בצק פריך עם שמן ללא ביצים
תארו לעצמכם את הרגע שבו אתם פותחים את התנור ומריחים את הריח המדהים של עוגייה שנאפתה בצורת בצק פריך. חוסר דברי הרקע המיתולוגיים של אמא או סבתא חוסך לכם זמן, אבל מעלה את השאלה: כיצד ליצור בצק פריך בלי ביצים? זה רעיון בריא ולא פחות ממושלם! מצאנו את המתכון הכי טעים שיש שיאפשר לכם ליהנות מכל העולמות! בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
- כ-30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל-8 פיסות
הרכיבים הדרושים
לבצק שלנו נצטרך מספר רכיבים שמקורם במטבח הפשוט שלנו. כל אחד מהם יודע לגרום לאנשים ללקק את האצבעות!
- כוס (240 מ"ל) קמח חיטה מלא
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן צמחי (כמו שמן זית או שמן קנולה)
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מים קרים
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר (אם אתם אוהבים מתוק או לא יוצאים עם מתוקים, ניתן להפחית)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- תמצית וניל או לימון (לצורך שדרוג הטעם)
מרכיבים חלופיים
אם אתם אוהבים לשחק עם מתכונים, הנה כמה רעיונות שיכולים לשדרג את הבצק הפשוט הזה:
- אורז קמח במקום קמח חיטה מלא – אם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן.
- במקום שמן, אפשר להשתמש במרגרינה טבעונית כדי להפוך את המתכון לטבעוני.
- לגרסה בריאה יותר, שימו במקום הסוכר ממתיק טבעי כמו דחף של דחף של מג'הול.
שלבי ההכנה
ההכנה של הבצק הזה היא פשוטו כמשמעו, ממש לחיצת כפתור! בואו נצא לדרך!
- מניחים את כל המרכיבים היבשים בקערה: קמח, סוכר, סודה לשתייה ומלח.
- מערבבים בעזרת מטרפה את כל היבשים עד שהתערובת אחידה.
- עכשיו, מוסיפים את השמן והמים הקרים.
- לשים את הבצק עם הידיים עד שהכל מתאחד! מדובר בפעולה מהנה וגם טובה לכושר תוך כדי הכנת מאכלים!
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומשטחים אותו בעזרת מער rolling.
- חותכים את הבצק לפיסות בגודל הרצוי.
- מסדרים את הפיסות על מגש מרופד בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס במשך 15-20 דקות או עד שהבצק מתחיל להתזהב.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לפני ההגשה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם התחלתם עם הבצק הזה והוטמעתם בחוויה, תוכלו להוסיף לו עוד טעמים מהפנטים! אני מדבר על תוספות מדהימות:
- שוקולד מריר קצוץ או צימוקים – לשדרוג מתוק ומנחם.
- אגוזים קצוצים – הם מביאים פריכות לא נורמלית!
- מקראות של פירות יבשים – אין כמו טעם ייחודי שיעשה את זה יותר מרגש.
- תוספת של תיבול, כמו קינמון או קקאו – לכל מי שאוהב את הטעמים היותר מספציפיים.
שאלות ותשובות
האם ניתן להקפיא את הבצק? בהחלט, אפשר להקפיא את הבצק לתקופה של עד חודש.
מה אפשר לשים במקום שמן? אם אתם לא מעוניינים בשמן, ניתן להשתמש בחמאה רכה כדי ליצור טקסטורה שונה.
האם הבצק מתאים להכנת פאי? בהחלט, ניתן להשתמש בו להכנת פאי! זה יהיה אגדי.
האם ניתן להפוך את הבצק לכשתי מנות? כן, אפשר להכפיל את הכמויות וליצור יותר פיסות.
איך לדעת אם הבצק מוכן לאפייה? הבצק מוכן כשקצוותיו מתחילים להשחים.
האם אפשר להוסיף ביצים לבצק? במתכון הזה לא, אבל הוספת ביצה יכולה לתת מרקם אחר.
אילו סוגי קמח ניתן לשלב? קמח חצי חצי, קמח שיפון או קמח תפו”א יכולים להפוך את המנה לטעימה מאוד.
מה אני יכול לעשות עם הבצק אם הוא נדבק? אם הבצק נדבק, הוסיפו מעט קמח ולשו אותו שוב.
האם יש אפשרות לצוון את הבצק? אפשר בהחלט, השתמשו בצבעי מאכל טבעיים להפתעה במראה.
מה ניתן להגיש עם הבצק המוכן? אפשר לשדרג את המנה עם ריבה, דבש או שוקולד!
אל תהססו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים! התחלקו בחוויות, בפרטים ובתמונות ברשתות החברתיות. זה הזמן להפיץ את השמחה והאהבה לבצק פריך מדהים הזה!