרג את המנה לכדורי בשר עם רוטב עגבניות שיתאימו לספגטי. תכינו את הידים, כי זה מרגש מאוד!
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור על הכדורים באחסון ממושך? אחרי קירור, אפשר להחמיר בכדורים בשקיות זיפר. יש כאלו שבכלל לא ממתינים – פשוט אוכלים את כולם!
האם הבשר יכול להיות טחון בבית? בהחלט! כל מה שצריך הוא מכונת בשר טובה. כדי להיות עם זה בטוח כמו שרק אתם יודעים.
איך ניתן לגוון את התיבול לאורחים עם יתרונות בריאותיים? תוסיפו תבלינים כמו כורכום או קימל, הם מוסיפים לא רק טעם אלא גם ערכים תזונתיים!
האם ניתן לאפות את הכדורים במקום מטגן? בהחלט, זה מקנה להם טעם קראנצ'י והכנה קלה יותר.
מה אם יש לי אורחים צמחוניים? ללא בעיות! פשוט הכינו גרסה שהעיקר בה היא פטריות שעטופות בתבלינים.
האם ניתן להכין בתבנית סיליקון? יושב מצוין! גם קל לשטוף.
כמה זמן אפשר לשמור את הכדורים בהקפאה? כשלושה חודשים, רק אל תשכחו לכתוב את התאריך. אחרת תמצאו את עצמכם בעימות עם הבשר הישן!
מה הדרך הכי טובה להפשיר את הכדורים? אין דבר טוב יותר מאשר להשאיר אותם במקרר למשך הלילה לפני ההכנה. זה ייתן להם רכות מיוחדת.
אילו סלטים מתאימים לצד המנה? סלט ירקות קיץ או סלט קינואה אמור להוסיף קרנבל טעמים שאף אחד לא יוכל לסרב לו!
איך אתם ממליצים להגיש את המנה? כל החלוקה היא מצוינת, חם, קר, סנדוויץ' או כל מה שתחליטו – הסרט הזה הולך להיות משגע!
אם הכנתם את המתכון הזה והרגשתם את כל הטעמים, אל תתביישו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. מתכון שהופך ללהיט נועד להופיע על כל שולחן! יאללה, לכו לבשל והחלו בהנאה, חברים!