איך מכינים שוקולד מאבקת קקאו
מי לא אוהב שוקולד? בערך כל אחד מאיתנו, בלא יוצא מן הכלל, נתקל במשהו שוקולדי שהזכיר לו זיכרונות מתוקים מהילדות. אני זוכר את הפעם הראשונה שטעמתי שוקולד חם, שוטף עם קצפת – זה היה רגע מדהים.ֿ ועם זאת, כשמדובר באוכל מתוק, למה לא לנסות להכין אותו בעצמנו? אז עכשיו, אנחנו כאן כדי ללמוד להכין שוקולד ביתי מאבקת קקאו – דבר שממש לא צריך להיות מפחיד, ועם הסיבה האמיתית לכך שכולם משתגעים עליו. הליך הכנת השוקולד הזה לא רק ממכר, אלא תהליך יוצר רב-חושי! זה מדהים לראות איך מרכיבים פשוטים הופכים למשהו כל כך טעים ומעלף.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 6 מנות שוקולד (לרוב תגיעו למנה לשוקולד חם, קוביות שוקולד או רטבים)
הרכיבים הדרושים
אז לפני שנכנסים אל הסודיות של ההכנה, בואו נוודא שיש לכם את כל הדברים הנחוצים, זאת אומרת שכדאי להצטייד באותם רכיבים פשוטים שיכולים לשדרג את החיים שלכם לרמה אגדי. אם אתם מחפשים מתכון שהוא לא רק טעים, אלא גם בריא, אין מה לפחד – כל רכיב כאן מציע יתרונות שפשוט יגרמו לכם ללקק את האצבעות!
מרכיבים לשוקולד ביתי:
- 100 גרם אבקת קקאו איכותית (מסתבר שזה מעניין גם את הפרוותרים)
- 100 גרם חמאה לא ממותקת (כמובן שאפשר גם לשלב קוקוס, אם אתם אוהבים את הטעם)
- 150 גרם סוכר – אפשר לשים גם סוכר חום לעוד טעם
- 100 מ"ל חלב (או חלב שוקולד עבור הממכרים)
- קמצוץ מלח (המעסה המרירות! הכוונה מפורטת כאן היא להוציא את הטעמים המדהימים לשוקולד)
- חצי כפית תמצית וניל (הריח הזה ששוב נשאר באוויר)
כמובן שאפשר לשדרג את המתכון הזה בכל מיני דרכים. רוצים שוקולד קשר? אין בעיה! משתמשים בחמאת אגוזי לוז במקום חמאה. רוצים שיהיה פחות מתוק? פשוט מפחיתים את כמות הסוכר.
שלבי ההכנה
ולעכשיו, הגיע הזמן להפעיל את הכישרון שלנו. אנחנו עומדים לקשקש את השוקולד הזה אל החיים!
- בתחילה, אנחנו ממסים את חמאת החמאה בסיר קטן על חום נמוך.
- לאחר חימום החמאה, מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את הסיר מהכיריים ומוסיפים את הסוכר, מלח, חלב ותמצית הוניל. מערבבים שוב עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית שטוחה (או פורמולה משגעת) ושטחים בצורה שווה.
- מניחים לתערובת להתקרר לטמפ' החדר למשך שעה, ולאחר מכן נכנסים למקרר השוקולדי שלנו למשך 2-3 שעות נוספות.
- אחרי שהשוקולד התייצב והפך לעביר, חותכים לשוקולדים קטנים או קוביות. אפשר גם לשמור בעטיפות משגעות לקישוט.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לייחד את השוקולד שלכם, למה שלא נוסיף קצת תוספות? אפשר להוסיף אגוזים קצוצים, צימוקים, שוקולד מריר גרוס או קוקוס קלוי שיאדיר את החוויה. יש כאן אינספור אפשרויות שממש לא מאפשרות לעבור על מתכון זה בקלות!
שאלות ותשובות
מה עשתה אבקת הקקאו שמעניקה כל כך הרבה טעם?
אבקת קקאו הוא מרכיב שנשאר מהתהליך של הפקת השוקולד. הוא עשיר בחומצות שומן ובריאותיות, ולכן הוא משלב טעמים אמיתיים של שוקולד עם כל כך הרבה יתרונות!
אפשר לשמור את השוקולד במקרר?
בהחלט! שוקולד אתם יכולים לשמור במקרר ויהיה טעים מאוד. הקור ישמור עליו וימנע ממנו להימס.
מה כדאי לעשות אם השוקולד לא מתייצב?
אם נתקלתם בבעיה הזו, זה יכול להיות כי החמאה הייתה חמה מדי. כדאי לבדוק שהחמאה לא נמסה לגמרי והופכת לנוזלית.
מה קורה אם שוכחים את השוקולד במקפיא? האם הוא מתפשר?
שכחתם? אל תדאגו, השוקולד כנראה יהיה באותו מצב – טעים, סמיך ונשאר כיף עם טעמים מעולים.
האם יש אפשרות לשדרגו לגרסה טבעונית?
לגמרי! ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס, ובמקום חלב להשתמש בחלב צמחי כמו חלב שקדים או סויה.
מה הטעם של השוקולד הזה?
מדובר בטעם עשיר, קקאו חזק שמעט מריר, בעיקר אם מדברים על אבקת הקקאו האיכותית.
איך כדאי לאכול את השוקולד?
נשמע לי מושלם לאכול סתם, או להשתמש ברוטב השוקולד על עוגה או גלידה.
כשהשוקולד התייצב אבל לא מספיק, מה לעשות?
מאלצים אותו לחזור למטבח ומלמדים אותו שוב מה קורה אם לא שוכחים לדאוג לו… פשוט מחממים אותו שוב עד שהוא מתמוסס ומתייצב.
האם ניתן להעביר את השוקולד על מצע אחר?
בוודאי! ניתן לשים עליו קרם פרש או רוטב שוקולד.
איך אפשר למכור שוקולד כזה בבית?
הכניסו אותו לתוך קופסאות, ושווקו כמו של סבתא שלכם. איכויות האהבה יכולות למכור הכל!
שירותי איכות וטעימה עד כדי כך, שלא תוכלו לאכול שוקולד אחר! אני ממליץ גם לשתף את המתכון הזה עם החברים הקרובים שלכם ברשתות החברתיות, למען הנאה רבה ושטף שוקולדי!