בקר מתכון מפתיע שישנה לכם את הארוחה

"`html

מתכון לבקר בגריל עם תוספות מרהיבות – חוויה קולינרית מדהימה!

בואו נדבר על דבר אחד: יש רגעים בחיים שבהם האוכל הופך לחוויה של ממש. לא סתם אוכל, אלא משהו שמותיר טעם של עוד, שמרחיב את הלב וממלא את הנשמה. אנחנו נלמד יחד איך להכין מנת בקר בגריל מדהימה, שלא תיארתם לעצמכם שתהיה כל כך משגעת! כשנשב עם הביקור המוזמן או אפילו ביום שישי רגוע, זו תהיה המנה שכולם ידברו עליה. מי לא רוצה ללקק את האצבעות? הנה המתכון הכי טעים שיש!

זמן הכנת המתכון, רמת הקושי ומספר מנות:

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1.5 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6-8 אנשים

הרכיבים הדרושים

לפני שניכנס לעובי הקורה (ולגריל), כדאי שנדבר קצת על רכיבים. בואו נוודא שיש לכם את כל מה שאתם צריכים כדי ליצור את המנה הזאת, שהיא לא רק קלאסית אלא גם מהדורות המודרניות!

  • 1.5 ק"ג בשר בקר (חלק שייטל או אנטריקוט – אתם מחליטים!)
  • 4 שיני שום, חתוכות דק
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס דבש (כן, אני יודע שזה נשמע מוזר, אבל זה חובה!)
  • מלח וש pepper שחור טחון, לפי הטעם
  • תערובת תבלינים (כגון פפריקה, כמון, קימל, טימין – כל מה שאתם אוהבים)
  • לגריל: שיפודי עץ (לא לשכוח להשרות במים!)

מרכיבים חלופיים

אם אתם על דיאטת דל פחמימות או רוצים לשדרג למשהו קליל יותר, אפשר בהחלט להחליף את הבשר בחזה עוף או בשר טחון! המנה תצא מדהימה גם כך. ואם אתם טבעונים? תנסו עם טופו או סייטן, שלא תאמינו כמה שזה יכול להיות טעים!

שלבי ההכנה

וכעת, לאחר שהתלהבנו מהרכיבים, הגיע הזמן לקפוץ על דרך הכנה המדויקת שתהפוך אותנו לאומני גריל מדהימים!

  1. נשפוך את השום והחומרים לתוך קערה גדולה.
  2. נוסיף את הבשר ונערבב היטב, נוודא שכל הנתח מכוסה בתערובת.
  3. נשאיר את הבשר להשרות לשעתיים (ואם אפשר, לילה שלם במקרר – טעם אגדי!).
  4. נתחיל לחמם את הגריל לטמפרטורה גבוהה.
  5. אם יש לכם שיפודי עץ, בואו נשרוף אותם במים לפני השימוש! לא רוצים ששיפודים ייקחו את הבשר.
  6. נעביר את הבשר לשיפודים, חשוב לא להעמיס יותר מדי.
  7. מניחים על הגריל וצולים כ-10-12 דקות מכל צד, עד לשחמה משגעת.
  8. מוציאים ומניחים לעמוד כמה דקות לפני ההגשה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו כשהבשר שלנו ישב היטב במנוחה והוחלף בטעמים, אנחנו יכולים לחשוב על תוספות. איך לגבי סלט ירקות קצוץ עם רוטב שום ולימון? ואולי פירה עם חלב קוקוס לנגיעה מאוורירית. אם רוצים להפתיע, אפשר להכין גם צ'יפס בטטה לצד, מה שיקנה מראה מרהיב וניחוח שלא תאמינו כמה ממכר הוא!

שאלות ותשובות

איך יודעים שהבשר מוכן בדיוק?
אחד הדברים החשובים הוא לבדוק את הטמפרטורה הפנימית של הבשר. דרך טובה היא להשתמש במדחום. עבור נתחים אדמדמים, כדאי לשאוף למעט פחות מ-60 מעלות.

אפשר להכין את המתכון הזה על מחבת ולא על גריל?
בוודאי! תהליך ההכנה הוא דומה. הוויב של גריל מוסיף הרבה טעמים, אבל על מחבת אפשר להגיע לתוצאה נהדרת.

מה לעשות אם אני רגיש לשום?
אפשר פשוט לוותר עליו או להחליף אותו בבצל קצוץ דק – זה יעבוד גם טוב!

מה אני יכול לעשות אם אני לא אוהב דבש?
תשמעו, יותר טוב מרוטב ברביקיו – תחליף אותו ברוטב שאתם אוהבים. זה יהיה אפילו יותר מעניין!

אילו תוספות ירקות מתאימות לבשר?
בצל, פטריות או פלפלים קלויים – כולם ישתלבו בצורה מעולה.

כמה הסטות יש בזה אם הראש שלי לא בקצב?
שום בעיה! זה הזמן לקחת את הזמן, לרענן את הראש ולחזור למתכון מתי שנח לכם.

האם אפשר לשמור שאריות מהבשר למחרת?
בהחלט, אבל מומלץ לשמור במיכל אטום ולהשתדל לא להשאיר יותר מ-3-4 ימים במקרר.

איך אפשר לשדרג את הסלט?
אולי להוסיף אגוזים קלויים או גבינה פטה? זה ייתן טוויסט מדהים ויגביר את המלכותיות של המנה!

מה עם צמחוניים? איך הם יכולים להכין את זה?
כמו שאמרנו, טופו או סייטן בהחלט הולכים להיות חלק מהחגיגה. תנו להם ספייס ותראו מה יקרה!

האם יש בעיה להכין את זה לעובדים שלי בו זמנית?
לא אם יש לכם כמה גרילים או מחבתות! אפשר גם לבקש ממאפוש"ח, להתחיל ולהכניס למקפיא – אי לכך תשתעשעו!

וזהו, חברים! המנה הכי מדהימה, מעלפת וממכרת שלכם. אל תתביישו לשתף את המתכון הזה עם החברים ברשתות החברתיות ולצוד חברים חדשים בחוויות קולינריות. זה הזמן להוציא את הבקר לגריל ולהתענג על טעמים שלא תשכחו!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​