ביף וולינגטון מתכון שיהפוך את הארוחה למיוחדת

ביף וולינגטון – המתכון המושלם לערב מחושל

דמיינו לעצמכם ערב מושלם בו אתם מגישים מנה מרשימה ואגדי כמו ביף וולינגטון, שמגלה מידה של אומנות ושף ברמה גבוהה ברגע בפתיחה. לא מדובר סתם בבשר בתנור; מדובר בנתח שזכה לשם ולמעמד, צלוי באומנות בין שכבות פילו קריספיות, עם מתכון מדהים, שישאיר את המוזמנים שלכם עם המון טעמים זכרוניים. כל ביס הוא תענוג משגע שאין להשוותו, וריחו כבר מבעד לשער הכניסה יגרום לכל הסועדים לזנק באקסטזה לחכות למנה הנפלאה הזו. אם אתם מחפשים לתבל את הערב בביתכם ולהפתיע את האורחים עם מנה שלא תשכחו, זהו המתכון עבורכם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות:

  • הזמן הכולל: 1.5 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נצלול אל עולם הטעמים המופלא של ביף וולינגטון. זו היא מנה שדורשת כאמור כמה רכיבים איכותיים, כל אחד מהם תורם למרקם ולארומה שמקשטים את המנה כולה. לפני שנ dive in, חשוב לדעת שיש צורך במספר טיפים קטנים, כדי להוציא את המיטב!

  • נתח בשר בקר (כ-800 גרם) – רצוי משתמשים בנתח איכותי כמו ליבת פילה.
  • שום טרי (4 שיניים) – קצת שום לא מזיק, נכון?
  • פטריות שמפיניון (כ-500 גרם) – השכנה לעבודה שהולכת להפתיע.
  • בצק פילו (2 חבילות) – זה מה שיגרום לקריספיות!
  • חרדל דיז'ון (2 כפות) – כדי להוסיף מעט חריף.
  • ביצה (1) – חיה שתבריק את הבצק!
  • מלח ופלפל – קצת טוסיק, אם אתם אוהבים.
  • שמן זית – מילוי הנחוץ לכל מנה, אחרת זה משגע!
  • תיבול עוזר – לא לשכוח את התיבול, אה?

מרכיבים חלופיים

כחלק מהטוויסטים והפיתולים של המתכון שלנו, יש מקום לדבר על גרסאות שונות של המתכון, כי לא כולנו אוהבים את אותו המנה. לדוגמה, בהחלט אפשר לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית; כאן נחליף את הבשר בכדורי טופו עם תיבול קסום ונשווה את טעמי הפטריות עם תוספת של שום שלא תשאיר אף אחד אדיש.

שלבי ההכנה

כבר הסכמנו שבישול הוא נשמה. אם אנחנו רוצים ליצור איזה קסם שיגרום לשפים הגדולים להרים כוסית, נצא לדרך! כל שלב הוא כמו פסיעה בכיוון הנכון, מתגלגל לאט עד שכולם מתבקשים לטעום.

  1. מחממים את השמן זית במחבת ומוסיפים את הבשר, צולים עד שהבשר חום מכל הצדדים.
  2. מוסיפים את השום והפטריות ושוב מטגנים עד שהנוזלים מתאדים והפטריות מתחילות להזהיב.
  3. מניחים את הבשר על מגש ומורחים עליו את חרדל הדיז'ון.
  4. חתכו את הבצק הפילו לקוביות גדולות שמספיקות לדלדל את הבשר.
  5. עטפו היטב את הבשר בבצק הפילו, מה שנותן למנה את הקריספיות שהופכת אותה למעלפת.
  6. מרחו את הביצה הטרופה על הבצק.
  7. מניחים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ-35 דקות, עד שהבצק ישחים ויתקבל צבע חלומי.
  8. לאחר שהמנה מוכנה, יש להתייעץ עם עצמכם לפסק זמן של 10 דקות כדי להתענג.

תוספות או שדרוגים אפשריים

כעת נוכל להוסיף קצת יותר מיוחדות למנה. לא בא לנו ללכת סתם בדרך הרגילה, נכון? אתם יכולים להוסיף רכיבים שיתאימו לטעמים שמדברים אליכם.

  • תוספת של אגסים מקורמלים בקינמון – מי אמר שלא!
  • ברוקולי קלוי – אחד לאוכלי הבריאים.
  • חיוך של רוטב יין אדום משוגע או רוטב פטריות.

שאלות ותשובות

מה החלופות שיש לבצק הפילו אם אין לי בבית?
אפשר להיעזר בבצק עלים או אפילו בבצק עוגה – כל טוויסט יכול להיות מצוין.

מה אם אני לא אוהב פטריות?
אין בעיה! אתם יכולים להוציא אותן ולהניח תפוחי אדמה קטנים או גזר קלוי.

האם אני יכול להכין את המנה מראש?
בהחלט! רק זכרו לחמם אותו לקראת ההגשה כדי שיתיישב כמו שצריך.

מה הצעד החשוב ביותר אחרי סיום הכנת הבשר?
תמיד לתת לו מנוחה – זה חלק חשוב מהצלחת התהליך.

האם יש לסנן את הנוזלים מהפטריות לפני ההגשה?
כן, זה חשוב כדי שהמנה לא תהפוך לרטובה מידי – זכרו לייבש את המילוי!

מה טמפרטורת הבישול האידיאלית?
150 מעלות במדויק ובישול איטי מאוחר יותר – זה רק מחמיא לבשר.

האם צריך להכין את המנה יום מראש כדי שהטעמים יתאחדו?
לא חובה, אבל זה יכול להוסיף עומק טעמים.

מה עושים אם נשרף לי הבצק?
נסו לשים עלי נייר כסף בשלב האחרון או להנמיך טמפרטורה.

האם יש עונות מסוימות בהן המנה נפלאה יותר?
עונת החורף מתאימה להפליא עם מגש חם של ביף וולינגטון מזמין.

אפשר להמיר את הבשר בנתח אחר?
בוודאות! הנתח החביב עליכם הוא מה שחשוב – אל תוותרו על מה שאתם אוהבים.

אז שוב, אם אתם מחפשים לגרום לאירוע שלכם להיות מושלם, מתכון מבית סבתא שלכם או פשוט פשוט ללקק את האצבעות, ביף וולינגטון הוא התשובה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות – טוב שמה עשינו לכל הקוראים!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​