אינג'רה – מתכון קל ומיוחד לארוחה מדהימה!
בואו נתחיל בסיפור קטן! אתם יודעים, לא כל יום פוגשים מנה כל כך אגדי כמו אינג'רה, הלא היא לחם התפחה החמצתי שמקורה ביה מר ומככב באוכל התיכוני-כנעני. אתם שואלים את עצמכם מה כל כך משגע באינג'רה? למעשה, מדובר בלחם שהוא גם מלווה מדהים למגוון תבשילים וגם ביס טעים ומיוחד כשלעצמו. זהו לחם שזכה למעמד של כוכב בלא מעט שולחנות ערב בו כתוב: "ללקק את האצבעות". אחת הסיבות היא הטקסטורה הנימוחה שלו, שזוכרת או חלילה לא תשכח לשתף אותנו באווירה אפריקאית חמה וריחנית.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק:
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן לתסיסה: 24 שעות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, לפני שאנחנו מתחילים להכין את האינג'רה המושלמת, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך. המתכון הזה הוא כל כך פשוט! כך אתם תבינו מדוע הוא ממכר:
- 2 כוסות קמח תפו”ח (עשוי מתפו”ח גרוס)
- 1/2 כוס קמח חומוס
- 4 כוסות מים פושרים
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כוס שמרים טריים או יבשים (לטובת הנפיחות)
אוקי, אז זה מה שיש לנו, פשוט וקל! אך רק שתדעו: אם אתם רגישים לגלוטן, ניתן לשדרג את המתכון על ידי שימוש בקמחים ללא גלוטן, כמו קמח אורז או קמח סויה. סבתא תמיד אומרת – "אם זה לא מרגיש נכון, תמצאו את הדרכים שיתאימו אתכם".
שלבי ההכנה
כעת, הגענו לחלק המהנה – ההכנה! תתכוננו להתמכר:
- בקערה גדולה, מערבבים את קמח התפו”ח עם קמח החומוס.
- מוסיפים את השמרים ולשים היטב.
- לאט-לאט מוסיפים את המים הפושרים עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים מלח ומערבבים עד שהבלילה חלקה ועשויה לעמוד ברמה.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ושמים במקום חמים ל-24 שעות (תרגיל תסיסה מדהים).
- לאחר 24 שעות, בודקים את התערובת – אם התסיסה מתבצעת כראוי, תראו בועות.
- מחממים מחבת שטוחה על חום בינוני, יוצקים תערובת אינג’רה על מחבת ליצירת עיגול בגובה 1 ס”מ.
- מטגנים במשך 3-4 דקות, עד שהשוליים מתחילים להתרומם והמרכז מתחיל להסיב.
- מסירים בזהירות עם מרית ונותנים להתקרר על רשת.
- חוזרים על כך עד שכל התערובת נוצרת לאינג’רה.
שימו לב, אם אתם רוצים לאלתר אווריריות, טפחו קצת את התערובת לקראת השלב הראשון של הטיגון. שימו לב שאתם אמנם מעדיפים לתת לו לעלות לבדו.
תוספות ושדרוגים האפשריים
למתכון זה אפשר להוסיף שלל תוספות שמורכבות ממרכיבים טבעיים שישדרגו לכם את החוויה. אתם יכולים לחשוב על:
- רוטב חומוס עם תבלינים – זה מה שהופך את החוויה למושלמת.
- ירקות קלויים – הרמה העליונה על האינג’רה פשוט משגעת!
- גבינת פטה מעודנת – תוספת של רכות.
- בשר טחון – אם בא לכם להרים את הכף עוד יותר.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין אינג'רה מראש?
בהחלט! אתם יכולים להכין אצבעות מדהימות ולטגן מהן כאשר תצטרכו. זה שאתם מכינים מראש רק משדרג את המענה.
מה לעשות אם לא מוצאים קמח תפו”ח?
לא נורא! ניתן לשלב את הקמח עם קמחים אחרים, כמו קמח חומוס או קמח אורז, ותהיה לכם תוצאה מושלמת.
כמה זמן מחזיקים האינג'רות במקרר?
במקרר, אינג'רה שומרת על רעננות לתקופה של 5-6 ימים. אתם יכולים לחמם שוב על מחבת ואפילו להקדיש אותן לסלטים מדהימים.
האם אפשר להקפיא אינג'רה?
ברור! כן, אינג'רה הקפואה משמרת את הטעמים המדהימים שלה. פשוט לחמם בטוסטר או מחבת.
האם זה מתכון בריא?
בהחלט! אינג'רה היא לחם בריא, דל בפחמימות ומכיל חלבון מהקמח חומוס.
האם אפשר לשדרג את התיבול?
לגמרי. אתם יכולים לשים ג’ינג’ר, כמון או אפילו מעט כוסברה לחוויה יותר מרעננת!
מה ניתן לשתף עם אינג'רה?
כל מה שמתחשק לכם! תבשילי ירקות, תבשילים עם בשר, או סלטים מרעננים. זה כל כך מגוון!
האם אפשר להכין אינג'רה כגרסה טבעונית?
כמובן! המתכון הזה הוא כבר טבעוני מלכתחילה. אין ביצים או חלב – הכל שם.
אפשר להכין אינג'רה בלי שמרים?
אם רוצים, ניתן לשלב אבן אבן עם חומץ לאפקט כמעט דומה, אך התוצאה הסופית לא תהיה זהה.
האם ניתן להמתיק את האינג'רה?
למרות שלא מקובל, אתם יכולים לשדרג עם מעט סוכר או דחות תוספות מתוקות כשיש בצהרים.
באמת תהיה לכם חוויה מושלמת עם המתכון הזה! אנחנו מבטיחים לכם שתהיה לכם חוויה מדהימה וממכרת שתרצו לשתף עם חברים. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כך שהשף האהוב עליכם יכול גם הוא לגלות את זה. בואו נתחיל לקלות אינג'רה ונשמר את כל הטעמים!