ברקוקש פתיתים: מתכון אגדי ומדליק לכל המשפחה
דמיינו את הרגע שבו אתם יושבים עם המשפחה, האח-smell של משהו בושל באוויר, והקטנים מתנפלים על הצלחות עם טעמים מדהימים שיגרמו לכולם להתמכר. הידעתם שהמושג "ברקוקש" כשלעצמו הוא המילה שממלאת אותנו בהתרגשות מהמאכל מופלא הזה? פתיתים שסוחפים את כולם בתבשיל משגע של טעמים וריחות, שנוגע בלבבות. כאן זה מתחיל – השנה הכי טעימה שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- משך הכנה: 30 דקות
- משך בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה אנו צריכים כדי ליצור את הברקוקש המושלם? הכינו את עצמכם לשלל טעמים ומרקמים מרהיבים!
- 2 כוסות פתיתים (מומלץ לבחור בסוג מדהים, אוורירי)
- 4 כוסות מים
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 2 כוסות ירקות קצוצים (גזר, קישוא, פפריקה)
- כף תבליני פשטות (כמון, פפריקה, מלח, פלפל)
- חצי כוס קוטג’ או גבינת פטה (אם אתם בקטע בריאותי)
- קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט
באופן אישי, אני ממליץ להוסיף גם צ'ילי חריף כדי לתת טוויסט מעניין, במיוחד אם אתם סובלים מחוסר ריגושים במטבח.
מרכיבים חלופיים
למי שמעוניין בגרסה טבעונית או דלת פחמימיות, אפשר להשתמש ב:
- פתיתים מדל פחמימות (עשויים מאורז מלא או קינואה)
- חלב קוקוס במקום שמן זית לקבלת טעם טרופי
- עלי תרד קצוצים במקום הירקות הקלאסיים לקבלת מרענן ומלא בריאות
שלבי ההכנה
- במחבת חמה, נניח כף שמן זית ונטגן את הבצל הקצוץ עד שישחים.
- נוסיף את השום ונערבב עוד חצי דקה עד שיתבשל.
- נוסיף את הירקות הקצוצים ונערבב עד שיתרככו (כ-5-7 דקות).
- במקביל, נרתיח מים בסיר, נוסיף את הפתיתים ומלח.
- לאחר 7 דקות, נוסיף את התבלינים, נוריד מהכיריים ונשמור על חום נמוך.
- נשלב את הירקות עם הפתיתים, נוסיף את גבינת הקוטג’ וערבב היטב.
- לבסוף, נמעך היטב את כל המצרכים ונדאג שכל טעם יהיה ממכר.
- נ garnish כל מנה עם פטרוזיליה קצוצה.
לאחר שסיימתם את ההכנה, תראו איך כל המשפחה מתנפלת על הקערה. הכינו את השולחן לקראת טקס הטעימות!
תוספות ושדרוגים
אם אתם רוצים להפתיע את האורחים או את בני המשפחה, הנה כמה רעיונות לשדרוגים שיכולים לקחת את הברקוקש הזה לפסגות חדשות:
- לאוהבי התיבול: מוסיפים רבע כוס חומץ בלסמי עם רוטב סויה לפני הסיום.
- קצת שומשום קלוי על גבי המנה גם מוסיף טעם אגדי וסוג של קראנץ'!
- אפשר להכין רוטב טחינה להוסיף על המנה ולהרגיש את הטרנד הבריא.
- ולהשלים את כל האירוח עם פיתות רכות וריחניות בצד.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור את הברקוקש במקרר?
כדאי לשמור את הברקוקש בקופסה אטומה במקרר. הוא יישאר טרי עד 3 ימים.
האם אפשר להכין אותו עם פסטה במקום פתיתים?
בהחלט! ניתן להמיר את הפתיתים בפסטה קצרה, כמו פנה או פוזיליני.
האם ניתן להוסיף בשר למתכון?
חד משמעית כן! הוספת עוף או טחון תביא להפתעה טעימה וממכרת.
מה מומלץ להגיש לצד הברקוקש?
לצד המנה המושלמת הזו, ניתן להגיש סלט ירוק מרענן או חומוס עם טחינה.
האם חשוב לטגן את הבצל והשום?
מטבח Maroc טוען שזה בהחלט מקנה טעמים עמוקים יותר למנה, אז מאוד מומלץ!
האם ניתן להקפיא את הברקוקש?
כן, ניתן להקפיא אותו! רק תוודאו שאתם מקפיאים אותו בכלי שמתאים להקפאה.
מה עושים אם אהבתי חריף?
הוסיפו עוד צ'ילי חריף, או אפילו טחינה חריפה כדי לקבל את הקטנות הפיקנטיות!
האם אנשים לא אוהבים פתיתים?
לא יודעת מה לומר; במקרים כאלו אפשר לשקול להמיר את הפתיתים עם קינואה או אורז.
האם יש צורך לבשל אותו ביום ההכנה?
ניתן להכין אותו יום מראש, אבל טעמים עשירים וטריים הכי טובים שיוצאים בחום מתנשא.
מה שואלים את הקטנים אחרי שהם מסיימים לאכול?
תשאלו אם הם רוצים עוד, ואם כן, תנו להם טיפ קטן בבישול, זה השתיים תרבויות הכי מרגש!
אם אתם נהנים מהמתכון הזה, אנא שתפו אותו עם חברים! הגיע הזמן לשמח אחרים עם טעמים מדהימים!