בשר מספר 5 מתכון שישגע את החיך שלכם

בשר מספר 5 – המתכון המדהים שיגרום לכם ללקק את האצבעות

יש משהו פשוט אגדי בחוויה של ניחוחות מדהימים שצומחים מהמטבח בזמן שאנחנו מבשלים. הקרבה לריחות העשירים של בשר מספר 5, שמתכתבים עם זיכרון של ארוחות משפחתיות וערבי שישי, תסחוף אותנו במהרה אל תוך עולמה של אוכל ביתי עוצר נשימה. מדובר במתכון שמזכיר לנו את סבתא שנהגה להכין לחגיגות משפחתיות – והאמת? הוא פשוט משגע. כשתשבו ליד השולחן, תחוו טעמים ממכרים שיפעילו לכם את כל החושים, ועם קצת מזל, אולי אפילו תצליחו לשרוד עד סוף הארוחה. מי יודע, אולי תתחילו מסורת חדשה!

זמן הכנה, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 6 מנות

עכשיו, לפני שמתעכבים על המרכיבים, בואו ניגע בקצת מההיסטוריה של בשר מספר 5. מדובר בחלק מהבשר של הפרה שמאוד פופולרי בעולמות הקולינריים; עם בישול נכון, הוא הופך לנתח נימוח, שופע טעמים, שתהיה לכם בעיה לא להיחשף אליו שוב ושוב. מטרתנו כאן היא לקבוע מיקוד ושיטות בישול שיביאו לכם את התוצאה המושלמת, שתהיה כל כך טעימה, שהיא תיכנס לרשימת המתכונים האהובים שלכם! אז בואו נצא לדרך.

הרכיבים הדרושים

  • 1 קילוגרם בשר מספר 5, חתוך לקוביות (במצעי נימוח)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 1 קישוא קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 כוסות מרק בקר (או מים עם קוביות מרק)
  • 1/2 כוס יין אדום (ואם אתם גם לא מתכוונים לנהוג, אז למה לא?)
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף סוכר חום
  • תיבול: מלח, פלפל, תיבול לפי הטעם שלכם
  • עלים של פטרוזיליה קצוצה לקישוט (אם בא לכם, כמובן!)

כעת, אתם יכולים לשדרג את המתכון לפי טעמכם האישי. אם אתם בעד וריאציה טבעונית, כדאי להמיר את הבשר במדיל שמכינים מקטניות, כמו עדשים, או טופו. יין אדום? אם אתם רוצים לגרום למאכל להיות קצת יותר "מאוד מדי" – הוסיפו קצת קליפת תפוז!

שלבי ההכנה

  • מחממים שמן זית בסיר עמוק על חום גבוה.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב.
  • מוסיפים את השום, גזר וקומץ מלח ומערבבים עד שהגזר מתרכך.
  • מוסיפים את הבשר ומקפיצים עד שהוא מחומם בצורה אחידה בצבע משגע.
  • מוסיפים את היין ומבשלים כ-5 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.
  • מוסיפים את מרק הבקר ורסק העגבניות. מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך שעתיים.
  • לאחר שעה וחצי, מוסיפים קישוא ומערבבים. מתבלים עם סוכר, פלפל ונתן דקה שתיים נוספות להתבשל.
  • מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל ומתנפלים על הצלחות!

אל תשכחו, הדרך בה אתם מתבלים את התבשיל יכולה לשדרג את הטעמים. הוספת טימין, רוזמרין או אפילו מעט צ'ילי יכולה להיות מהלך מעניין. אם אתם אוהבים מתוק, הוספת פירות יבשים כמו משמשים או תאנים מספקת טעם מדהים!

שדרוגים ותוספות

מדי פעם יש לכם אורחים שצריכים דל פחמימות? ניתן להגיש את הבשר לצד ירקות מבושלים או סלט טרי ומרענן. חצילים קלויים בהחלט יכולים להשתלב פה, יחד עם רוטב טחינה פשוט ומעלף. אם מתחשק לכם לתת למנה צבעוניות, תוכלו להוסיף פלפלים קלויים או אפילו ברוקולי.

שאלות ותשובות

איך ניתן לדעת אם הבשר בושל לנחוץ?
הבשר צריך להיות רך וקל ליישור. פשוט תתביישו, תטעמו!

יכול לראות את המתכון בכלים שונים?
בהחלט! זהו מתכון גמיש שניתן להכין בסיר לחץ או טוסטר אובן. פשוט מתאים לנו מה שמתאים לכם.

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את התבשיל לאחר הבישול?
לאחר שהתמצקו הטעמים, תנו לו להתקרר מעט ואז שימו בקופסה אטומה במקרר. הוא יחזיק מעמד כ-3-4 ימים.

איך ניתן להקפיא את המתכון?
קחו את התבשיל לאחר שהתקרר והעבירו לקופסה אטומה. ניתן להקפיא ל-3 חודשים.

האם צריכה להיות עמידה בזמן הבישול?
זה יכול להיראות שונה מבישול לבישול. אך עמידה בקפדנות על זמן הבישול תגביר את האפשרות לבשר רך וטעים!

אפשר להשתמש בבשר קפוא?
בהחלט! אם יש לכם בשר קפוא, רק דאגו להפשיר אותו לחלוטין והמשיכו עם המתכון כרגיל.

כיצד ניתן להכין גרסה יותר חריפה?
פשוט הוסיפו צ'ילי טרי או שבבי צ'ילי במהלך התיבול.

האם אני יכול לשנות את סוג הבשר?
בוודאי! אתם יכולים לנסות פילה, אנטריקוט או אפילו עוף, אם בא לכם לגוון.

מה לעשות אם המתכון יוצא יבש?
המבצע הוא להקפיד על זמן הבישול ולא להסיר את מכסה הסיר.

איך אני יכול לשדרג את המנה עם טעמים אחרים?
שילובי תיבולים متنوعة כמו קימל, כמון או אפילו סויה, יהפכו כל Bite למעניין ומגוון!

בשורה התחתונה, מתכון בשר מספר 5 הוא פשוט מושלם למי שרוצה חוויה עשירה עם טעמים ממכרים. אני ממליצה לכם לשתף את המתכון עם חברים ולשתף את התחושות שלכם! תנו לעצמכם את ההזדמנות לחדש את המנות הקלאסיות. מי יודע? יכול להיות שתגלו את המתכון שיגרום לציונים גבוהים בארוחה הבאה! אל תשכחו להפיץ את המתכון ברשתות החברתיות, כי למה לא לקשט את החיים עם טעמים חדשים?

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​