בצק ללא שמרים שיביא אתכם לתוצאות מושלמות

בצק ללא שמרים – הבצק המושלם שיגרום לכם לרצות עוד!

אתם יודעים מה? יש משהו קסום בהכנת בצק. הצפייה בכיצד חומרי הגלם פשוט מתמזגים והופכים למשהו שכולם אוהבים, היא פשוט מדהימה! אבל עכשיו, שימו לב: אנחנו לא מדברים כאן על בצק שמרים, אלא על בצק שיכול להיות אפילו יותר מהיר, יותר קל ומהמם. אין צורך להמתין להתפחה, רק לערבב ולשקשק, והנה יש לנו בצק שמדגמן במקום כולנו – ואתם תרגישו כמו קונדיטורים מקצועיים! הבצק הזה הוא לא סתם מתכון של סבתא – הוא מתכון אגדי שעומד להפתיע אתכם ולהשאיר אתכם עם טעם של עוד.

זמן הכנת המתכון: 20 דקות | רמת קושי: קל | כמות מנות: 4-6 מנות

  • סך הכל הזמן: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מוכנים לקצת מאד טעים? הגיע הזמן.

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל עם הכנת הבצק, בואו נוודא שיש לכם את כל מה שצריך. כמה מרכיבים פשוטים, שילוב מנצח ויוצא לנו בצק מדהים. זה יכול לשמש כבסיס לפיצות, פשטידות, מאפים או כל רעיון טעים אחר שמעניין אתכם.

  • 300 גרם קמח חיטה
  • 3 כפות שמן זית (למה לא להשתמש בשמן קוקוס? הרעיון שלכם!)
  • 200 מ"ל מים פושרים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר (הכל נספר!)
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (או סודה ביקרבונט)

והנה גם טיפים! אם אתם טבעוניים, פשוט החליפו את השמן בשמן רסק תפוחים. זה ייתן לכם תוצאה מדהימה, וגם יהיה בריא יותר. ואם אתם אלרגיים לגלוטן, אתם יכולים לנסות קמח שקדים או קמח כוסמת.

שלבי ההכנה

עכשיו כשהמרכיבים מוכנים, הגיע הזמן לפעול. המדריך שלנו שלב אחר שלב יוביל אתכם אל הבצק הכי טעים שאתם יכולים לדמיין.

  1. ניקח קערה גדולה ונוסיף את הקמח, מלח, סוכר ואבקת סודה לשתייה – ניתן לערבב כדי שלא יהיו גושים.
  2. נשפוך את השמן ונתחיל לערבב בעזרת מזלג (או אפילו בידיים אם בא לכם להרגיש כאילו אנחנו בימים עתיקים).
  3. לאט לאט נוסיף את המים הפושרים. כאן יש להרגיש את הבצק מתגבש.
  4. אם הבצק יבש מדי, ניתן להוסיף עוד מים טיפה טיפה. אם רך מדי, הוסיפו קמח.
  5. למדה מי אנחנו באמת – נלוש את הבצק במשך 3-4 דקות, עד שיתקבל בצק חלק ואוורירי.
  6. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונניח למנוחה של 10 דקות (לא, זה לא בריחה מהבצק; זה כח לגרום לו להיות טוב יותר).
  7. לאחר המנוחה, הבצק מוכן לשימוש! ניתן לרדד או לחתוך לפי הרצון שלכם.

חשוב להזכיר – בזמן ההכנה של הבצק, חובה לחייך! זה מה שהופך את התהליך למיוחד.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהבצק שלנו מוכן, אפשר להכניס אותו לעולם מלא בהרפתקאות קולינריות. תוספות ושדרוגים יכולים לקחת את המאכל לשיאים חדשים ומעלפים.

  • בצל מרוסק, גבינת פטה וזיתים יכולים להפוך ממטעמים לפשטידה מבטיחה!
  • שום קלוי ועשבי תיבול – זה יעשה את הבצק למשגע! אתם לא תפסיקו ללקק את האצבעות.
  • לעבוד עם נוגט או אגוזים מסוכרים – טעים כמו חלום!
  • פאקור עם פירות כמו תפוחים או דובדבנים. לא תשכחו לזהות את עצמי את זיכרונות הילדות.

שאלות ותשובות

האם הבצק הזה מתאים להכנת פיצה? בהחלט! זה בסיס מושלם לפיצה מדהימה. פשוט רדדו אותו על תבנית והוסיפו את כל המוזרויות שתרצו, מהגבינה החביבה שלכם ועד הירקות הכי כשרים שתרצו להוסיף.

כמה זמן הבצק נשאר טרי? אם שומרים אותו במקרר עטוף היטב, הוא יכול להחזיק מעמד לפחות 3-4 ימים.

אפשר להשתמש בקמח מלא? כן! קמח מלא ייתן לבצק טעם אגדי, אך תיתכן צורך להוסיף עוד מים, מאחר שהוא סופג יותר לחות.

האם יש לי צורך בקמח חיטה? ניתן להשתמש בחלופות כמו קמח תפו”א או קמח שקדים – התוצאה תהיה קצת שונה אבל בהחלט שווה ניסיון!

מה אם אני רוצה שהבצק יהיה עבה יותר? פשוט שניוול את הבצק יותר; תוסיפו גם מעט קמח בזמן הלישה.

איך אדע אם הבצק מוכן? כשומר את הצורה שלו ומרגיש שמנמן ואוורירי. אל תשכחו להתנסות בתחושות!

האם יש לי אפשרויות בריאות נוספות? לחלוטין! החליפו את השמן בשמן קונאן או שימוש בשמני זרעים לא תוקפים בקלוריות.

מתי כדאי להכין את הבצק? אנחנו ממליצים על שבת בבוקר כשהשמש זורחת. אפשר לאכול את התוצרים לצהריים ועדיף יפָה אפשר לשלוח לחברים.

האם אפשר להקפיא את הבצק? כן! מומלץ לקפל את הבצק בנייר נצמד, ובקופסה אטומה. הוא יישאר טוב בשיר יפיפה.

עכשיו כשיש לכם את המתכון המהמם הזה, תרגישו חופשי לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות ולגרום לכולם לגלות את התשוקה לחיים דרך הבצק הזה! אז בואו נתחיל לאפות!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​