בצק פיצה אוורירי
שיעור חשוב בחיים – פיצה היא לא רק אוכל, היא לגמרי דרך חיים! אם אתם כמוני, גם לכם יש רגעים שבהם אתם מתגעגעים לפיצה הנפלאה של סבתא שלכם, מלאת אהבה וריחות ביתיים שממלאים את החלל. הבצק הזה הוא התשובה לשאלות שאתם שואלים את עצמכם כל פעם מחדש: "איך אפשר להכין פיצה מושלמת בבית?" למזלי, אני כאן לשתף אתכם במתכון מדהים לבצק פיצה אוורירי, שמדבר לא רק על טעם אלא גם על תחושה. באחריות, זה הבצק הכי טעים שיש!
זמן הכנת המתכון: 60 דקות | רמת קושי: בינוני | מנות: כ-4 פיצות
- זמן הכנה: 30 דקות.
- זמן התפחה: 30 דקות (אפשר להאריך אם רוצים אווריריות נוספת).
- דרגת קושי: בינוני – לא נורא, אל תשברו את הראש.
- המנה מספיקה ל-4 אנשים רעבים!
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשכולנו מתוגמלים על הדמיון שלנו עם ריחות פיצה, הגיע הזמן להתמקד במרכיבים המיוחדים שיביאו אותנו למדרגת הפיצה הביתית ההולמת. מה שחשוב להבין הוא שכל רכיב בתהליך הוא חלק מהקסם, והדבר הזה בהחלט לא יקרה בזהירות!
- ק"ג קמח לחם (הכי טוב, מעניין, ממכר)
- 20 גרם שמרים טריים (או 2 כפיות שמרים יבשים)
- 2 כוסות מים חמימים
- 2 כפות דבש (ממש משגע)
- 2 כפות שמן זית (שיהיה אגדי)
- 1/2 כפית מלח
שלבי ההכנה
מה מחכה לנו בשלבים המהממים? נתתח את ההכנה ונעשה את זה פשוט ומובן. יש להתרכז ולהיות במרכז הרגע:
- נתחיל בהכנת השמרים: נשפוך את המים החמים לקערה, נוסיף את השמרים והדבש. נערבב וניתן להם להתפשט כ-10 דקות.
- נמשיך עם הקמח: נוסיף לקערה את הקמח והמלח.
- נשפוך פנימה את השמן ונעבוד עם הידיים עד האיחוד של כל החומרים.
- נוציא את הבצק אל משטח עבודה מקומח, ונלוש אותו כ-10 דקות עד שיתגבש היטב.
- נצור את הבצק בכדור, נשים אותו בתוך קערה מקומחת, ונכסה בניילון נצמד. ניתן לו להתפיח שעה עד שיכפיל את משרתו.
- נכין משלוח: נתחיל לחמם את תנור על טמפרטורה גבוהה של 250 מעלות צלזיוס, עם אבן פיצה בתנור או תבנית אפייה.
- לאחר שהתפחה, נחלק את הבצק לכדי 4 כדורים שווים. כל כדור יהיה כ-250 גרם.
- נשטח כל כדור בעזרת הידיים או עם מערוך על משטח קומח עד שיתקבל בסיס עבה.
- נניח את הבצק על נייר אפייה, נוסיף את התוספות האהובות עלינו – רוטב, גבינה וירקות.
- נכניס לתנור ואופים כ-10-15 דקות עד שהחלק התחתון מזהיב וגבינת המונטרי ג'ק נמסה ונמתחת.
גרסאות ושדרוגים
יש לכם רעיונות למרכיבים? בהחלט! ניתן לשדרג את הבצק הזה בכמה דרכים שימושיות. לדוגמה, תוכלו להוסיף לתוך הבצק סמני זעתר ולא יותר מזה, או אולי אפילו דקיקות של פריזרם עם גבינת מוצרלה מעל. זה כמו להכניס תוספות אגזיות שלא ציפיתם להן!
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים על הפיצה בנוסף?
נוכל לשים את כל מה שאנחנו אוהבים, כמו פפרוני, פלפלים קלויים, מיקס ירקות קלויים, אנשובי, או אפילו פירות.
האם אפשר להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן?
בהחלט! כשתשתמשו בקמח ללא גלוטן, תוודאו על ידי היצרן שזו אפשרות טובה למאפים. הדבר עשוי לשנות את המרקם, אז תוסיפו יותר מים אם זה יבש.
מה אם השתמשתי בשמרים יבשים?
אם אתם בוחרים בשמרים יבשים, הכניסו אותם ישירות לתוך הקמח, כאן שימו לב לא לשים יותר משם.
כמה זמן הבצק מחזיק מעמד במקפיא?
אם אתם רוצים לשמור את הבצק לעוקב, הכניסו אותו לשקית מקפיא. הוא יישמר עד חודש!
למה כדאי להשאיר את הבצק לתפוח?
התפיחה עוזרת לבצק להיות אוורירי ומיוחד, וזה בדיוק מה שאנחנו רוצים בפיצה שלנו.
האם ניתן להכין את הבצק יום קודם?
כמובן! אתם יכולים להכין את הבצק, להכניס למקרר ואז להשתמש בו למחרת.
מה התועלת של הדבש בבצק?
הדבש עוזר בשימור הלחות ומוסיף לטעם, מה שנותן לכם טעם מחמם ואגדי.
האם הפיצה מתאימה לילדים?
בוודאי! זה מתכון מצוין לפעילויות משפחתיות ולערבי פיצה בבית.
האם יש אפשרויות תיבול לדחוס את הבצק?
מומלץ להוסיף תיבול כמו אורגנו או בזיליקום לתוך הבצק לפני התפיחה, לקבלת תוצאה כזו משגעת!
אז מה עם הרוטב?
רוטב עגבניות תוצרת בית עם עשבי תיבול והכנה חלקה לחוויה שכולה מושלמת.
המתכון הזה הוא פשוט מדהים, ממכר ומשגע! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות. הפיצה מחכה לכם – יאללה, לתנור!