בצק לפוקצ'ה בטאבון שאף אחד לא יכול לסרב לו

"`html

בצק לפוקצ'ה בטאבון

אין כמו ריח של פוקצ'ה בתנור, במיוחד כאשר מדובר בפוקצ'ה שעברה טבילת אש בטאבון! השילוב של לחם חם, ריחני, עסיסי ודחוס בטעמים מדהימים הוא פשוט מעלף. זהו מתכון שמכה על חצאים נימוחים אמרה: "הייה משפחה!" ובתוך זמן קצר, אתם תמצאו את עצמכם מסביב לשולחן, לוגמים יין ומביטים בפוקצ'ות שמתנשאות בפראות לתקרה. כאן תוכלו ללמוד כיצד להכין את הבצק המושלם עבור הפוקצ'ה שלכם, כך שהיא תהיה לא רק טובה, אלא גם משגעת! ללקק את האצבעות זו לא סתם קלישאה – אחרי המתכון הזה, תגלו שהיא אמת לאמיתה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן תפיחה: 60 דקות
  • אופים בטאבון: כ-10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מניחו למספר אנשים: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שאתם פונים להכנת הבצק לפוקצ'ה, הנה רשימה של רכיבים שידאגו לכך שהפוקצ'ה שלכם תהיה אגדה. תהליך הכנת הבצק גדול מכל מה שחשבתם, אבל בשילוב עם רכיבים פשוטים, תקבלו תוצאה פשוט מדהימה!

  • קמח לחם: 500 גרם
  • מים חמימים: 300 מ"ל
  • שמרים יבשים: 7 גרם
  • מלח: 10 גרם
  • סוכר: 10 גרם
  • שמן זית: 50 מ"ל
  • תוספות אפשריות: מלח גס, זיתים, רוזמרין, עגבניות מיובשות

מרכיבים חלופיים

אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, פשוט הוציאו את הסוכר מהמרכיבים. מתכון זה גם מתאים לאלו עם בעיות גלוטן – במקום קמח לחם, ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים בתוספת של חומרים מחזיקים כגון ערבוב זרעי פשתן עם מים כדי לקבל את המרקם הרצוי. תופתעו עד כמה התוצאה תהיה עדיין טעימה!

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן להתחיל להכין את הבצק לפוקצ'ה. הנה השלבים בבהירות כדי להבטיח הצלחה בטאבון. חשוב לכם לדעת: לפוקצ'ה יש חוקים משלה, אז הקפידו לעקוב אחרי כל שלב!

  1. בתוך קערה גדולה, נכניס את המים החמים, השמרים והסוכר, נניח להם לעמוד כ-10 דקות.
  2. לאחר שהשמרים תוססים ומבעבעים, נוסיף את שמן הזית.
  3. בתוך קערה נוספת, נערבב את קמח הלחם ומלח.
  4. נוסיף את התערובת מהקערה הראשונה לקמח ונערבב בעזרת כף עץ עד שהבצק מתאחד.
  5. נעביר את הבצק לשטח עבודה מקומח ונשקה אותו היטב בידיים למספר דקות עד שיהיה חלק ואוורירי.
  6. נחזיר את הבצק לקערה, נכסה במגבת ונשאיר לתפוח במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  7. כשהבצק תופס גובה, נפרוס אותו על משטח משומן, וניצור בו חורים בעזרת האצבעות.
  8. נוסיף מעל את התוספות הרצויות – ולחץ קל נותן פוקצ'ה משגעת!
  9. נכניס לטאבון החם למשך 10 דקות או עד שהפוקצ'ה הופכת לחומה ומעט פריכה.
  10. נוציא, ניתן לה להתקרר מעט, ואז חותכים לחתיכות מרובות. ללקק את האצבעות שלכם בכניסת החוויה ולא לשכוח להגיש עם רוטב איכותי לצד!

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

כשהפוקצ'ה שלכם יוצאת מהטאבון, השמים הם הגבול! כאן תוכלו להוסיף מגוון תוספות משגעות:

  • זיתים שחורים או ירוקים המעניקים טוויסט עשיר.
  • רוזמרין טרי שמעניק ארומה ייחודית.
  • טבעות של עגבניות מיובשות שיביאו לתחושת גן עדן.
  • ציפוי של גבינת פטה מעל או שקדים קלויים כקישוט לעושר נוסף!

שאלות ותשובות

מהו ההבדל בין קמח לחם לקמח רגיל? קמח לחם מכיל יותר חלבון שמסייע בבניית הגלוטן, דבר החשוב לאפיית לחמים כמו פוקצ'ה כדי להשיג את המרקם הנכון.

כיצד נדע אם הבצק תפח מספיק? אם הוא הכפיל את גובהו והופך לאוורירי, יודעים שהצלחה הייתה מנת חלקכם.

האם אפשר להכין את הבצק יום קודם? בהחלט! ניתן להכין את הבצק לפני זמן ולשמור אותו במקרר. נתינת חום מחייה אותו שוב לפני האפייה.

מה קורה אם אין לי טאבון? אם אין טאבון, אל תדאגו! תנור רגיל גם עושה את העבודה, באמצעות חום גבוה ככל האפשר.

כמה זמן כדאי להבחין את התוספות על הפוקצ'ה? מומלץ להוסיף את התוספות כשתשימו את הבצק בתבנית, כדי שהם יתאימו היטב על פני הבצק.

האם אפשר להקפיא פוקצ'ה מוכנה? כן! פוקצ'ה מוכנה תוכל להישאר במקפיא עד חודש בקירור מדוקדק.

איך יודעים שהפוקצ'ה אפויה? כשצובעים לזהב יפה קבוע מדי והמשטח פריך, זה הזמן להוציא!

מהם הרוטבים המומלצים לציד הפוקצ'ה? רוטב פסטו, חומוס או רוטב יוגורט ישתלבו בצורה מושלמת בצד!

האם בוודאי להשאיר את הפוקצ'ה להתקרר לפני ההגשה? ולמי יכולה שמישהו לא יתאפק? אלא שמציעים לראות את זה בתור עבירה!

האם אפייה בטאבון דורשת יותר חום מאשר בתנור? בטאבון, החום מגיע מכמה כיוונים בו זמנית, כך שהתוצאות יוצאות מעלפות. כן, הדרישה היא ליותר.

עכשיו לאחר שלמדתם כיצד להכין את הבצק המדהים לפוקצ'ה בטאבון, הגיע הזמן לחלוק את המתכון עם חברים וליהנות מהחוויות המושלמות! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו ממנו!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​