בורקס בשר מתכון 10 דקות שיפתיע אתכם בטעמיו

בורקס בשר מהיר וטעים במיוחד

בורקס בשר הוא אחד המאכלים המדהימים ביותר שטעמנו אי פעם. זהו מאכל שאינו זקוק להקדמה – כולם אוהבים אותו! בורקס זה, שאנחנו הולכים להכין, הוא מושלם, אה.. כך טוב, שאתם תמצאו את עצמכם אוכלים עוד בורקס ועוד בורקס. המילוי הבשרי שם הוא משהו ממש משגע, שלא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות אחריו. אז כן, זה מתכון ממכר שמסביר לכם איך להכין בורקס בשר תוך עשר דקות, ואם אתם מתלבטים אם כדאי לכם לנסות – פשוט תדמיינו את עצמכם עם בורקס חם, זהוב ופריך ביד, מתמוגגים ממינון מדהים של טעמים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמות מנות: כ-8 בורקסים

המתכון הזה כל כך פשוט, כך שכל אחד יכול להתמודד איתו. העקרון הפשוט הוא לקחת בצק מוכן, למלא אותו במילוי בשר טעים, ואחרי כמה דקות בתנור – לפנק את נפשכם באחד המאכלים הכי טעימים שיש!

הרכיבים הדרושים

כדי להפיק את הבורקסים המדהימים הללו, אנחנו נזדקק למספר רכיבים פשוטים, שבטוח נמצאים על המדף שלכם. אז קחו רגע לסכם את רכיבי המתכון שלכם:

  • מארז בצק בורקס מוכן (מומלץ מבצק פילו או בצק עלים)
  • 300 גרם בשר טחון (אפשר גם עוף או הודו)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 ביצה (להברשה)
  • שמן זית לטיגון

כמובן, אם אתם רוצים להקפיץ את הבורקסים שלכם עם טעמים נוספים או נוספות בריאותיות, אפשר להוסיף ירקות קצוצים כמו גזר, פטריות או אפילו לעשות גרסה טבעונית עם טופו או פטריות!

שלבי ההכנה

הכנה של הבורקסים המעלפים זה לא דבר מסובך. יש לכם את כל החומרים, ועכשיו רק צריך להתחיל:

  1. לחמם רבע כוס של שמן זית במחבת על חום בינוני.
  2. להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן עד שהוא מזהיב ורך.
  3. להוסיף את השום הכתוש ולטגן עוד דקה אחת.
  4. לערבב את הבאן עם הבשר הטחון, ולהתבל עם פפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור.
  5. לטגן עד שהבשר מתבשל ומקבל צבע חום.
  6. לסנן את התערובת מסך השומן, ולתת לה להתקרר מעט.
  7. לפרוס את הבצק לשני ריבועים ומלא כל ריבוע בכף ממלית הבשר.
  8. לסגור עם צורת חצי סהר וללחוץ עם האצבעות על הקצוות כדי לסגור אותם.
  9. להבריש את הבורקסים בביצה חרוטה.
  10. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות, או עד שהבורקסים מזהיבים ופריכים.

ועכשיו, כשכל הבורקסים מוכנים, פשוט תמתינו שהם יתקררו מעט. 香気 (ים תענה) שתקיף אתכם מהתנור! בורקסי הבשר הם כל כך טעמים, שיהיה קשה להפסיק לאכול.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם מחפשים לשדרג את הבורקסים שלכם עוד יותר, יש כמה רעיונות נהדרים:

  • למלא את המילוי עם גבינה פטה או גבינת מוצרלה, לשדרוג טעם נהדר.
  • אפשר להוסיף תרד קצוץ או פטריות מתוגנות לתערובת הבשר כדי לקבל עונג משגע!
  • להתנסות בתבלינים שונים כמו כמון, קימל או אפילו יוגורט לתיבול.
  • ליצור וריאציה מתוקה עם שוקולד או גבינת ריקוטה, לאנשים שאוהבים מתוקים.

שאלות ותשובות

איך בוחרים את הבצק לבורקסים?
יש מגוון רחב של בצקים, אבל אני ממליץ על בצק פילו או בצק עלים, כי הם נותנים מרקם פריך ומענג במיוחד.

כמה זמן ניתן לשמור בורקסים לאחר ההכנה?
בורקסים יכולים להחזיק מעמד במקרר עד 3 ימים, אבל אני בטוח שבאותם ימים הם יחוסלו במהירות!

האם אפשר להקפיא את הבורקסים?
כן, בהחלט! ממליצה להקפיא אותם לפני האפייה. לאחר מכן תוכלו לחמם את הבורקסים בתנור בלי בעיה.

מה ניתן לשתף לצד הבורקסים?
אנו ממליצים על סלט ירוק, טחינה טרייה או אפילו רוטב יוגורט עם עשבי תיבול.

אם אני טבעוני, מה אפשר לשים במקום הבשר?
אפשר להשתמש בטופו קצוץ או במילוי פטריות בשילוב עם ירקות מטוגנים.

איך יודעים שהבורקסים מוכנים?
כשהם מזהיבים ופריכים, זה הזמן להוציא אותם מהתנור ולתת להם להתקרר.

האם אפשר להכין את הבורקסים מבעוד מועד?
בהחלט! ניתן להכין את המילוי ולמלא את הבצק מראש, ואז לאפות כאשר רוצים.

כמה קלוריות יש בבורקס בשר?
זה משתנה בהתאם למרכיבים, אבל באופן כללי מדובר במנה יחסית קלורית.

איך להרגיש קלות בבורקסים?
המלצה שלי היא להשתמש בבצק פילו דק מאוד, זה נותן תוצאה יותר אוורירית.

האם אתם חושבים שאפשר לשדרג את המילוי?
בהחלט! יש אינספור אפשרויות, אתם ממש יכולים לשחק עם זה.

אם אתם מתים על הבורקסים האלו, אני ממליץ לשתף עם כל החברים שלכם. אלו המאכלים שמומלץ להפיץ בכל הרשתות החברתיות. תהנו ותתפנקו!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​