בטטה בנינגה – המתכון שכולם מדברים עליו!

בטטה בנינגה – מתכון משגע שלא מפסיקים לדבר עליו

אין,如ו מסלול חזרה כאשר אני מדמיין את הבטטה הזו, שנראית כמו סופר גיבורת אוכל, המפגינה כל כך הרבה יכולת לתפקד במגוון מרקמים וטעמים. האם אתם מוכנים להתענג על מנה מדהימה שמספקת גם בריאות גם טעם שיגרום לכם ללכת על התוספות? בטטה בנינגה, המנה הזאת, לא רק שהיא משגעת את החיך, אלא גם מביאה צבעים רעננים לצלחת שלכם!

זמן הכנת המתכון

  • כ-20 דקות הכנה
  • כ-30 דקות בישול
  • קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 אנשים

לפני שנצלול אל תוך המתכון, חשוב לי לשתף אתכם בכמה פרטים חשובים על הבטטה. מדובר בשורש שצובר פופולריות בשנים האחרונות, הודות לטעמו המושלם, יתרונותיו הבריאותיים ולצורה הייחודית שלו. היא עשירה בויטמינים A ו-C, והיא ידועה בסגולותיה לחיזוק המערכת החיסונית. עם זאת, כל סטרייטר נינגה חייב להבין – בטטה יכולה להיות רק המצע, הפך ללווי ובחירה מדהימה.

הרכיבים הדרושים

  • 4 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות של 3 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית כמון טחון
  • 2 שיניים שום קצוצות
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 כוס פקאנים קצוצים (או אגוזי מלך)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת
  • חופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט

אם אתם טבעונים או רגישים לגלוטן, אתם מוזמנים לשדרג את המתכון הזה: במקום גבינת הפטה, אתם יכולים להשתמש בגבינת סויה או טופו מרוסק, שעדיין יתן טעם משגע ויתאים מאוד.

שלבי ההכנה

לאחר שסקרנו את הרכיבים היוצאי דופן שלנו, הגיע הזמן לבשל!

  1. משרים את קוביות הבטטה במים למשך 15 דקות, ואז מסננים ומייבשים.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת על חום בינוני-גבוה.
  3. מוסיפים את קוביות הבטטה ומבשלים 5-7 דקות עד שהן מתחילות להתרככות.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ ואת התבלינים (פפריקה, כמון וקינמון) ואנחנו מערבבים טוב.
  5. מבשלים עוד 10 דקות, עד שהבטטות דקות ויפהפיות.
  6. מסיימים בשלב הזה של הוספת הפקאנים הקצוצים ומערבבים שוב.
  7. מעבירים את הבטטות לקערה עמוקה, מפזרים את הגבינת פטה המפוררת מעל, ומקשטים עם הפטרוזיליה הקצוצה.

אם חשבתם שהתהליך היה מהיר, זה לא גמר. בטטה בנינגה יכולה להיראות קלה להכנה, אבל זה מה שהופך אותה למדהימה ומשגעת. תוכלו להמליץ לחברים שלכם על השיטה הזו, או להכין אירוח ייחודי עם המנה הזאת.

שדרוגים ותוספות

עכשיו שהבטטה בנינגה על השולחן שלכם, אתם יכולים לשדרג אותה בכמה דרכים שונות.

  • אפשר להוסיף רוטב צ'ילי מתוק על מנת להעניק למנה טעמים חריפים.
  • למגע עברי, הוספת כוסברה קצוצה תשדר תפיסה טרייה יותר.
  • אם אתם רוצים איזושהי פריכות נוספת, דוחפים לפריזר את הפקאנים, יוצקים עליהם קצת דבש ומקפצים במחבת חמה.
  • שקעים, עבודה עם בטטות מתובלות מגניבות אותן עם קימל, גם נותן את גוון העיצוב המתוק שהבטטה מביאה בדיוק.

שאלות ותשובות

האם ניתן לאחסן את הבטטה בנינגה במקרר?
כמובן! אני ממליץ להניח את השארית בכלי אטום במקרר. המנה הזו תישמר היטב גם 3-4 ימים.

האם אפשר להכין את המנה בכלי חרס?
בהחלט! ניתן להזיז את תהליך הבישול לכלי חרס אם יש לכם, ולהרגיש כאילו עברתן למסעדה גורמה.

איך אני יודע שהבטטות מוכנות?
כאשר הבטטות רכות למגע עם מזלג, זה הזמן המושלם להגיש אותן.

האם יש מנה דומה שאפשר להכין?
בהחלט, יש לכם את מתכון תפוחי האדמה המוחמצים שיהיו בכללים הטובים בדור הזה!

כמה זמן יש לבשל את הבטטות ל-100%?
בדרך כלל, 20-30 דקות בישול יספיקו – תלוי בסוג הבטטה ובגדלים שלה.

האם תוספות כמו ניסי פיצה או שוקולד מתאימות?
אולי זה ישמע קצת מצחיק, אבל כמה שטעים ואגדי, אני ממליץ להישאר בטעמים המתוקים.

האם יש טכניקות חלופיות לבישול?
אתם יכולים גם לנסות טכניקות קלויות, טיגון חם או אפילו על גריל – כל שיטה שתבחרו תביא לתוצאות מדהימות.

האם יש דרך לשלב חלבון במנה?
בהחלט! בהגשה תוכלו להוסיף חזה עוף צלוי או אפילו טופו שבושל עם תבלינים לעוד עומק בסלט שלכם.

האם זה מתאים גם לארוחת ערב רומנטית?
שאנחנו מאמינים שזה מפוארת ומרשימה מספיק להתאים – הניחו את המפסלות לציין לילה בלתי נשכח.

מה לגבי גלוטן?
המתכון הזה ללא גלוטן – כך שאפשר לענות כאן על הגשמת כל הציפיות לבריאות גם בעניין.

אני בטוח שברגע שתכינו את המנה הזו, תתאהבו בשילוב של הטעמים המדויקים והמרקמים הנימוחים. אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים! תתעסקו, תקדמו על טעמים ולהתחיל את המסע שלכם לעולם הבטטה המוזלל.

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​