מתכון לבצק פריך עם שמן
האם יצא לכם לפעמים להרגיש שהעולם פשוט מתמוטט כשאתם פותחים את המקרר ונראה שאין לכם מה לאכול? בדיוק ברגעים אלו, כאשר אנחנו לא יודעים מה להכין לארוחה או לקינוח, מגיע הבצק הפריך שלנו להציל את המצב. מדובר במתכון מדהים, שלא רק שישדרג כל מאפה, אלא גם יגרום לכם ללקק את האצבעות ולרצות להכין אותו שוב ושוב. אז אם אתם מתכוננים לגילוי טעמים חדשים וממכרים, הגיע הזמן שנצלול יחד לתוך עולם הבצק הפריך הזה.
זמן ההכנה, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן קירור: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 2 פשטידות או כ-12 טארטים
בצק פריך עם שמן הוא לא רק מתכון קלאסי. מדובר על בסיס מדהים לכל פשטידה, טארט או עוגה שתרצו להכין. הוא קל להכנה, נעים לעבודה, ומעניק לכל מנה טוויסט מעלף שאין אפשרות לעמוד בפניו. בזכות השמן, הבצק יוצא אוורירי ונימוח, וכל ביס הוא פשוט אגדי.
הרכיבים הדרושים
- 300 גרם קמח רגיל
- 100 מ"ל שמן (אפשר להשתמש בשמן זית, קנולה או שמן קוקוס)
- 100 מ"ל מים קרים
- 50 גרם סוכר (לגרסה מתוקה) או 1 כפית מלח (לגרסה מלוחה)
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה (אם רוצים בצק גבוה ונפלא)
- אפשר להוסיף גם תמצית וניל או ציפורן לארומה נפלאה
למי מכם שמתכנן על גרסה טבעונית, אפשר להמיר את השמן בשמן קוקוס או שמן זרעי ענבים. גם קמח ללא גלוטן יתאים בהחלט במתכון הזה. כדאי לנסות ולהתנסות!
שלבי ההכנה
בואו נעבור לשלב הכי כיף, שזה החלק של ההכנה. מתכון שמתחיל לפעול באוויר וכולל ריחות משגעים, הוא מתכון שאנחנו רוצים לנסות.
- אנחנו מתחילים בהכנת קערה גדולה, שבה אנו מכניסים את הקמח.
- מוסיפים את הסוכר או המלח, בהתאם למתכון שבחרתם.
- מוסיפים את השמן ומערבבים היטב עד שהתערובת משתלבת.
- כשהשמן מתחבר לתערובת, מוסיפים את המים הקרים בהדרגה.
- לשים את הבצק עד שהוא הופך לגמיש ואוורירי.
- עוטפים בעזרת ניילון נצמד ומניחים במקרר למינימום 30 דקות.
לאחר קירור קצרצר, יהיה לנו בצק מושלם, מוכן להכנת כל סוגי המאפים שמתחשק לכם.
תוספות או שדרוגים אפשריים
עכשיו כאשר יש בידיכם בצק פריך מדהים, כדאי לדון בכמה שדרוגים. אפשר לשדרג את הבצק על ידי הוספת פקאנים קצוצים, אגוזי מלך, שוקולד צ׳יפס או תבלינים כמו קינמון או זנגביל. כל תוספת תשדרג את הטעמים ותהפוך את המנה למעלפת.
ואם תרצו ללכת על ממש על הגבול של השגעון, תוכלו להוסיף שכבת פירות טריים על בסיס הבצק וליצור טארט פירות שלא תשכחו זמן רב.
שאלות ותשובות
כמה זמן הבצק מחזיק במקרר?
בדרך כלל, הבצק פריך יכול להחזיק במקרר עד שבועיים. לעיתים אפשר גם להקפיא אותו ולשמור למשך מספר חודשים. פשוט צריכים לארוז היטב בניילון נצמד!
האם הבצק הזה מתאים לפשטידות?
בהחלט! הבצק מושלם לפשטידות. תוכלו למלא אותו בכל טוב ולעצב אותו כך שיתאים בדיוק למילוי שבחרתם.
מה אם אין לי שמן זית?
דאגו לא להשתמש בשום סוג של שמן קנוי. שמן קנולה או שמן קוקוס בהחלט יתאימו למתכון הזה.
האם אפשר להכין עם קמח ללא גלוטן?
כן! קמח ללא גלוטן כמו קמח שקדים או קמח תפו"ע יעבוד נהדר עם המתכון הזה. התוצאה תהיה קצת שונה, אבל עדיין נהדרת.
חרדתי לגבי הסוכר. האם ניתן להמיר אותו?
יש מקום להמיר את הסוכר בממתיקים כמו סטיביה או סוכר קוקוס. פשוט שימו לב שהתוצאה עשויה לא להיות מתוקה כמו הגרסה עם הסוכר.
מה כדאי לדעת על השילוב עם אבקת סודה לשתייה?
אבקת סודה לשתייה מוסיפה אווריריות לבצק. אם תבחרו להשתמש בה, התוצאה תהיה מעט גבוהה יותר, מה שמושלם לטארטים.
מה ההבדל בין בצק פריך עם שמן לבצק עם חמאה?
בצק שלא שומש בחמאה נחשב לבריא יותר. שמן לרוב יניב בצק רך יותר, עם טעמים שמזכירים את עולמות הקונדיטוריה, בעוד שחמאה תעניק טעם עשיר יותר.
האם הבצק הזה יתאים גם לפיצות?
ללא ספק, אם אתם אוהבים פיצות עם קראסט פריך וטעים, תרגישו חופשי להשתמש במתכון הזה.
כיצד אלשמור על פריכות הבצק לאחר האפייה?
לשמור את המאפים במקום יבש ומאוורר. ניתן גם להניחם בתבנית עם חורים כדי לשמור על פריכותם.
אז מה חשבתם על המתכון המושלם הזה? הוא בהחלט נחשב לאגדי! אנחנו בדיוק הכנו אותו בבית שלנו, והאווירה הייתה מסביב כל כך מיוחדת שכולם לא יכלו להפסיק לאכול. זה הזמן שלכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם, ולהפיץ את האהבה!